Αποτελέσματα έρευνας FOCUS – Fagopotin Omadikon Cypriacon Upsilovathmon Simferonton

 

Έκαστο πολιτικό πρόσωπο, κατά την ανάληψη θέση εξουσίας, υπέχει ιερής υποχρέωσης αντιμετώπισης των καθηκόντων του, σαν στρατιώτης εν ώρα μάχης προς υπεράσπισης της πατρίδας του. Η ιστορία κάθε τόπου είναι γραμμένη με αίμα πολέμων ή με σκληρές και σοβαρές αποφάσεις που χαράζουν τις γραμμές της συνέχισης του τραίνου της ιστορίας.

Ποια η παρακαταθήκη των σημερινών πολιτικών τάγων, τράγων και μαϊμούδων; Ουδέν ποινικό αδίκημα αποδεικνύεται ανέφερε ο Γενικός Εισαγγελέας της Δημοκρατίας, κατόπιν ολοκλήρωσης του ανακριτικού έργου για το σκάνδαλο της Focus. Αλίμονο να διαπιστώνοντο ποινικά αδικήματα. Γιατί για να διαπιστωθεί η εκ πρώτης όψεως διάπραξη ποινικών αδικημάτων, προϋποθέτει την ύπαρξη μαρτυρίας περι παράνομου ανταλλάγματος για τις χορηγίες που εδίνοντο.

Πήγα στη ταβέρνα ενός παλιόφιλου χθες. Φάγαμε με τη γυναίκα μου και την ώρα που ήρθε ο λογαριασμός, ο παλιόφιλος μας έκαμε έκπτωση 20% στο λογαριασμό. Το χάρηκα. Μου χάρισε ο άνθρωπος 15 ευρώ. Στο βωμό μιας διαχρονικής φιλίας και σχέσης. Αδυνατώ συνεπώς να αντιληφθώ, τις αθώες συνθήκες κάτω από τις οποίες τα δύο μεγαλύτερα πολιτικά κόμματα εισέπραξαν υπο μορφή χορηγίας, ποσά περι του ενός εκατομμυρίου πεντακοσίων χιλιάδων ευρώ. Γιατί για να σου δώσει ο άλλος μια περιουσία, δεν σου την δίνει γιατί είδε τον πολιτικό αρχηγό εκείνο και επειδή ξαφνικά αγάπησε την ιδεολογία του, του αμόλησε το χρήμα.

Ουδέν ποινικόν αδίκημα αποδεικνύεται. Γιατί για να αποδειχθεί εκ πρώτης όψεως κάτι τέτοιο, κάποιων τα βρωμόστωμα θα έπρεπε να ανοίξουν. Κάποιων τα σαθρά κίνητρα έπρεπε να είχαν αποκαλυφθεί. Κάποιων οι δολοπλοκίες θα έπρεπε να γνωστοποιούντο.

Το πολυπόθητο ζείδωρο νάμα της απόδοσης ευθυνών γίνεται κύκνειο άσμα της ελπίδας.  Η εκ των ων ουκ ανευ διαδικασία της κάθαρσης, κλείνει το φάκελο της ως «άλλως διατεθείσα». Και οι Κλυταιμνήστρες που πηδιόντουσαν με τον Αίγισθο και μετέτρεψαν σε μπουρδέλο το βασίλειο, σκότωσαν και τον Ορέστη της Γενικής Εισαγγελίας.

Τραγικές φιγούρες του ουδέν ποινικού αδικήματος, η εκλιπούσα μεσαία τάξη μιας απελθούσας οικονομικής ευημερίας και ευμάρειας, αλλά και οι κουρεμένοι Δον Κιχώτες αναμένοντες την Δευτέρα παρουσία επιστροφής των χρημάτων τους.

Ουδέν ποινικόν αδίκημαν αποδεικνύεται. Και οι στρατιώτες που όφειλαν να υπερασπιστούν την πατρίδα τους έγιναν Εφιάλτες της καθημερινότητάς μας. Μα στην ιστορία ο Εφιάλτης θανατώθηκε για την προδοσία του. Οι δικοί μας εφιάλτες επιθυμούν να ανακηρυχθούν και σε αυτοκράτορες.

Κρατάω το στόμα μου κλειστό, τα χείλη μου ματώσανε. Κι αυτοί που μας προδώσανε, ανέραστοι να μείνουν. Κουφάλες δεν ξοφλήσαμε, αυτό έχω μόνο να σας πω, τα όνειρα, τον εραστών δεν σβήνουν.

Δυστυχώς όμως ο άνθρωπος είναι και αυτός ζώον. Όχι όμως τίγρης ή καρχαρίας, αλλά χρυσόψαρο. Και τα χρυσόψαρα αυτά οδεύουν ακάθεκτα στη τράτα του Μαΐου. Ένδοξα, περήφανα, κρατώντας σημαιούλες και φωνάζοντας συνθήματα κομματικά.

Διογένης

Comments

via Facebook