Κατσάδα Ανωτάτου προς Δήμο Πάφου – Δεν εμφανίστηκε καν δικηγόρος εκ μέρους του Δήμου «Ηθελημένη Αδράνεια»

 

Οι Παύλος, Άρης και Ελπινίκη Νεοφύτου υπέβαλαν αίτηση για έκδοση πολεοδομικής άδειας προς τον Δήμο Πάφου απο το 2006!! Ο Δήμος απέρριψε το αίτημα και οι ενδιαφέρομενοι προσέβαλαν την απόφαση αυτή στο Ανώτατο Δικαστήριο. Το Δικαστήριο ακύρωσε την απόφασή του Δήμου να μην χορηγήσει στους ενδιαφερόμενους άδεια. Ακολούθως ο Δήμος εφεσίβαλε την απόφαση και απορρίφθηκε και η έφεση.

Οι ενδιαφερόμενοι έστειλαν επιστολή προς τη Δήμο Πάφου, ζητώντας την επανεξέταση του αιτήματός τους. Ο Δήμος, ούτε καν απάντησε στο αίτημά τους! Αποτέλεσμα ήταν η καταχώρηση νέας προσφυγής και νέας ταλαιπωρίας από τους ενδιαφερόμενους για την παράληψη απόφασης από το Δήμο Πάφου.

Κατά την εξέταση της προσφυγής ο Δήμος Πάφου δεν επέδειξε κανένα ενδιαφέρον αφού ούτε καν εμφανίστηκαν μέσω δικηγόρου στη διαδικασία.

Το Ανώτατο Δικαστήριο, σε πολύ έντονο ύφος δικαίωσε τους ενδιαφερόμενους μεταξύ άλλων αποφασίζοντας και τα ακόλουθα:

Το Δικαστήριο είχε ορίσει σήμερα την υπόθεση για ακρόαση υπό το φως της συνεχιζόμενης παράλειψης του Δήμου Πάφου να συμμορφωθεί με τις οδηγίες του Δικαστηρίου για την καταχώρηση ένστασης.  Μάλιστα στις 17.11.2015 δεν υπήρξε καμιά εμφάνιση εκ μέρους του Δήμου Πάφου ή οποιουδήποτε δικηγόρου

Είναι λυπηρό πράγματι να διαπιστώνεται τέτοια ηθελημένη στην ουσία αδράνεια από πλευράς διοικητικού οργάνου διότι εδώ ο Δήμος ενεργεί υπό την ιδιότητα του ως διοικητικό όργανο με αποτέλεσμα στην ουσία να μην υπάρχει συμμόρφωση με απόφαση της Ολομέλειας του Ανωτάτου Δικαστηρίου.  Έχοντας ουσιαστικά εξετάσει και τα δεδομένα της προσφυγής όπως αυτά αποκαλύπτονται από το σώμα της, αλλά και από την απόφαση της Ολομέλειας, το Δικαστήριο δεν έχει κανένα ενδοιασμό να αποδεχθεί την προσφυγή εφόσον είναι εμφανές ότι αυτή αφορά σε παράλειψη οφειλόμενης ενέργειας.

Είναι πολύ λυπηρό ιδιαιτέρως σε περιόδους οικονομικής κρίσης, να παρατηρούνται τέτοια φαινόμενα. Από το 2006 οι ενδιαφερόμενοι Παύλος, Άρης και Ελπινίκη Νεοφύτου, προσπαθούν να εκδώσουν μια πολεοδομική άδεια. Τέτοιες άδειες φέρνουν ανάπτυξη. Ακόμα όμως και εάν ο Δήμος, είχε τους δικούς του λόγους για μη έκδοση, είναι πρωτοφανές να δικάζεται ολόκληρος Δήμος και να μην επιδεικνύει ούτε το ελάχιστο ενδιαφέρον να στείλει κάποιο δικηγόρο να εμφανιστεί στη διαδικασία. Την ίδια ώρα μάλιστα που οι πολίτες δικαιώθηκαν 2 φορές από το Ανώτατο Δικαστήριο και αναμένουν για χρόνια την εξέλιξη του αιτήματός του.

Φαίνεται τελικά, ότι Δήμαρχοι μπορεί να αλλάζουν. Δυστυχώς όμως νοοτροπίες όχι.

Comments

via Facebook