Οι ραδιουργίες στην ΕΔΕΚ και οι προσβολές προς τα στελέχη

Οι ραδιουργίες στην ΕΔΕΚ δεν έχουν τέλος. Ο διχασμός στο κίνημα Σοσιαλδημοκρατών, είναι πέρα για πέρα εμφανής, αφού η επικοινωνία της κοινοβουλευτικής ομάδας με τη νέα ηγεσία, είναι ανύπαρκτη και οι αντιφάσεις είναι επαναλαμβανόμενες. Κάθε βδομάδα μας εκπλήσσουν για το μέχρι που μπορεί να φθάσει η κατρακύλα.

Την προηγούμενη βδομάδα ακούσαμε για το στέλεχος της ΕΔΕΚ που εισέπραξε χρήματα ως εισφορά για το κόμμα, από εργολάβο που εμπλέκεται στο σκάνδαλο ΣΑΠΑ. Άμεση ήταν η αντίδραση της ΕΔΕΚ η οποία με ανακοίνωση υποδείκνυε οτι το συγκεκριμένο στέλεχος είχε παραιτηθεί από όλα τα αξιώματα του κόμματος όταν ανέλαβε τη θέση στην Αναθεωρητική Αρχή Προσφορών.

Έλα όμως που η αλήθεια δεν άργησε ούτε μια μέρα να αποκαλυφθεί, καθώς το συγκεκριμένο στέλεχος, ήταν και στην επίσημη σελίδα του κόμματος μέλος του πολιτικού γραφείου και της Κεντρικής Επιτροπής.

Οι προσβολές προς Γιαννάκη Ομήρου και Ρούλα Μαυρονικόλα

Ακολούθησε η επίρριψη ευθυνών από την ΕΔΕΚ, στη Ρούλα Μαυρονικόλα και τον Πρόεδρο της Βουλής Γιαννάκη Ομήρου για την ψήφιση της πακετοποίησης δανείων και της έγκρισης του νομοσχεδίου με μία ψήφο. Τόσο ο κ. Ομήρου, όσο και η κυρία Μαυρονικόλα, έχουν δώσει αμέτρητα δείγματα γραφής στα τόσα χρόνια που βρίσκονται στην πολιτική και δη στο Κοινοβούλιο.

Η ανακοίνωση του κόμματος ότι η όποια επιμέρους συμπεριφορά των βουλευτών, από την εισήγηση στην Κ.Ο. να καταψηφίσουν το νομοσχέδιο, δεν αφορά την ηγεσία και τα συλλογικά όργανα της ΕΔΕΚ, αλλά αποτελεί προσωπική ευθύνη ενός εκάστου, μόνο προσβλητική μπορεί να χαρακτηριστεί.

Δεν υπάρχει καμία χρησιμότητα να αμαυρώνεται το όνομα ανθρώπων λίγο πριν τη λήξη της θητείας τους, που ποτέ δεν απέφυγαν να δηλώσουν την άποψη τους και να ψηφίσουν αυτό που συλλογικά αποφασίζονταν στο κόμμα.

Το να υποχρεώνεται η βουλευτής, να αιτιολογήσει δημοσίως την απουσία της για την οποία ενημέρωσε προ πολλού, προτού μάλιστα καθοριστεί η ατζέντα της Ολομέλειας και να εκτίθεται Παγκύπριας για τη σοβαρότητα του προσωπικού ταξιδιού της, δεν περιποιεί τιμή στην ΕΔΕΚ.

Αυτές οι συμπεριφορές μόνο νέους ψηφοφόρους δεν θα ελκύσουν στις επερχόμενες εκλογές και δύσκολο να κρατήσουν και τους υφιστάμενους. Και η αύξηση του εκλογικού μέτρου μόνο δυσάρεστη μπορεί να αποβεί για το Κίνημα Σοσιαλδημοκρατών.

Χάρυβδη

Comments

via Facebook