Τέλος ενόψει…Βιαστείτε!

Αυτό ήταν, λοιπόν! Ό,τι φάγαμε – φάγαμε, ό,τι ήπιαμε – ήπιαμε. Τέλος…

Σύμφωνα με τη χριστιανική οργάνωση eBible Fellowship, μία διαδικτυακή οργάνωση με έδρα στη Φιλαδέλφεια, σήμερα η γη καταστρέφεται και έρχεται το τέλος του κόσμου.

Ωστόσο, εικάζω πως ούτε και αυτή η προφητεία θα επαληθευτεί. Μια γύρα στο διαδίκτυο ήταν αρκετή, για να πληροφορηθώ πως για σήμερα δεν έχουν καταγραφεί περίεργες συναστρίες, ούτε κάποιος κομήτης πλησιάζει, ούτε υπάρχουν ανακοινώσεις για ηφαίστεια που βοούν υπογείως ή έγκατα της γης που βράζουν και τρέμουν.

Το πιθανότερο, λοιπόν, είναι να τη σκαπουλάρουμε και αυτή τη φορά και το δυστυχέστερο είναι πως θα συνεχίσουμε να ζούμε εν μέσω κρίσης, εν αναμονή του τέλους των μνημονίων, της ανάπτυξης και της εξόρυξης του Φυσικού Αερίου.

Ας πούμε, όμως, ότι όλα αυτά είναι πραγματικότητα και ότι σήμερα διανύουμε την τελευταία μας μέρα ως μελλοθάνατοι. Προτείνω να μην κλείσετε ραντεβού στο γιατρό, ούτε στο κομμωτήριο. Και μην υποσχεθείτε στη γκόμενα ότι θα περάσετε να την πάρετε, γιατί πιθανώς να εκτεθείτε.

Αν το τέλος του κόσμου είναι σήμερα με λυπεί, γιατί δυστυχώς δεν θα προλάβουμε να δούμε την ανάπτυξη, τη μείωση της ανεργίας, ούτε και θα δούμε την πολυπόθητη απονομή δικαιοσύνης, για τα οικονομικά εγκλήματα, που έγιναν σε αυτό τον τόπο.

Δεν θα μάθουμε ποτέ πόσα κυβικά αέριο έχουμε στην ΑΟΖ μας, δεν θα δούμε το κυπριακό να λύνεται, δεν θα δούμε την Κύπρο χωρίς πολιτικούς.

Θα μείνουμε με την εντύπωση ότι ο Δημήτρης Χριστόφιας ήταν ο υπαίτιος της οικονομικής καταστροφής της Κύπρου και αυτός που έσκαψε το λάκκο μας, ενώ ο Νίκος Αναστασιάδης αυτός που έβαλε την ταφόπλακα.

Επίσης, μια ελπίδα που είχα να δω την ομάδα μου να ανεβαίνει κατηγορία, δεν θα μου τη διαψεύσει το αδηφάγο κατεστημένο, αλλά το τέλος του κόσμου.

Διάφοροι εσχατολόγοι κατά καιρούς κάνουν λόγο για μία γη, που δεν θα έχει φως και νερό, όπου οι άνθρωποι θα ζήσουν μέρες ή και μήνες στο σκοτάδι. Άλλοι λένε για υπερβολικό φως, λόγω έκρηξης του ήλιου και αντιστροφή των πόλων της γης.

Μ’ αυτά και μ’ αυτά δεν βρίσκω μια χαραμάδα ελπίδας ότι θα ζήσω μέχρι αύριο. Ωστόσο, καλού κακού έχω τηλεφωνήσει στον ψυχίατρο και έκλεισα ραντεβού… για αύριο εννοείται.

Φήμη

Comments

via Facebook