Καλό παράδεισο παλικάρι μου…και συγνώμη !

Πόσο εύκολο είναι να πεις το τελευταίο αντίο, σε ένα νέο 25 χρόνων που μόλις έφυγε άδικα, εντελώς άδικα; Καθόλου εύκολο.

Δεν τον γνώριζα, μα στο άκουσμα της τραγικής είδησης πάγωσα, πόνεσα, δάκρυσα, σκέφτηκα τη μάνα, την αδερφή, τον πατέρα, τη γιαγιά, τους φίλους. Ενας νέος γεμάτος όνειρα, γεμάτος υγεία, με σεβασμό στους κανόνες οδικής συμπεριφοράς. Ενας νέος για τον οποιο γράφονται εδώ και λίγες μέρες τα πιο όμορφα λόγια, για την ποιότητα του χαρακτήρα, την ανθρωπιά, την καλοσύνη, τις όμορφες στιγμές που ζούσε χωρίς να ενοχλεί κανένα. Ενας νέος για τον οποίο η οικογένεια είχε κάθε λόγο να αισθάνεται περήφανη. Γονείς που τον μεγάλωσαν με αρχές και αξίες, σωστά, όπως θα άρμοζε σε κάθε νέο.

Όνειρα, σχέδια, ζωή, χαμόγελο, ζωντάνια … έσβησαν σε μια καταραμένη στιγμή, με τον πιο τραγικό τρόπο. Σε ενα σημείο του δρόμου γράφτηκε με τα πιο μελανά χρώματα το τέλος της ζωής ενός εξαίρετου παλικαριού, για το οποιο όλοι έχουν να πουν κάτι όμορφο.

Ένας ασυνείδητος του ακρωτηρίασε τη ζωή. Του την αφαίρεσε επειδή την είδε οδηγός της φόρμουλα. Επειδή τη δικη του σαπίλα και αυτοκαταστροφή, την εκτόνωσε στην άσφαλτο. Με ταχύτητα, αλκοόλ, ουσίες και βεβαρυμένο ιστορικό στο θέμα των παραβάσεων.

Ένα ιστορικό που κορυφώθηκε στην τελευταία πράξη της ζωής ενός παιδιού που απλά περίμενε το σηματοδότη.

Η αυλαία κλείνει και η είδηση, περνά στη σωρεία των τραγικών ειδήσεων, για να βρεθεί στοιβαγμένη και να ξεχαστεί. Πίσω όμως έμεινε μια χαροκαμένη οικογένεια. Τα δάκρυα της οποίας δεν θα στερέψουν εύκολα. Τα γιατί, δεν θα απαντηθούν ποτε. Ο υπόδικος θα γίνει κατάδικος για λίγο και μετά θα συνεχίσει τη ζωή του στιγματισμένος.

Τι να πεις αλήθεια σε αυτή την οικογένεια, που τη σκέπασε το μαύρο;

Μια συγνώμη παλικάρι μου, που σαν κοινωνία δεν σεs σώσαμε. Που δε φτιάξαμε στέρεες νομοθετικές βάσεις για όλους αυτούς που καθημερινά κυκλοφορούν ανάμεσα μας και θέτουν τις ζωές όλων σε κίνδυνο.
Συγνώμη που δεν αποτρέψαμε ως κοινωνία, το τραγικό σου δυστύχημα. Που έμελλε να βρεις το θάνατο με τον πιο άδικο τρόπο. Συγνώμη που είχες την ατυχία να ζεις στην Κύπρο, όπου οι νομοθεσίες είναι τρύπιες.

Καλό παράδεισο να έχεις, κουράγιο να βρουν οι δικοί σου να απαλύνουν τον πόνο τους..

Και Συγνώμη αλήθεια που δεν προλάβαμε να σε σώσουμε.

Χάρυβδη

Comments

via Facebook