Θέλουμε τη ζωή μας πίσω κύριε Μοσκοβισί

Διαβάζοντας και ακούγοντας στις κύριες ειδήσεις ότι ο Πιέρ Μοσκοβισί μας αποκαλεί παράδειγμα προς μίμηση και οτι η Κύπρος παρουσιάζει αξιοθαύμαστη πρόοδο από την έναρξη της μνημονιακής σύμβασης, δεν ήξερα αν πρέπει να κλάψω ή να το γιορτάσω.

Έχουμε λέγει ο επίτροπος της ΕΕ για οικονομικές υποθέσεις, πραγματοποιήσει ένα σημαντικό επίτευγμα από την κατάσταση στην οποία βρέθηκε η Κύπρος το 2013, όπου στην παρουσία και του ιδίου έπρεπε να ληφθούν δραματικές αποφάσεις.

Για να φθάσουμε σήμερα να λιβανίζουμε την εξαίσια και αλματώδη πρόοδο μας αγαπητέ Πιέρ, εκείνες οι δραματικές αποφάσεις είχαν αντίκτυπο στον απλό κοσμάκη. Η θηλιά ασφυκτιούσε και ακόμη να χαλαρώσει στο λαιμό πλήθους κόσμου, που βιώνει τις δραματικές συνέπειες των αποφάσεων που λήφθηκαν ψυχρά και αμείλικτα σε σύντομο χρονικό διάστημα, γύρω από ένα τραπέζι και υπό συνθήκες πιστολιού στον κρόταφο.

Για να μπορείς εσύ αγαπητέ Μοσκοβισί να δίνεις συνεντεύξεις για το πείραμα των δανειστών, που πέτυχε διάνα, κατά τα συμφραζόμενα, κάποιοι έχασαν τις ζωές τους, τις ανέσεις τους, το εισόδημα τους, το γέλιο τους, να μη ξεχνούμε και τις καταθέσεις τους.

Διότι ναι, δεν ήταν όλοι πλούσιοι και δεν είχαν εκατοντάδες χιλιάδες καταθέσεις, υπήρχαν και κατακαημένοι που δανείστηκαν, πώλησαν περιουσίες αλλά και φύλαξαν κόπους μια ζωής στο πιο ασφαλές μέρος, που λέγεται τράπεζα.

Έχοντας μάλιστα πλήρη άγνοια για τα χοντρά παιγνίδια που έκαναν κάποιοι πίσω από κλειστές πόρτες και τις χοντρές μίζες που λάμβαναν απροκάλυπτα, διαλύοντας ένα ολόκληρο τραπεζικό σύστημα.

Πολλά μπράβο στον υπουργό Οικονομικών, για τη διαχείριση που έκανε και κράτησε τους δείκτες σε καλά επίπεδα, μπράβο και για τις κυβερνητικές αποφάσεις που διορθωθούν πολλές αδικίες με τα επιδόματα και που δίδονταν ανεξέλεγκτα.

Η ζωή όμως του κοσμάκη παραμένει σε στενά καλούπια, αφήνοντας ελάχιστο οξυγόνο για ζωή. Οι κατακρεουργημένοι μισθοί δεν αποφέρουν πλέον ούτε τα απαραίτητα. Οι καθημερινές επιστολές και απειλές των τραπεζών, αφαιρούν χρόνια από τη ζωή των πολιτών. Ο φόβος για το αύριο που ξημερώνει κάθε μέρα αυξάνεται. Για σπίτια που θα χαθούν και δάνεια που θα πωληθούν.

Άντε και μείναμε δέκα ακόμη μήνες όπως μας ζητάτε στο πρόγραμμα. Οι πολυσυζητημένες μεταρρυθμίσεις μας υπόσχονται καλύτερα δεδομένα ζωής;

Εκτός από τους δείκτες της οικονομίας, θα βελτιωθεί άμεσα η πραγματική οικονομία; Ή θα περιμένουμε τις επόμενες γενιές; Εκτός από το Δημόσιο χρέος θα απαλύνετε τα προσωπικά χρέη όσων απώλεσαν τα εισοδήματα τους;

Θα μας φέρετε τη ζωή και τη ξεγνοιασιά μας πίσω; Διότι αυτό θέλουμε. Τη ζωή μας πίσω..

Χάρυβδη

Comments

via Facebook