Η Καλλιπόλεως πεθαίνει και εσείς πετάτε αετό!

Ανατρέχοντας στο αρχείο μου ανακάλυψα ένα δημοσίευμα του 2008 όταν τότε οι κάτοικοι της Λεωφόρου Καλλιπόλεως στη Λευκωσία, διαμαρτύρονταν για τα κυβερνητικά σχέδια ανάπλασης της λεωφόρου σε σχέση και με τη Λεωφόρο Μακαρίου.

Τότε μία εποχή όπου το εμπόριο και η ευμάρεια σε ολόκληρο το νησί άκμαζαν, υποστήριζαν ότι η ανάπλαση με την δημιουργία δύο λωρίδων κυκλοφορίας και διαχωριστικής νησίδας θα μείωνε την εμπορικότητα των καταστημάτων και κυρίως το επίπεδο ζωής, αφού θα έπρεπε να κάνουν κύκλους για να φτάνουν στα σπίτια τους.

Ακολούθησε η κατάθεση σχεδίων για μονοδρόμηση των δύο λεωφόρων, οι σχεδιασμοί και κόντρα σχεδιασμοί αλλά πάντα επί χάρτου.

Οκτώ χρόνια μετά και ενώ η Λεωφόρος Καλλιπόλεως έχει σχεδόν, από εμπορικής άποψης πεθάνει, ακόμα ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων Μάριος Δημητριάδης δηλώνει ότι δεν θα πρέπει να αναμένονται οποιεσδήποτε αλλαγές στην οδό Καλλιπόλεως πριν από το 2016.

Ήμουν νιος και γέρασα που λέει και η κουβέντα, αλλά η Καλλιπόλεως συνεχίζει και θα συνεχίζει να έχει το μαύρο της το χάλι.

Δίκτυς ο Κνώσσιος

 

Comments

via Facebook