Καφενείον η «τρελή» Ελλάς!

Για όλα φταίνε οι άλλοι. Εμείς κάνουμε τα πάντα στην εντέλεια. Όσο δεν αποβάλλουμε τις δύο αυτές διαχρονικές δικαιολογίες, θα πληρώνουμε ως έθνος, θα μας λυπούνται ως λαό και θα κλαίμε ως πολίτες.

Η Ελλάδα μας αποτελεί παγκόσμια πρωτοτυπία, για μια σειρά από λόγους. Έχει κυβέρνηση, η οποία άλλα υποσχέθηκε, άλλα διαπραγματεύτηκε και άλλα θα εφαρμόσει.

Με αμφίβολο το λαϊκό έρεισμα, στην ουσία ενώ έχει κυβέρνηση, βρίσκεται σε ακυβερνησία.

Της λείπει η αντιπολίτευση, διότι αν κάποιος θεωρεί ότι ο μεταβατικός Μεϊμαράκης της Νέας Δημοκρατίας μπορεί να αποτελεί αξιωματική αντιπολίτευση, τότε πρέπει να γελάσουμε γοερά.

Δεν έχει τράπεζες, η μάλλον έχει, αλλά έχει και ουρές έξω από αυτές, με συναλλαγές που κάνουν μόνο στα περίπτερα.

Δηλαδή, είναι πολύ πιθανόν αν δεν προχωρήσουν τα λεγόμενα προαπαιτούμενα των θεσμών, τότε ενδεχομένως να μην υπάρχουν ούτε ευρώ.

Εντούτοις, «το καφενείον η τρελή Ελλάς», με την λογική του παραλογισμού, καταφέρνει το ακατόρθωτο.

Όσο οι τράπεζες είναι κλειστές ή υπολειτουργούν, η πλειοψηφία των πολιτών πληρώνει φόρους, περισσότερους απ’ ότι πλήρωνε, ενώ λειτουργούσαν κανονικά!

Η συντριπτική πλειοψηφία πληρώνει μετρητά.

Ενώ οι ξένοι λένε ότι άδειασαν τα ράφια των υπεραγορών, οι Έλληνες όχι απλώς το διαψεύδουν, αλλά ανοίγουν επίτηδες καλοκαιριάτικα κάθε Παρασκευή τα «μπουζουκλερί», για να κάνουν πράξη τη λαϊκή ρήση ότι η φτώχεια θέλει καλοπέραση.

Ενώ σε μια υπό πτώχευση χώρα όλα συνήθως παραλύουν, τα καζίνο ξαφνικά γέμισαν ζωή, διότι διέρρευσε πολύ γρήγορα η πληροφορία ότι τα ATM τους είναι γεμάτα και χωρίς περιορισμούς στις αναλήψεις!

Και ενώ όλα κυλούν με μπόλικη δόση τρέλας, φαντάζουν σαν μοναδική παραφωνία σ’ αυτή την τρέλα, για άλλη μια χρονιά, οι εμπρησμοί σε διάφορες περιοχές της χώρας.

Φωτιές που κατακαίνε φυσική ομορφιά, ότι πολυτιμότερο έμεινε σε μια χώρα, που δυστυχώς δεν έχει να επιδείξει και πολλά πράγματα πλέον…

Κρατίνος