Χ-Αμπελοπούλλικοι λαϊκισμοί στο μεγαλείο τους

 

Μετά τη Τσιτσιολίνα που στην πολιτική της σταδιοδρομία έδειχνε τα στήθη της στην κοινή γνώμη και ψηφοφόρους της Ιταλίας, μεταφερόμαστε σε ένα άλλο Μεσογειακό Παράδεισο, την Κύπρο, στην οποία ο Ευγένιος Χαμπουλλάς, πρόταξε τα…πουλιά του τα μαγειρεμένα με το πουργούρι για να δηλώσει εμπράκτως με αυτό τον τρόπο τη στήριξή του προς το απαγορευμένο αυτό είδος ή και μεζέ.

Είναι γνωστές οι θέσεις του εν λόγω βουλευτή όσον αφορά τα αμπελοπούλλια. Και να σας πω και κάτι, δεν διαφωνώ καθόλου. Αυτό το οποίο όμως έκανε δεν ήταν ούτε θέση, ούτε εκδήλωση διαμαρτυρίας. Ήταν πρόκληση και λαϊκισμός. Και το λιγότερο που θα ανέμενε η κοινή γνώμη από ένα νέο βουλευτή, ήταν κάποιο επίπεδο. Δυστυχώς, ο πάτος στη Κύπρο εξακολουθεί να μην έχει όρια.

Δεν με απασχολεί εάν ο κ. Χαμπουλλάς με τη δημοσίευση της φωτογραφίας αυτής διέπραξε οποιοδήποτε ποινικό αδίκημα. Τούτο μου είναι αδιάφορο. Και «χαρά πάνω του» να τον τραβήξουν και στα Δικαστήρια, αφού με αυτό τον τρόπο να αποκτήσει το καλύτερο βάθρο για να κάμει ακόμα λίγη πολιτική μετριότητας, όπως αυτή που συνηθίζει να ασκεί το κοινοβούλιό μας τα τελευταία χρόνια.

Αυτό το οποίο σαν πολίτη με εκνεύρισε, είναι ότι αυτή του η στάση είναι προκλητική για ολόκληρη τη κοινωνία. Γιατί εάν ο εκλελεγμένος από το λαό βουλευτής, αυτός που ψηφίζει τους νόμους και οφείλει πρώτος να τους σέβεται, δεν το πράττει, τότε εξηγήστε μου τι θα πούμε σε όλους αυτούς τους «παράνομους» που σέρνονται καθημερινά στα δικαστήρια και τους επιβάλλονται ποινές για τέτοιου είδους αδικήματα.

Τι είναι το μήνυμα που στέλλει ο κ. Χαμπουλλάς; Παρανομήστε; Άμα το κάνει ο βολευτής μας γιατί να μην παρανομήσουμε και εμείς. Civil Resistance όλοι μας και φάγωμα των αμπελοπουλιών; Αν νόμισε ο κ. Χαμπουλλάς ότι θα μιμηθεί τον Γκάντι με την ανυπακοή και τη φαλάκρα, θα καλέσω τον κ. Χαμπουλλά να κάνει και λίγη ανυπακοή και απείθεια στο κόμμα του για σοβαρότερα ζητήματα.

Κύριε Χαμπουλλά, το ίδιο σου το κόμμα ψήφισε την νομοθεσία εκποιήσεων, η οποία μπαίνει σαν τρίτος Αττίλας στις επιχειρήσεις και τα σπίτια, των υπερδανειζόμενων Κυπρίων στο επιθετικό δανεισμό (predatory lending) των τραπεζών. Το ίδιο σου το κόμμα δεσμεύθηκε επίσημα και δημόσια, ότι θα θεσμοθετούσε την καθιέρωση αντικειμενικών αξιών στα ακίνητα και όχι την επικράτηση των αξιών βορείου Πόλου που επικρατούν σήμερα. Εδώ και 6 μήνες, μας κοροϊδεύει το κόμμα σας γιατί τέτοιο νομοσχέδιο δεν πήρατε στη Βουλή.

Για αυτό αφήστε τα πουλιά σας και πάρτε από κοντά τα σοβαρά τα οποία ταλανίζουν αυτή την ρημαγμένη Δημοκρατία. Συμφωνώ με τις απόψεις σας για τα αμπελοπούλια. Αναμένουμε όμως από τους πολιτικούς και ιδιαιτέρως τους νέους πολιτικούς, να επιδείξουν έργο και όχι να είναι επιδειξίες. Και η Επαρχία η οποία σας εξέλεξε έχει πολύ μεγαλύτερα και σοβαρότερα προβλήματα από τα αμπελοπούλλια.

Σπάρτακος

Comments

via Facebook