Αποκαλυπτικό: Οι Βρετανοί δεν αποσύρουν το ραντάρ υπερ-κατάσκοπο στο Τρόοδος

Αποκαλυπτικές πληροφορίες της ιστοσελίδας μας αναφέρουν ότι οι Βρετανοί, ακόμη και μετά τη λύση του Κυπριακού, δεν είναι πρόθυμοι ν’ αποσύρουν το ραντάρ, που διαθέτουν στο Τρόοδος.

Το συγκεκριμένο ραντάρ, σύμφωνα με πρόσφατες αποκαλύψεις του Βρετανού πρώην πρέσβη Γκρέγκ Μάρεϊ, χαρακτηρίζεται ιδιαίτερα αποτελεσματικό και κόσμημα της Βρετανικής βασιλικής υπηρεσίας πληροφοριών.

greg marei

Μπορεί κατά καιρούς οι Βρετανοί να δηλώνουν ότι σε περίπτωση επίλυσης του κυπριακού είναι πρόθυμοι να παραχωρήσουν και χερσαίο χώρο, ο οποίος φυσικά ουδέποτε τους ανήκε, ωστόσο, στην περίπτωση του Ραντάρ παρακολούθησης και υποκλοπών που διαθέτουν στο υψηλότερο σημείο του Τριόδους, κάτι τέτοιο φαίνεται ότι δεν τίθεται ούτε καν προς συζήτηση.

Πληροφορίες που έδωσε πρόσφατα στη δημοσιότητα, μέσω του προσωπικού λογαριασμού σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης, ο Γκρέγκ Μάρεϊ, που ήταν επικεφαλής του τμήματος FCO στην Κύπρο στις αρχές του 1990, αναφέρει αναλυτικά τον τρόπο άντλησης των πληροφοριών, από το ραντάρ του Τροόδους.

Η λειτουργία του ραντάρ, τονίζει, ειδικά στις υποκλοπές, είναι εκπληκτική, με τους διαχειριστές των υπηρεσιών υποκλοπής των GCHQ στη Βρετανία και της NSA στις ΗΠΑ να διαμοιράζονται από κοινού τις πληροφορίες, όπως κάνουν η CIA και Μ16.

Σύμφωνα με τον Μάρεϊ παρακολουθούνται όλοι οι ραδιοφωνικοί σταθμοί και όλη η κίνηση των δορυφορικών και μικροκομματικών επικοινωνιών στη Μέση Ανατολή.

Κρατίνος

Comments

via Facebook