Η αποχή των νέων είναι δικό σας έργο!

Προεκλογικός «πυρετός» στα κόμματα και τα βλέμματα στραμμένα στους νέους που όπως φαίνεται γυρνούν την πλάτη στις επερχόμενες Βουλευτικές εκλογές.

Μόνο το 25% των νέων ψηφοφόρων που έχουν δυνατότητα εγγραφής στον εκλογικό κατάλογο για να ψηφίσουν στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές το έχουν πράξει μέχρι στιγμής, κάτι που προκαλεί έντονη ανησυχία στο Υπ. Εσωτερικών αλλά και στα επιτελεία των κομμάτων. Πολύ απλά από τους 32.000 που θα έπρεπε να εγγραφούν οι 24.000 δεν έχουν εγγραφεί. Αυτό το γεγονός πέραν από ανησυχία έπρεπε να σας προκαλεί και έντονο προβληματισμό. Γιατί οι νέοι σας γυρνούν επιδεικτικά την πλάτη ; Μήπως το μέλλον αυτού  του τόπου φοβάται ότι με το υπάρχων πολιτικό σύστημα δεν θα έχει μέλλον;

Αλήθεια πιο είναι το κίνητρο των νέων για να ασκήσουν το «δημοκρατικό» τους δικαίωμα, οι θέσεις εργασίας , οι μισθοί, ή μήπως τα σκάνδαλα, που το ένα διαδέχεται το άλλο.

Η νέα γενιά, η ίδια που σας γυρνά την πλάτη είναι αυτή που ξεκινά με όνειρα και την ελπίδα να αλλάξει τα κακός κείμενα που κληροδότησαν από όλους εσάς που απαρτίζεται ένα απαρχαιωμένο και χωρίς μέλλον πολιτικό σύστημα. Άλλωστε όπως έλεγε ο Καζαντζάκης, «νέος θα πει να θέλεις να αλλάξεις τον κόσμο». Και όπως έλεγε ο Αριστοτέλης, «οι νέοι ζουν κυρίως με την ελπίδα», μια ελπίδα που στα δικά σας χέρια αργοπεθαίνει.

Τα πράγματα είναι απλά , όσο το πολιτικό σύστημα δεν αλλάζει και απλά ανακυκλώνεται τόσο περισσότερο οι νέοι θα σας γυρνούν την πλάτη…

Στέλιος Χαραλάμπους

Comments

via Facebook