Τριμερής, χωρίς κασκαντέρ αλλά με ενεργειακή…ουσία.

Δεν θα ξεπεράσουν τους εκατό, οι αστυνομικοί που θα επιφορτιστούν το δύσκολο έργο της ασφάλειας, των ιδιαίτερα υψηλών προσκεκλημένων, κατά την αυριανή, πολύ σημαντική τριμερή σύνοδο κορυφής, Κύπρου-Ελλάδας-Αιγύπτου, η οποία θα πραγματοποιηθεί στη Λευκωσία.

Αν διερωτηθεί κανείς, τι είχε γίνει με την ασφάλεια του Αμερικανού Αντιπροέδρου Τζο Μπάιντεν, τότε για την Κυπριακή αστυνομία, η φύλαξη του Τσίπρα και του Ελ Σίσι μοιάζει με
παιχνίδι.

Χωρίς σωσία-κασκαντέρ, (είναι αδύνατο να βρεθεί κάποιος που να μοιάζει στον Αμπντούλ Φατάχ ελ Σίσι), χωρίς λιμουζίνες (ούτε ν’ ακούει κάτι τέτοιο ο Τσίπρας), οι μετακινήσεις θα είναι απλές και θα μοιάζουν περισσότερο με bollywood παρά με χολιγουντιανές αφίξεις όπως εκείνη….του Μπάιντεν.

Οι συζητήσεις θα επικεντρωθούν σε θέματα ενέργειας, στα φαινόμενα εξτρεμισμού και τρομοκρατίας, καθώς και στην οριοθέτηση των θαλάσσιων συνόρων (ΑΟΖ). Θα εξετασθούν, επίσης, τα αποτελέσματα της προηγούμενης τριμερούς Συνάντησης Κορυφής, που πραγματοποιήθηκε στο Καϊρο τον περασμένο Νοέμβρη.

Με την ολοκλήρωση της τριμερούς συνάντησης, αναμένεται να εκδοθεί η Διακήρυξη της Λευκωσίας, σε συνέχεια της Διακήρυξης του Καϊρου.

Αυτό που θ’ απομένει στη Λευκωσία, για να δέσει τις συμφωνίες με τις γείτονες χώρες,
κυρίως στο θέμα του φυσικού αερίου, θα είναι ο σχηματισμός κυβέρνησης στο Ισραήλ και η επίσκεψη που προγραμματίζει στα Ιεροσόλυμα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Τότε θα μπορούμε να πούμε ότι είμαστε στο σωστό δρόμο, τουλάχιστον στον ενεργειακό τομέα.

Κρατίνος

Comments

via Facebook