Το χρυσό φραπέ της Λευκωσίας

Οι συνεχείς αυξήσεις των ειδών πρώτης ανάγκης στα μουλωχτά, γονατίζουν τα νοικοκυριά.

Κάθε φορά, που η τιμή των καυσίμων ανεβαίνει, με την Επιτροπή Προστασίας Ανταγωνισμού να παρακολουθεί σαν απλός θεατής, οι τιμές εκτοξεύονται και οι πολίτες βρίσκονται σε απόγνωση.

Ακόμη και για τον καφέ, που μπορεί να μη θεωρείται είδος πρώτης ανάγκης, οι τιμές έχουν ξεφύγει, με αποτέλεσμα, όχι απλώς να είναι ο ακριβότερος στην Ευρώπη, αλλά καθημερινά η τιμή του να γίνεται όλο και πιο απρόσιτη για κάποιον που θέλει να τον απολαύσει, ειδικά στη Λευκωσία.

Ενδεικτικά να αναφέρουμε ότι για δύο φραπέ σε καφετερία της Λευκωσίας οι καταναλωτές καλούνται να πληρώσουν περίπου 9 με 10 ΕΥΡΩ, ενώ αν θα παραγγείλουν και νερό, τότε το δεκάρικο κάνει φτερά και δεν φτάνει.

Στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, ειδικά στη νύμφη του Βορρά, τρία και όχι δύο φραπέ, συμπεριλαμβανομένου και ενός λίτρου εμφιαλωμένου νερού , σε παραλιακή καφετερία δίπλα στον Λευκό Πύργο, στοιχίζουν μόλις 9 ΕΥΡΩ.

Εμείς στην Κύπρο φαίνεται ότι πρέπει να πληρώνουμε το νερό του φραπέ, τον καφέ, τη ζάχαρη και το γάλα ξεχωριστά.

Άντε, σε παραθαλάσσιες πόλεις πάει και έρχεται, σε καφετέριες στη Λευκωσία, όμως, νιώθεις ότι βρίσκεσαι κοντά στον πύργο του Άιφελ στο Παρίσι, αφού οι τιμές είναι απλησίαστες και το χειρότερο…λείπουν από δίπλα και ο πύργος και το Παρίσι!!!

Σκέφτηκα να κόψω το γάλα, τη ζάχαρη και τα παγάκια. Δυστυχώς, όμως, η τιμή επιβάλλεται από την αρχή και δεν γλιτώνω με τίποτα!!!

Κρατίνος

Comments

via Facebook