Αποκλειστικό: Τουρκικά αεροπλάνα πετούν 400 μέτρα πάνω από Αγλαντζιά και Καιμακλί – Ανησυχούν οι κάτοικοι

Στο ίδιο έργο θεατές. Όλοι θυμόμαστε την παράνομη πτήση της Τουρκικής Pegasus τον περασμένο Νοέμβρη που έφτασε μέχρι το Προεδρικό μέγαρο,  περνώντας πάνω τη Βιομηχανική Αγλαντζιάς το Φιλοξένια και τα «φώτα Γαβριηλίδη.

Σήμερα το Apokalipsi. com  δέχτηκε καταγγελίες των κατοίκων Αγλαντζιάς και Καιμακλίου ότι πολιτικά αεροσκάφη, που προσγειώνονται παράνομα στο αεροδρόμιο Ερτζάν, πετούν και πάλι  ανενόχλητα και μάλιστα σε ύψος 400 μέτρων προκαλώντας έντονη ανησυχία.

Συγκεκριμένα, χθες  Δευτέρα, τουρκικό επιβατικό αεροσκάφος εθεάθη, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, να πραγματοποιεί πολύ χαμηλή διέλευση, πάνω από το Καϊμακλί και μάλιστα μέρα μεσημέρι.

Δεν πρόκειται για το πρώτο περιστατικό, αφού το πρόβλημα υφίσταται και είναι εις γνώση της πολιτείας, από τον Οκτώβριο του 2014.

Οι λόγοι, που συνεχίζεται να υφίσταται αυτή η κατάσταση, παραμένουν αδιευκρίνιστοι.

Τον περασμένο Οκτώβρη η Πολιτική Αεροπορία είχε αναφέρει ότι το γεγονός αυτό οφειλόταν σε βλάβη, που υπέστη ραδιοναυτιλιακό βοήθημα (VOR), του εν λόγω αεροδρομίου.

Συνεπώς, τα αεροπλάνα δεν μπορούσαν να ακολουθήσουν ενόργανες διαδικασίες, αλλά διαδικασίες εξ όψεως.

Λόγω, δηλαδή, της δυσκολίας στην ορατότητα, ο συγκεκριμένος τρόπος απογείωσης είναι ο πιο ασφαλής, έτσι ώστε το εκάστοτε αεροπλάνο να ακολουθεί μία πορεία πάνω από τον Πενταδάκτυλο, που δεν θα θέτει σε κίνδυνο την πτήση και κατ’ επέκταση του επιβάτες του αεροσκάφους.

Δεν γνωρίζουμε αν το πρόβλημα εξακολουθεί να υφίσταται. Αυτό που γνωρίζουμε πολύ καλά είναι ότι το συγκεκριμένο θέμα προκαλεί έντονη ανησυχία στους κατοίκους της περιοχής και πρέπει να επιλυθεί αμέσως.

Φήμη

Comments

via Facebook