Το τσιμέντωμα του Μουσταφά

Στόχος μου είναι η επανένωση της πατρίδας, μας λέγει ο Πρόεδρος Αναστασιάδης.

Στόχος μου είναι η επανένωση της πατρίδας, μας έλεγε ο τέως Πρόεδρος Δημήτρης Χριστόφιας.

Το πιο πιθανό και ο επόμενος Πρόεδρος της Δημοκρατίας να μας υπόσχεται το ίδιο.

Μαζί με τις υποσχέσεις για επανένωση, αν προσθέσουμε και τα περί τερματισμού της απαράδεκτης κατοχής, που παραβιάζει το διεθνές δίκαιο, τις αρχές του Καταστατικού Χάρτη του ΟΗΕ και κάθε έννοια δικαιοσύνης και δικαίου, φτιάχνουμε ένα υπέροχο κοκτέιλ.

Το κοκτέιλ αυτό, όμως, πρέπει να μπορούμε να το πιούμε και να μην είναι από εκείνα τα κοκτέιλ «μπόμπες».

Το κοκτέιλ αυτό μάλλον θα πρέπει να μπορούν να το πιούν και οι δύο ηγέτες, που θα κληθούν να βάλουν την υπογραφή τους και να καθορίσουν τις τύχες Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων.

Οι αποφάσεις, που θα λάβουν θα είναι οριστικές, διότι όπως διαμηνύει συνεχώς, όπου βρεθεί και όπου σταθεί ο Τσαβούσογλου, αυτή είναι η τελευταία ευκαιρία για λύση του Κυπριακού.

Μπορεί ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας να έκανε τραγικά λάθη και να του καταλογίζονται τεράστιες ευθύνες, για το σημερινό κατάντημα σε όλα τα επίπεδα.

Υπάρχει κάτι, όμως, που πρέπει να του αναγνωριστεί. Είχε το πολιτικό θάρρος και πήρε την απόφαση να πει όχι στο δημοψήφισμα του 2004, κόντρα στη φιλοσοφία της επαναπροσέγγισης, που έκτιζε για πολλά χρόνια.

Το 2004 στο δημοψήφισμα οι Τουρκοκύπριοι επί Μεχμέτ Αλί Ταλάτ ψήφισαν «ναι» και εμείς «όχι», με τον Δημήτρη Χριστόφια να δηλώνει ότι είπε «όχι», για να τσιμεντώσει το «ναι».

Φανταστείτε, λοιπόν, τι θα γίνει, αν στο επόμενο δημοψήφισμα, το οποίο δεν θ’ αργήσει, ο Νίκος Αναστασιάδης επαναλάβει το «ναι», αλλά ο κουμπάρος ο Μουσταφά ακολουθήσει τα χνάρια του Δημήτρη Χριστόφια και πει «όχι» για να τσιμεντώσει το «ναι»!

Κρατίνος

Comments

via Facebook