Θάλασσα με τα χίλια…

To ερώτημα κλασικό και διαχρονικό. Βουνό ή θάλασσα; Ποιο από τα δυο μας ηρεμεί περισσότερο;

Οι ψυχολόγοι επιβεβαιώνουν ότι μας αρέσει περισσότερο, ότι έχει να κάνει με το υγρό στοιχείο.

Ανάμεσα στην παραλία, το βουνό, την εξοχή και ένα πάρκο, νικητής στις προτιμήσεις μας είναι η πρώτη, σύμφωνα με αμέτρητες διεθνείς έρευνες.

Οι ερευνητές παρατηρούν ότι οι επισκέψεις στην παραλία οδηγούν σε εντονότερα θετικά συναισθήματα, σε μεγαλύτερη αίσθηση αναζωογόνησης και ηρεμίας συγκριτικά με τις επισκέψεις στην εξοχή ή σε ανοιχτούς χώρους με πράσινο στις πόλεις.

Πιστεύουν ότι τα συναισθήματα, που μας προκαλεί η παρουσία μας δίπλα στη θάλασσα, μάλλον είναι εγγεγραμμένα στην φύση μας από τις απαρχές της ύπαρξης του ανθρώπου στη γη, γι’ αυτό και φαίνεται πως υπερέχει η θάλασσα του βουνού στις προτιμήσεις μας.

Σύμφωνα, πάντως, με μια άλλη θεωρία, ίσως ο σύγχρονος άνθρωπος να προτιμά τη θάλασσα, επειδή προβάλλεται περισσότερο ως καλύτερη επιλογή για αποδράσεις και ηρεμία.

Στην Κύπρο, ευτυχώς, μας ευλόγησε ο Θεός και με βουνό και με θάλασσα. Τη δεδομένη στιγμή, όμως, μέσα στην καρδιά του Ιούλη, εγώ θα χαρώ τις αμέτρητες, πανέμορφες παραλίες, κυρίως προς Πρωταρά μεριά και θ’ αφήσω το βουνό προς τον χειμώνα!!!

Φήμη

Comments

via Facebook