Η ανάπηρη Ευρώπη

Τέλος στο δημοψήφισμα, τα κεφάλια μέσα και από σήμερα πολύ δουλειά, για να μπορέσει η χώρα να ξαναβρεί τα πόδια της.

Την ίδια ώρα, όμως, η επιστροφή στην πραγματικότητα, μετά το σύντομο διάλειμμα του δημοψηφίσματος, διότι περί διαλείμματος πρόκειται, τρομάζει.

Μια επιστροφή, που έχει να κάνει με ρευστότητα σχεδόν μηδέν και χιλιάδες κοινωνικά και άλλα προβλήματα.

Νωπή είναι ακόμα στα αυτιά μου η εικόνα της 70χρονης με ειδικές ανάγκες, που διακινητές μεταναστών από την Τουρκία, πέταξαν σε βράχια της Σύμης.

symi2

Νωπές είναι και οι εικόνες των άλλων χιλιάδων μεταναστών, που για μερικά ευρώ κάποιοι τους πετούν όπου βρουν, με αποτέλεσμα να γεμίζουν τα Ελληνικά νησιά από άλλους είδους τουρίστες, τους οικονομικούς μετανάστες.

Οικονομικοί μετανάστες, που δεν έχουν στον ήλιο μοίρα, σε μια χώρα που δεν έχει στον ήλιο μοίρα, η οποία όμως ανήκει σε μια ευρωπαϊκή οικογένεια, την οποία βολεύει αυτή η κατάσταση.

Βολεύει δηλαδή, αυτού του είδους τα προβλήματα να σταματούν στα ελληνικά νησιά, στα παράλια της Ιταλίας και της Ισπανίας και ότι θέλει ας γίνει.

Αρκεί να μην εισέρχονται στην ενδοχώρα του περήφανου ευρωπαϊκού οικοδομήματος.

symi

Αυτή η ευρωπαϊκή στάση ευθύνης, διευκολύνει αφάνταστα όλους αυτούς τους απάνθρωπους δουλέμπορους να πετούν στα βράχια ανθρώπους με αναπηρικά καροτσάκια αβοήθητους και στη μοίρα τους όποια και αν είναι αυτή.

Αυτές τις εικόνες τις είδαν οι ευρωπαίοι;

Αυτού του είδους την ανθρωπιστική κρίση την γνωρίζουν;

Είμαι βέβαιος ότι έκλεισαν τα μάτια, διότι αυτές οι ειδήσεις για την Ευρώπη του πολιτισμού και της κουλτούρας είναι παλιοειδήσεις, που περνούν στα γρήγορα, φεύγουν και ξεχνιούνται.

Παλιοειδήσεις που δεν χρειάζεται να προβάλλονται, διότι δεν είναι αυτή η εικόνα που επικρατεί στην Ευρώπη.

Ούτε το να τρώει κάποιος από τους κάδος των σκουπιδιών είναι η εικόνα της Ευρώπης.

Αυτή η εικόνα, όμως, αγαπητή Ευρώπη, έρχεται και με βήμα ταχύ στα ενδότερά σου. Τι θα κάνεις;

Θα ζητήσεις στήριξη από αυτούς, οι οποίοι γνωρίζουν από τέτοια προβλήματα;

Θα ζητήσεις στήριξη από αυτούς, που μέχρι και σήμερα θεωρείς τριτοκοσμικά απόβλητα, που δεν θα έπρεπε να μολύνουν το έδαφός σου;

Οι παλιοειδήσεις Ευρώπη μου θα σε φάνε θα σε κατασπαράξουν, διότι αφορούν ανθρώπινες ιστορίες, που εσύ άφησες να πεταχτούν στα βράχια και δεν θ’ αποτελεί άλλοθι για σένα Ευρώπη μου ότι τους πέταξες και τα αναπηρικά καροτσάκια.

Όπως και να έχει για μένα θα είσαι για πολλά χρόνια μια ανάπηρη Ευρώπη.

Κρατίνος

Comments

via Facebook