Ο Κυπραίος άντρας της μπακίρας και οι “πεταξούμενες” γυναίκες

Κάθε εβδομάδα βγαίνει νέα ανακοίνωση, νέα οδηγία και νέες παροτρύνεις από τις αρμόδιες αρχές προς τους χρήστες του διαδικτύου, να προσέχουν από τα λεγόμενα sextortion. Τι είναι αυτό το νέο φρούτο; «Κοπέλες» που στέλνουν μηνύματα σε χαϊβάνια Κύπριους κυρίως στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, πείθοντάς τους να συνομιλήσουν μέσω κάμερας και να…το κάνουν διαδικτυακά. Ακολούθως τους εκβιάζουν για να πάρουν χρήματα, με την απειλή ότι θα δημοσιοποιήσουν το περιεχόμενο της καυτής αυτής επικοινωνίας. Παράλληλα σχεδόν καθημερινά στις ειδήσεις αποκαλύπτονται νέες υποθέσεις βιασμών, παιδεραστίας, άσεμνων επιθέσεων και άλλων συναφών αδικημάτων.

Σε κάνει να διερωτάσαι που φτάσαμε και που οδηγούμαστε σαν λαός. Γιατί την ίδια ώρα που συμβαίνουν όλα αυτά τα πρωτάκουστα και πρωτοφανή στη Κυπριακή κοινωνία, ένα σμήνος υπέροχων, άξιων και διαθέσιμων γυναικών παραμένουν ελεύθερες προς αναζήτηση ενός είδους που φαίνεται να είναι προς εξαφάνιση… Αντρών!

Γιατί ενώ γέμισε η κοινωνία μας ουτω-καλούμενους «άντρακλες» εντούτοις έλειψαν οι άντρες. Έλειψαν εκείνοι οι άντρες οι οποίοι έχουν την δύναμη, την αυτοπεποίθηση και την αποφασιστικότητα να προσεγγίσουν μια γυναίκα και να συνάψουν μια σχέση, να κάμουν μια γνωιμία, να πειραματιστούν σε ένα δεσμό. Ενώ ο αμόρφωτος, ο φαινομενικά άξεστος και απαίδευτος άντρας προηγουμένων δεκαετιών είχε το θάρρος να προσεγγίσει μια γυναίκα, ο σύγχρονος μορφωμένος, καλοντυμένος, προσεγμένος, εξευγενισμένος Κυπραίος της μπακίρας, νομίζει ότι εάν προσεγγίσει μια γυναίκα θα τον ρουφήξει το θεριό. Απασχολημένοι όλοι με τους…σιεπέττους τους, τα ψαρέματά τους, τους φούρπους τους, τη μάνα τους, τη πιλόττα τους, αφήνουν τον ανθό του γυναικείου πληθυσμού να… «θωρούν γύρο γύρο». Η μοναδική ένδειξη θάρρους και αποφασιστικότητάς τους είναι κανένα like ή κανένα «γειά σου» στο facebook συνοδευόμενο από συνήθως γελοίες ατάκες. Κουμπώθηκαν οι άντρες και ξεκουμπώνονται οι γυναίκες μπας και πάρει μπρος η μηχανή, αλλά ο Κυπραίος άντρακλας εξακολουθεί να παραμένει κλεισμένος στο καβούκι του.

Οι δε παντρεμένοι; Ου…άλλη ιστορία αυτοί… Το λίμπιντο τους για άλλες γυναίκες εκτοξεύεται στα ύψη μόλις κατέβουν από τα σκαλιά της εκκλησίας. Κάτι τρομαχτικό. Λες και αντί για ευλογία του πάτερ τους έκαναν μάγια. Και ενώ πλείστοι εξ αυτών θα ήταν χωρίς ερωτική σύντροφο αν δεν έβρισκαν γυναίκα να παντρευτούν, εντούτοις άμα παντρευτούν και μετά αποκτούν το σύνδρομο του Καζανόβα και νομίζουν θα κατακτήσουν την υφήλιο.

Τα ερωτήματά μου απλά

Πόσοι άντρες πηγαίνουν ευθέως σε μια γυναίκα ζητώντας της να βγουν έξω; Να της πάρουν ένα τριαντάφυλλο που και που; Να δίνουν πραγματικά σημασία στο τι λέει, πως νιώθει, πως σκέφτεται; Να αντιλαμβάνονται ότι η έννοια της έκπληξης και της ευφάνταστης ιδέας δεν είναι μόνο για τα surprise parties γενεθλίων αλλά για την καθημερινότητα και την αποφυγή της ρουτίνας; Να αντιμετωπίσουν το σεξ όχι ως ευτελή συνήθεια ατομικής ικανοποίησης, αλλά την πεμπτουσία της επικοινωνίας 2 ανθρώπων;  Πόσοι άντρες γνωρίζουν πως πραγματικά να αγαπήσουν μια γυναίκα; Πόσοι αντιλαμβάνονται ότι μπορεί να είσαι με μια γυναίκα δεκαετίες ολόκληρες και να υπάρχουν ακόμα περιθώρια να κατακτήσεις ακόμα περισσότερο αυτή τη γυναίκα; Πόσοι αντιλαμβάνονται πως όταν έχεις κάτι δεδομένο θα σου φύγει, θα πετάξει, θα χαθεί; Να την κοιτάξεις στα μάτια και να χαθείς στο βλέμα της; Να την αγγίζεις και να νιώθεις οτι αναταράσσεται ολόκληρο το κορμί της; Να την χαϊδεύεις και να νιώθεις τα κύτταρά της να κινούνται ρυθμικά με το χάιδεμα..

Πολύ φοβούμαι ότι μετατρεπόμαστε σε μια κοινωνία ανώμαλων, αντί κατακτητών σε ότι αφορά τον αντρικό πληθυσμό. Που αντί για ινδάλματά τους να είναι ο παραδοσιακός gentleman να είναι ο Σειρηνάκης. Που αντί να εξυμνούν τη γυναίκα εξιδανικεύουν την Τζούλια. Αντί να λατρέψουν το γυναίκειο σώμα, πνεύμα και υπόσταση, λατρεύουν το σιεπέττο τους και τη κάρτα διαρκείας τους στο γήπεδο. Που αντί να πάρουν μια γυναίκα από το χέρι και να προσπαθήσουν να την μαγέψουν, αποβλακώνονται στις οθόνες υπολογιστών βλέποντας φωτογραφίες ελεύθερων γυναικών που δεν τόλμησαν να προσεγγίσουν.

Ξέρω ξέρω…είμαστε εφημερίδα νέων και όχι Cosmopolitan. Όμως αν οι άντρες αποφασίσουν να γίνουν άντρες ίσως να μην έχουμε και εμείς τόση μεγάλη πίεση να γράφουμε μέρα νύχτα για sextortion, ανήθικες επιθέσεις και άλλες συναφείς ανατριχιαστικές ειδήσεις.

Το ερώτημα παραμένει…έχεις πραγματικά αγαπήσει μια γυναίκα;

Διογένης

Comments

via Facebook