Με έπιασε ένας πόνος για το πόσα παίρνουν οι βουλευτές – Αναζητώ παυσίπονο αλλά δυστυχώς βρίσκω υπόθετο

Με το πανηγύρι που ξεκίνησε μετά τις δηλώσεις Αθηνάς Κυριακίδου για τα κομμωτήριά της και τα φακελάκια στους γάμους, κιόσκια με σιουσιούκκο και καζαντούδκια έλειψε να στήσουμε. Άρχισαν τα όργανα περί παντοπωλείων, περι κουτσουρεμένων μισθών, για τους φτωχούς, τους αγρότες και τη μιζέρια του λαού σε σύγκριση με τις μισθάρες των βουλευτών.

Ειλικρινά, εκ βάθους καρδίας, με έπιασε ένας μεγάλος, ένας τεράστιος, ένας πανμέγιστος «καϊλές» πόσα παίρνουν οι βουλευτές σαν μισθό και πόσα για ωφελήματα. Και η ηλιθιότητα της κοινής γνώμης, εμάς του ττοππουζολαού του κουρούπεττου που τους ψηφίζουμε, επικεντρώθηκε σε αυτή τη δήλωση και αυτή τη διάσταση.

Μην ρωτήσετε πόσες χιλιάδες παίρνουν οι βουλευτές. Ρωτήστε τα ακόλουθα:

Ρωτήστε πόσα δισεκατομμύρια χάσαμε από την ηλιθιότητά τους να στηρίξουν την Λαϊκή Τράπεζα ενώ ηταν ήδη νεκρή για να υποβοηθήσουν κάποιους εκ των έσσω να κάνουν τις εκροές τους.

Ρωτήστε πόσα δισεκατομμύρια χάσαμε γιατί κλωτσούσαν τη μάππα πάρακάτω της Λαϊκής μέχρι να έρθουν οι εκλογές και η τρύπα να είναι μεγαλύτερη απο τη τρύπα του όζοντος.

Ρωτήστε πόσα εκατομμύρια χάσαμε γιατί οι βουλευτές μας «εσιουμάλιζαν» τις Κυπριακές Αερογραμμές για χρόνια για να κανονίζουν τους δικούς τους και σήμερα έκλεισαν

Ρωτήστε πόσα εκατομμύρια χάσαμε γιατί σήμερα που έκλεισαν οι Κυπριακές Αερογραμμές δεν έχουμε εθνικό αερομεταφορέα και μας πηδάνε κανονικά οι εταιρείες του εξωτερικού.

Ρωτήστε πόσα εκατομμύρια χάσαμε γιατί δεν ξέραμε που είναι γεωγραφικά το Μαρί και ότι άμα ένα εμπορευματοκιβώτιο «πρηστεί» σημαίνει πάει να εκραγεί και δεν το ήξεραν.

Ρωτήστε πόσα δισεκατομμύρια χάσαμε από τα κουρέματα καταθέσεων που ο απλός πολίτης έχασε τους κόπους μιας ολόκληρης ζωής γιατί οι κόπανοι οι πολιτικοί του έφτασαν την οικονομία εκεί που την έφτασαν και δεν είχαν ούτε την ελάχιστη εντιμότητα να αποδεχθούν το πρώτο κούρεμα, αντί για τον μεταγενέστερο αποκεφαλισμό.

Ρωτήστε πόσα εκατομμύρια χάσαμε από ενοικιάσεις κτιρίων της Κυβέρνησης στα τόσα χρόνια με αδιαφανείς διαδικασίες.

Ρωτήστε πόσα εκατομμύρια χάσαμε σε κυβερνητικά έργα και με συμβόλαια υπερ των εργολάβων.

Ρωτήστε πόσα εκατομμύρια χάσαμε όταν το Χρηματιστήριο ήταν στα φόρτε του και η Βουλή δεν είχε καν ένα νόμο που να απαγορεύει τη χειραγώγηση μετοχών.

Ρωτήστε πόσα εκατομμύρια χάσαμε από τους διορισμούς των φίλων, των συγγενών, των παρατρεχάμενων τους στο δημόσιο, άνθρωποι που ούτε για να διαχειρίζονται κιόσκι με τιλάρα δεν κάνουν.

Ρωτήστε πόσα εκατομμύρια χάσαμε μόνο από ξένους επενδυτές που μόλις αντιμετωπίσουν αυτή τη γάγγραινα που ονομάζεται γραφειοκρατία φεύγουν κουνώντας το μαντήλι.

Ρωτήστε πόσα εκατομμύρια χάνονται καθημερινά από ηλίθιες και λανθασμένες αποφάσεις.

Όχι ρε μάγκες βουλευτές. Όχι αγαπητοί μου συμπολίτες. Δεν με απασχολεί πόση είναι η αντιμισθία των βουλευτών. Ας τους δίνουν και τα διπλάσια ή τα τριπλάσια από όσα παίρνουν και ας πηγαίνουν κάθε μέρα κομμωτήριο. Δεν με ενδιαφέρει ο μισθός τους. Με ενδιαφέρει η απόδοσή τους.

Ο λαός έμαθε να καταπιάνεται από τα απλά. Επιρρεπείς στο λαϊκισμό. Ηδονιζόμενοι από τις σειρήνες. Πιστοί στο μαντρί μας, αλλά επαναστάτες όταν για λίγο ο τσοπάνης γυρίσει λίγο το κεφάλι.

Τούτος ο ρημαγμένος από τις λανθασμένες αποφάσεις τους τόπος, αναζητά τους άξιους σαν όαση στην έρημο και δεν τους βρίσκει. Διψασμένοι για πραγματικούς ηγέτες, που από τη δίψα μας θολώσαμε και πίνουμε την σκάρτη άμμο για νερό.

Πάρτε όσα θέλετε κύριοι βουλευτές για το μηνιάτικό σας. Αλλά τουλάχιστο από τις αποφάσεις σας να κερδίζουμε εκατομμύρια και όχι να χάνουμε δισεκατομμύρια. Θέλουμε ικανούς και ας χρυσοπληρώνονται. Ικανούς, όχι ανίκανους.

Σπάρτακος

Comments

via Facebook