Ομοφυλόφιλοι και παιδιά – Μπορούν να συνυπάρξουν;

Ομοφυλόφιλοι και παιδιά – Μπορούν να συνυπάρξουν;

Πάλι θα μου πείτε οτι είμαι ρατσιστής και κλειστόμιαλος, αλλα πραγματικά αυτή είναι η εικόνα της κοινωνίας της Κύπρου που επιθυμούμε; Το ζευγαράκι κουνάμενο λυγάμενο πέρασε απο μπροστά μου αδιάφορο και εγώ είχα πραγματικά μείνει με το στόμα ανοιχτό. Όχι βέβαια γιατί πρώτη φορά έβλεπα gay, αλλά με την άνεση που κυκλοφορούσαν στους δρόμους κρατώντας απο το χέρι και τον “γιο” τους. Ήταν ολοφάνερο οτι βρίσκονταν στην Κύπρο για διακοπές και πως ήταν ξένοι.
Είναι άραγε έτοιμη η κυπριακή κοινωνία να αντιμετωπίσει τέτοιες εικόνες; Έχει άραγε προετοιμάσει τις εξηγήσεις που θα κληθεί να δώσει στα παιδιά, αλλα και στους μεγαλύτερους; Το σύμφωνο συμβίωσης είναι ένα μεγάλο βήμα προς την εκμοντερνοποιηση της Κυπριακής κοινωνίας πάνω σε πρότυπα κοινωνιών όπως της Ολλανδιας. Θα μείνουμε όμως εκεί; Γιατί μπορεί οι συντάκτες του να διατυμπανίζουν οτι δεν προβλέπει υιοθεσίες απο ομόφυλα ζευγάρια, όμως θα αρκεστούν αυτά τα ζευγάρια μέχρι εκεί; Γιατί εγώ άλλα είναι που ακούω. Του τύπου ” είναι μια καλή αρχή για να ζητήσουμε αμέσως μετά ίσα δικαιώματα με τα εταιρόφιλα ζευγάρια”.
Μήπως τελικά η ψήφιση του Συμφώνου Συμβίωσης θα είναι και το άνοιγμα του κουτιού της Πανδώρας; Γιατί ενός “κακού” μύρια έπονται. Και στο κάτω κάτω αν το θέμα είναι το περιουσιακό ε ας μην μας παραμυθιάζετε γιατί αυτό μπορεί κάλλιστα να το διευθετήσει κάποιος με μια απλή διαθήκη.
Ας λοιπόν προβληματιστεί ο κάθε ένας και ιδιαίτερα αυτοί οι οποίο θα κληθούν να ψηφιστούν το Σύμφωνο Συμβίωσης.

Δίκτυς ο Κνώσσιος

Comments

via Facebook