Με το πιστόλι στον κρόταφο και στο Κυπριακό;

Φαίνεται ότι υπάρχει κάποιο πρόβλημα με τους θεωρητικά «εκσυγχρονιστές» ηγέτες.

Μόλις εκλεγούν ξεχνούν κάθε αρχή και σπεύδουν να δώσουν στην ψύχρα το λαό τους.

Κάπως έτσι ήρθε η σειρά του Νίκου Αναστασιάδη, ενός πολιτικού με περγαμηνές «εκσυγχρονισμού». Ενός «φιλευρωπαϊστή» πολιτικού, ο οποίος νομίζαμε, δυστυχώς γελαστήκαμε, ότι ήταν διαφορετικός από τον τέως «κόκκινο» ηγέτη.

Προτού ο αλέκτωρ λαλήσει τρεις, ο κ. Αναστασιάδης λησμόνησε κάθε αρχή που υποστήριζε, υποκύπτοντας στις απειλές των δολοπλόκων Γερμανών.

Έσπευσε να συμφωνήσει με το μέτρο του κουρέματος των καταθέσεων, παρά τις διαβεβαιώσεις του και μάλιστα με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο, ότι δεν υπήρχε περίπτωση να γίνει κάτι τέτοιο.

Μεσολάβησε ελάχιστος χρόνος, για ν’ ακυρωθούν όλες εκείνες οι πομπώδεις διαβεβαιώσεις του.

Εκείνες που έλεγαν, με ιδιαίτερα δραματοποιημένο τόνο στη φωνή, πως κούρεμα στις καταθέσεις δεν θα γίνει: “Δεσμεύομαι, εγώ, ο Νίκος Αναστασιάδης, ότι δεν πρόκειται να υπογράψω το όποιο μνημόνιο, που θα περιέχει οποιαδήποτε πρόνοια, για κούρεμα καταθέσεων”.

Λίγο πιο μετά -και αφού το κούρεμα ήταν πλέον γεγονός- έσπευσε να μας ανακοινώσει ότι δεν είχε άλλη επιλογή και ότι το κούρεμα ήταν το λιγότερο επώδυνο μέτρο για τη χώρα και το λαό.

Το κενό και ο φόβος που άφησε στον αδαή λαό του ήταν τέτοιο, που μέχρι σήμερα κανένας δεν γνωρίζει τι πρόκειται να του συμβεί αύριο. Κανένας πλέον δεν μπορεί να πιστέψει σε ημερομηνίες λήξης της κρίσης.

Κι αφού μας άφησε τα διαπιστευτήρια του σε σχέση με την οικονομία, σήμερα καλείται να οδηγήσει τη χώρα στη λύση του προβλήματος που αντιμετωπίζει εδώ και 41 χρόνια.

Τι θα κάνει ο Νίκος Αναστασιάδης με το μεγάλο κεφάλαιο του κυπριακού που έχει ανοίξει; Είναι έτοιμος να υποστεί το πολιτικό κόστος της όποια απόφασής του;

Και αν αυτός είναι έτοιμος, διερωτώμαι αν είναι και ο λαός του, ο οποίος οσονούπω θα κληθεί σε δημοψήφισμα, για να πει το μεγάλο «ναι» ή το μεγάλο «όχι».

Ο λαός της Κύπρου αποφάσισε τότε πως επόμενος Πρόεδρος της Κύπρου θα είναι ο Νίκος Αναστασιάδης. Και όταν ένας λαός αποφασίζει εν πλήρει συνειδήσει, τότε όλοι οι υπόλοιποι έρχονται δεύτεροι.

Σε αυτόν τον Πρόεδρο εναπόθεσε την επίλυση όλων των ιστορικών διακυβευμάτων που θα κρίνουν το μέλλον του.

Οι εξελίξεις θα επιταχυνθούν στο προσεχές διάστημα και η Κύπρος μπαίνει σε τροχιά επίλυσης του κυπριακού.

Το πρόβλημα είναι εάν η Κύπρος αντιμετωπιστεί ως ένα γόνιμο χωράφι, που προσφέρεται σε καλή τιμή, λόγω ξηρασίας.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης έχει να αναμετρηθεί με την ιστορία. Ας ελπίσουμε ότι το κυπριακό δεν θα έχει την ίδια τύχη με το πρόβλημα στην οικονομία και ότι οι αποφάσεις, που θα ληφθούν αυτή τη φορά, δεν θα ληφθούν με το πιστόλι στον κρόταφο του Προέδρου μας.

Φήμη

Comments

via Facebook