Thalassa Club στον Πρωταρά και εμένα θάλασσα τα νεύρα μου

Ασχολείται το παγκύπριο με το τι κάνει το Thalassa Club στον Πρωταρά. Αν έχει πλάτες, σιέριν ή πόδιν το ΕΥΡΩΚΟ μέσα, τι είπε ο Έπαρχος, τις δηλώσεις του Υπαστυνόμου ότι τρυπά αυτιά ή τοίχους η μουσική, ότι το ξενοδοχείο δίπλα θα χάσει συμβόλαιο της εταιρείας και θα χάσει πόσα εκατομμύρια, τι έγραψε ο Τελεβάντος στο facebook του, ποιος απάντησε το τηλέφωνο του Thalassa, πόσοι είναι οι ιδιοκτήτες…

Δευτέρα θα γίνει και σύσκεψη, ευρεία μάλιστα (όχι αστεία πράγματα) για να συζητηθεί το θέμα. Μήπως το θέμα της σύσκεψης αυτής θα είναι πόσο δυνατά έπαιζε το «Δεν σου κάνω τον Άγιο» του Τσαλίκη; Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας έμεινε να ασχοληθεί με αυτό το θέμα…

Αντιλαμβάνομαι, το να ενοχλούνται οι τουρίστες ενός ή δύο ξενοδοχείων είναι σοβαρό ζήτημα και πλήττει τον τουρισμό μας. Όμως αφού λεν οτι επλήγησαν τα συμφέροντα 2 ξενοδοχείων, τι τους εμποδίζει τους ξενοδόχους από το να αποταθούν σε Δικαστήριο και να ζητήσουν μια διαταγή που να απαγορεύει σε αυτούς που παίζουν μουσική από το να κάνουν ηχορύπανση;

Γιατί δηλαδή το ρόλο του διαιτητή πρέπει να τον κάνει είτε η κοινή γνώμη είτε ο Έπαρχος, ο οποίος άκουσον άκουσον… τους πήρε και την άδεια μεγαφώνων! Και άλλος ο Υπαστυνόμος. Έκαναν και ολόκληρη επιχείρηση και μπήκαν μέσα, αφαίρεσαν μεγάφωνα, Άγρια Δύση ένα πράγμα, ενώ μάλιστα το μαγαζί ήταν γεμάτο.

Τα Δικαστήρια της χώρας γιατί τα έχουμε δηλαδή; Για μόστρα; Για τον φτωχόκοσμο τα Δικαστήρια και για τους ξενοδόχους γίνονται μεγάλες επιχειρήσεις της Αστυνομίας;

Με ένα τηλεφώνημα σε κάποιο δικηγόρο, μου ανέφερε πολύ απλά, ότι, εαν ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας πάει στο Δικαστήριο και ΤΕΚΜΗΡΙΩΣΕΙ ότι έχει δίκαιο, τότε βγαίνει διάταγμα στο πι και φι. Με συνοπτικές διαδικασίες. Και τότε ναι η αστυνομία να πάει να εφαρμόσει τη διαταγή του Δικαστηρίου.

Γιατί δεν πρέπει να ξεχνούμε κάτι που είπε και ο Δήμαρχος Παραλιμνίου, ότι υπάρχουν και φημολογίες για ανταγωνιστική επιχείρηση κέντρου αναψυχής του ενός ξενοδόχου, σε άλλη επαρχία. Δεν την υιοθέτησε φυσικά ο άνθρωπος αυτή την ιστορία, ούτε εμείς την υιοθετούμε. Αλλά για να μην αφήνονται σκιές, τα Δικαστήρια είναι οι κριτές της νομιμότητας ή της παρανομίας. Τα Δικαστήρια αποφασίζουν εάν όντως παραβιάζονται δικαιώματα. Δεν κλείνεις μια επιχείρηση κύριε Έπαρχε έτσι απλά, αφαιρώντας την άδεια κάποιου και τον ανατινάζεις οικονομικά.

Και για να μην νομίσουν κάποιοι ότι είμαι και με το μέρος τους, δυστυχώς είναι κοινό Κυπριακό μας πρόβλημα «στο παναήριν το δικόν μας» να μην μας νοιάζει ο γείτονας. Αν όντως ευσταθούν όλα αυτά που λεν, πήγατε ρε μάγκες… κάνατε το club πάνω στη θάλασσα, πρέπει δηλαδή να παίζετε μουσική τόσο δυνατά ώστε να ενοχλείτε τον κόσμο και τα κοντινά ξενοδοχεία; Άμα έρθω εγώ έξω από τα σπίτια σας, κάτω από το παράθυρο που κοιμάστε και ανάψω το μαγκάλι να κάνω σούβλα θα σας αρέσει να αναπνέετε τη καπνίλα; Γιατί και αυτό οχληρία είναι.

Έπαρχε, αν είσαι τόσον «αδκιασερός» για συσκέψεις και ασχολείσαι και με τα club, πες μας γιατί και εσύ και όλοι σας οι Έπαρχοι εκδίδεται άδειες μουσικής σε ΥΠΑΙΘΡΙΑ υποστατικά γνωρίζοντας ότι δεν έχουν πόρτες που να κλείνουν και τους βάζετε και όρο πάνω «Η μουσική να μην ακούγεται εκτός του υποστατικού» Άνθρωπος είναι η μουσική να σταματά πάνω στη πόρτα του υποστατικού; Γιατί νομίζω μια μεταμόσχεση εγκεφάλου την χρειάζομαι για να τα αντιλαμβάνομαι όλα αυτά.

Τέλος αυτή η μπανανοδημοκρατία να μας πει γιατί ψηφίστηκε εξειδικευμένη νομοθεσία εδώ και μερικά χρόνια που έδινε λύση στο πρόβλημα (Νόμος που καθορίζει πόσα decibel πρέπει να παίζει το κάθε κέντρο αναψυχής) και ακόμα δεν εφαρμόστηκε. Ψηφίστηκε, αλλά περιμένει ακόμα τούτος ο τόπος το Άγιο Φως ή κάποιον σοφό να πει ότι εφαρμόζεται η νομοθεσία. Τι την ψηφίσατε δηλαδή; Για διακόσμηση; Υπουργέ Δικαισύνης You are on holidays?

Άντε γιατί θα μας τρελάνετε όλοι σε αυτό το τόπο… Άντε και το μόνο που μένει είναι και η ανταπόκριση απο το CNN: “BREAKING NEWS: Red-Soil Villages Cyprus – Thalassa Club annoying Hoteliers, Obama – White House Official Statement”

Διογένης