“Σιακόλιος” Αερολιμένας!

Η είδηση ότι το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε την ονομασία του τερματικού κτηρίου του αερολιμένα Λάρνακας σε «Διεθνής Αερολιμένας Λάρνακας Γλαύκος Κληρίδης», με αφορμή τη συμπλήρωση δύο ετών από το θάνατο του πρώην Προέδρου και σε ένδειξη αναγνώρισης, για την προσφορά του στον τόπο, δεν με έκανε να εκπλαγώ.

Αν και ανέμενα ότι κάποια στιγμή θα γινόταν, εντούτοις με ανατρίχιαζε η διαμάχη, που ήμουν σίγουρη πως θα ακολουθούσε.

Και δεν βγήκα ψεύτρα. Μετά από την αναμενόμενη αντίδραση του ΑΚΕΛ, το οποίο έκανε λόγο για «υπερβολές», το διαδίκτυο πήρε φωτιά.

Ο κόσμος διαφωνεί έντονα, για το αν πρέπει ή όχι, οδοί και κτίρια να μετονομάζονται και να φέρουν ονόματα πολιτικών της σύγχρονης ιστορίας της Κύπρου.

Οι ενστάσεις οι δικές μου πολλές. Κατ’ αρχάς η ιστορία δεν είναι υπουργικό χαρτοφυλάκιο, για να μπορεί ο κάθε καινούργιος Υπουργός να εξαφανίζει το έργο του προηγούμενου.

Δυστυχώς ή ευτυχώς, η ιστορία δεν σβήνεται και δεν κρύβεται το έργο κανενός πολιτικού, όποιο και να είναι.

Η μετονομασία του αερολιμένα Λάρνακας συμβαίνει σε καιρούς δραματικούς και πολωμένους και σε τέτοιους καιρούς -οι συμβολισμοί και μόνο- μπορούν να πυροδοτήσουν εφιαλτικές διαμάχες.

Τέτοιες αποφάσεις πρέπει να λαμβάνονται σε εποχές, που «βασιλεύει» η ψυχραιμία.

Στο κάτω – κάτω, για να μην δημιουργούνται παρεξηγήσεις υπάρχει ένα όνομα, στο οποίο κατά καιρούς πολλοί προσέτρεξαν, ζήτησαν και πήραν.

Μην ακούτε, λοιπόν, κανέναν. Αποφασίστε με ψυχραιμία και δώστε το όνομα του Εθνικού μας ευεργέτη. Ονομάστε το αεροδρόμιο «Σιακόλιον».

Βάλτε, όμως, την ευχή σας να μην γίνει ότι έγινε και στο Mall of Cyprus.

Δεν θυμάστε; Να σας θυμίσω ευχαρίστως. Ο Νίκος Σιακόλας προ μερικών μηνών απειλούσε προς πάσα κατεύθυνση ότι εάν δεν περνούσε η πρόνοια για τις Κυριακές, να παραμένουν δηλαδή ανοιχτά τα καταστήματα, τότε θα απέλυε κόσμο.

Έκανε, μάλιστα, και μια πολύ ευγενική παρέμβαση στο κρατικό ραδιόφωνο. Πόσο λυπήθηκα… Η Ζετούλα έβαλε τα κλάματα, το Προεδρικό, οι βουλευτές του ΔΗΣΥ…οϊμέ… Θα καταλήξει ο κόσμος στην ανεργία, στη δυστυχία…

Πανικός… κλάμα… οδυρμός… οϊμέ…

Και τελικά… τα κατάφεραν! Του τα κράτησαν ανοιχτά. Δεν απολύθηκε ο κόσμος και σώσαμε την οικονομία μας και μπράβο μας. Δόξα και τιμή στους άξιους πολιτικούς μας!

Και πριν ο αλέκτωρ λαλήσει τρεις πωλήθηκαν τα «εθνικά μας» πολυκαταστήματα…

Ξαφνικά κατέβηκε επενδυτική εταιρία από την South Africa και έκαναν μια πράξη 200 εκατομμύρια ευρώ σε αυτή την υπέροχη μπανανο-δημοκρατία;

Όχι μάγκες… Η διαπραγμάτευση για την πώληση αυτών των επιχειρήσεων δεν πρέπει να ξεφεύγει από τις διάφορες εκφάνσεις του Ομίλου Σιακόλα.

Με πάσα πάντα ψυχραιμία να σκεφτόμαστε… Η πιο λογική ονομασία θα ήταν «Διεθνής Σιακόλιος Αερολιμένας Λάρνακας».

Φήμη

Comments

via Facebook