Οι Συνεργατικές, ο Βγενόπουλος και η ωραία κοιμωμένη Κύπρια

Όταν βλέπεις τα σκάνδαλα τρισδιάστατα και νιώθεις ότι παίζεις το παιχνίδι, συμπαρασύρεσαι σε μια εικονική πραγματικότητα και σε μια φαντασιόπληκτη σκανδαλολογία, που απώτερο στόχο έχει τον αποπροσανατολισμό. Αν τραβήξεις λίγο πίσω και δεις αυτή τη ταινία που παίζεται, σε πιάνουν τα γέλια για να μην πω τα κλάματα.

Είναι αλήθεια ότι οι ανακριτικές αρχές προέβησαν σε συλλήψεις για διάφορα δάνεια που χορηγήθηκαν από τη ΣΠΕ το τελευταίο διάστημα. Προς το παρόν η ΣΠΕ αποτελεί τον εύκολο σάκο του μπόξ. Άσχετα με το ότι η ΣΠΕ δεν κούρεψε κανένα καταθέτη της, ούτε του πώλησαν αξιογραφικές ονειρώξεις.

Ακόμα δεν συνειδητοποιήσαμε, ότι το μεγαλύτερο σκάνδαλο της Κυπριακής Οικονομίας, ήταν εκείνες οι διαφημίσεις του στυλ «Σκέψου το Γίνεται» ή «Κάνουν τα όνειρά σου πραγματικότητα».

Θα ανέμενε κάποιος να λογοδοτήσουν οι εκτιμητές γης που εκτιμούσαν τα ακίνητα λες και είχαν πετρέλαια μέσα τους.

Θα ανέμενε κάποιος να λογοδοτήσουν, αυτοί στη Κεντρική Τράπεζα, που επέτρεπαν να δανείζονται Ρωσικά κεφάλαια, τα οποία έκαναν σταθμό στη Κύπρο μόνο για μερικές μέρες και δεν αποτελούσαν προθεσμιακές καταθέσεις.

Θα ανέμενε κάποιος να λογοδοτήσουν, κάποιοι στη Κεντρική Τράπεζα που έβλεπαν τις εμπορικές τράπεζες να πωλούν αξιόγραφα λες και ήταν κουφέτα, για να καλύψουν τα ελλείματα ρευστότητας, εις βάρος ανυποψίαστων καταθετών.

Θα ανέμενε κάποιος να λογοδοτήσουν, κάποιοι στη Κεντρική Τράπεζα και στις Εμπορικές Τράπεζες, που αγοράζονταν Ελληνικά Ομόλογα υψηλού κινδύνου, λες και ήταν σιουσιούκκοι στα πανηγύρια που τα αγοράζεις έτσι για την πλάκα.

Θα ανέμενε κάποιος να λογοδοτήσουν, κάποιοι επιχειρηματίες γης που έπαιρναν δάνεια με απροσδιόριστες εξασφαλίσεις και με υπερτιμημένες αξίες και ακολούθως οι τράπεζες διπλο-υποθήκευαν τη γη για να δώσουν δάνειο σε αυτόν που το αγόραζε.

Θα ανέμενε κάποιος να λογοδοτήσουν, κάποιοι υπεύθυνοι δανείων που έπαιρναν και Bonus για τα δάνεια που έδιναν, πως γίνεται να έδιναν τέτοια δάνεια με υπερηχητικές ταχύτητες.

Θα ανέμενε κάποιος να γίνει ένα πόθεν έσχες, σε αυτούς τους υπεύθυνους δανείων που βρέθηκαν να έχουν παραθεριστικές κατοικίες και βιλλλλάρες, που αγοράστηκαν είτε με σκιώδεις μεθόδους είτε σε τιμές κόστους.

Θα ανέμενε κάποιος να λογοδοτήσουν, πως γίνεται να αγόραζες μεταχειρισμένο αυτοκίνητο πολυτελείας και ο ιδιοκτήτης της μάντρας να είχε έτοιμες στη τράπεζα συμπληρωμένες φόρμες και έντυπα χρηματοδότησης και ενοικιαγοράς της τράπεζας.

Θα ανέμενε κάποιος να λογοδοτήσουν, πως κάποιοι δικηγόροι συνομολογούσαν συμφωνίες πώλησης ακινήτων χωρίς αυτά τα σπίτια να είχαν άδειες οικοδομής, υποθηκευμένα μέχρι το αμήν, δίνοντας προμήθειες στους διάφορους δήθεν μεσίτες που τους έφερναν.

Θα ανέμενε κάποιος να λογοδοτήσουν, κάποιοι υπάλληλοι των τραπεζών που με πατριωτικό στόμφο και με πολλά επιχειρήματα απέτρεπαν τους πελάτες τους να αποσύρουν τα χρήματά τους από τις τράπεζες, χρήματα τα οποία μερικές βδομάδες μετά κουρεύτηκαν.

Το ξέρω…είναι πολλοί αυτοί που πρέπει να λογοδοτήσουν. Είναι πολλοί αυτοί που πρέπει να βρεθούν στο σκαμνί. Φίλοι μας, συγγενείς μας, γείτονές μας, κουμπάροι μας. Γιατί η μπόχα της κατάρρευσης για την οποία όλοι διαμαρτυρόμαστε φτάνει τόσο κοντά μας, που μπορεί και εμείς οι ίδιοι να βρωμάμε.

Για αυτό αδέλφια, η λύση στο πρόβλημα μια είναι…να συλληφθούν καμιά 20αριά τραπεζίτες, να δικάσουμε και τον Βγενόπουλο ως τον αποδιοπομπαίο όχι τράγο αλλά Μινώταυρο της κατάρρευσης και θα κοιμηθούμε όμορφα στα κρεβάτια μας θεωρώντας ότι ο στάβλος του Αυγεία καθάρισε. Όχι πως δεν φταιν αυτοί…αλλά γιατί αν πάμε ένα βήμα παρακάτω… μπορεί να μην μας αρέσει το καθάρισμα.

Γιατί εμείς το δάνειο που έχουμε για ένα σπίτι που ούτε σε 3 ζωές δεν μπορούμε να ξοφλήσουμε…δεν είναι ευθύνη δική μας…άλλοι φταιν…άλλοι μας κατέστρεψαν…εμείς και οι γύρω μας ουδεμίαν ευθύνη φέρουμε. Εμείς απλά λιθοβολούμε όποιον φτάσουμε. Τι όμορφος ύπνος…

Σπάρτακος

Comments

via Facebook