Αποκαλυπτικό: Τούρκοι επιχειρηματίες “κλείνουν το μάτι” λόγω κρίσης σε Ελλάδα και Κύπρο

Ελληνικές εταιρείες με θυγατρικές στην Κύπρο ψάχνουν Τούρκοι επιχειρηματίες με στόχο την κερδοφόρο επέκτασή τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες του apokalipsi.com, η οικονομική διείσδυση Τούρκων επιχειρηματιών, σε Ελλάδα και κατ’ επέκταση στην Κύπρο, αποβλέπει στη μεγάλη ευκαιρία που προσφέρει η Ελλάδα, λόγω της οικονομικής κρίσης και των δεσμών που διατηρεί με την Κύπρο, η αγορά της οποίας, είναι εξίσου καλή και μπορεί ν’ αποτελέσει διαμετακομιστικό σταθμό για τη Μέση Ανατολή.

Το μεγαλύτερο ενδιαφέρον, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες επιδεικνύει η Ziraat bank, ο διευθύνων σύμβουλος της οποίας Can Akin Caglar, ανέφερε πρόσφατα, ότι η λύση του Κυπριακού δεν φαίνεται να είναι μακριά και θ’ αποτελέσει μια καλή εξέλιξη για όλες τις χώρες της μεσογείου.

Ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας, άριστος γνώστης της Ελληνικής νομοθεσίας, είχε προαναγγείλει πρόσφατα και το άνοιγμα τριών νέων καταστημάτων στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στη Θεσσαλονίκη, τη Ρόδο και την Ορεστιάδα.

Επίσης στα σκαριά βρίσκεται η συμφωνία της ποδοσφαιρικής ομάδας Ηρακλής Θεσσαλονίκης με την Turkish Airlines η οποία ως γνωστό, έχει χρησιμοποιήσεις για τις διαφημιστικές καμπάνιες προώθησης των προϊόντων της αστέρια του ποδοσφαίρου όπως ο Λιονέλ Μέσι.

Τούρκοι επιχειρηματίες, εξετάζουν το ενδεχόμενο να εμπλακούν ακόμα και στην αγορά, μέσω ξένων funds κόκκινων δανείων, που θα πωληθούν από τον νέο φορέα που θα δημιουργήσει η Ελληνική κυβέρνηση και τα οποία ξεπερνούν τα 100 δισ. Ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Αθήνα, τέτοιο ενδεχόμενο θεωρείται εξαιρετικά απομακρυσμένο αλλά δεν έχει αποκλειστεί.

Κρατίνος

Comments

via Facebook