Τουρισμός κρουαζιέρας… με κουνούπια

Εξαιρετική η προσπάθεια της προώθησης τουρισμού κρουαζιέρας στην Κύπρο, που επιδιώκουν ο Κυπριακός Οργανισμός Τουρισμού (ΚΟΤ) και οι εμπλεκόμενοι φορείς.

Θέλουν, δηλώνουν, να αναπτυχθεί κι αυτός ο τομέας, που αναμένεται να έχει ευεργετικές επιδράσεις στα έσοδα της οικονομίας.

Μέχρι εδώ…όλα καλά.

Ας υποθέσουμε, λοιπόν, ότι στα τρία λιμάνι της Κύπρου, αφού προηγηθούν οι σχετικές συμφωνίες, αρχίζουν να καταφθάνουν τα κρουαζιερόπλοια γεμάτα τουρίστες, με γεμάτα πορτοφόλια και πολύ όρεξη να περάσουν μερικές ώρες στην Κύπρο μας.

Ας πάμε πρώτα στο λιμάνι της Πάφου. Ποιο κρουαζιερόπλοιο μπορεί να δέσει; Κανένα.

Το πολύ- πολύ να μείνει στα ανοικτά και οι τουρίστες να μεταφέρονται με παντόφλες (μικρές βαρκούλες) στην ακτή.

Και αφού χρυσοπληρώσουν το κατεψυγμένο ψαράκι τους, για φρέσκο, όπως καταγγέλλουν συνήθως, άντε να βγάλουν και καμιά selfie με τον Κόκο τον πελεκάνο.

Αν πάμε στη Λεμεσό, μπορεί να βρεθεί το κρουαζιερόπλοιο σε δυσμένεια, λόγω μαρίνας και πολυτελών θαλαμηγών, που βρίσκονται εν πλω στην περιοχή.

Ακόμη και να δέσει, όμως, υπάρχει πιθανότητα να απεργούν οι «άτακτοι» υπάλληλοι της Αρχής Λιμένων.

Οπότε καταλήγουμε στη λύση της Λάρνακας, όπου εκεί θα βρεθούν αντιμέτωποι με σμήνη κουνουπιών, τα οποία θα τους καλωσορίσουν και ξεπροβοδίσουν μαζί, αφήνοντας επάνω τους σημάδια σύντομης, αλλά πολύ περιεκτικής σε τσιμπήματα φιλοξενίας.

Δεν μηδενίζω την προσπάθεια. Την επικροτώ.

Ωστόσο, πριν λάβουμε αποφάσεις, για το πώς θα φέρουμε κρουαζιερόπλοια και τουρίστες στην Κύπρο, πρέπει να κάνουμε μια βόλτα και εκτός γραφείου, για να δούμε τι συμβαίνει στον πραγματικό κόσμο.

Φήμη

Comments

via Facebook