Εκλογές ανάδειξης του «Μη χείρον βέλτιστον»

Μετά από έξι χρόνια, το μοναδικό μεγάλο κομμάτι που απέμεινε στην ελληνική αντιπολίτευση, η Νέα Δημοκρατία (αν δεν αλλάξει σύντομα και όνομα) πάει σε εκλογές για την ανάδειξη νέου αρχηγού.

Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις θα υπάρξει και δεύτερος γύρος την ερχόμενη Κυριακή.

Τα ιστορικά στοιχεία έχουν καταγράψει ότι δύο διαδοχικοί πρόεδροι ο Αντώνης Σαμαράς και ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης, ηττήθηκαν κατά κράτος σε δύο διαδοχικές εκλογικές αναμετρήσεις τον Ιανουάριο και τον Σεπτέμβριο από τον ΣΥΡΙΖΑ του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος όσο περίεργο και αν ακούγεται, είναι ακόμα πρωθυπουργός!

Ο Αλέξης Τσίπρας λοιπόν που κατέστη το “διάδοχο” πολιτικό σχήμα του άλλοτε πανίσχυρου ΠΑΣΟΚ έβαλε δύσκολα στη ΝΔ.

Έβαλε δύσκολα, διότι ο τρίτος κατά σειρά πρόεδρος της κεντροδεξιάς παράταξης, επιβάλλεται στις επόμενες εθνικές εκλογές, να κερδίσει αυτόν που άλλα είπε, άλλα έκανε και στο τέλος διαδήλωνε και εναντίον αυτών που είπε και δεν έκανε, δηλαδή τον Αλέξη Τσίπρα.

Ο πρόσφατα ηττημένος Ευάγγελος Μεϊμαράκης περί άλλων τυρβάζει.
Ο 38χρονος περιφερειάρχης της Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτιζικώστας, έχει «ρεύμα» που μπορεί να κρυολογήσει πολύ κόσμο.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο Έλληνας Ανδρέας Θεμιστοκλέους (σε φανατισμό) έχει πολλούς φίλους αλλά πολύ περισσότερους εχθρούς.

Και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, γιός του… ξέρετε αυτού που δημιούργησε τα τζάκια να δηλώνει ότι θα τα βάλει με αυτά!

Οι κάλπες άνοιξαν από τις επτά το πρωί και ας θυμόμαστε όλοι όπως είπε και ο Ισοκράτης ‘’Το της πόλεως όλης ήθος, ομοιούται τοις άρχουσιν’’ δηλαδή το ήθος όλης της πολιτείας είναι το ίδιο με αυτό αυτών που την κυβερνούν.

Κρατίνος

Comments

via Facebook