Για όλα φταίνε οι δημοσιογράφοι και τα ΜΜΕ – Στη πυρά, στη πυρά!

Πάντα οι δημοσιογράφοι φταίνε σ’ αυτό τον τόπο: Για την γενικότερη παρουσία τους σε ένα ρεπορτάζ, όταν αποκαλύπτουν γιατί αποκάλυψαν και όταν δεν αποκαλύπτουν γιατί συγκαλύπτουν…

Το αποτέλεσμα γνωστό σε όλους, όλο και κάποιο αβγό θα τους πάρει ξώφαλτσα όλο και κάποια κάμερα θα γίνει κομμάτια, όλο και κάποιος δημοσιογράφος θα βρεθεί στο νοσοκομείο λες και είναι πολεμικός ανταποκριτής, άσχετο αν καλύπτει μια απλή διαμαρτυρία ή έναν απλό ποδοσφαιρικό αγώνα.

Έφτιαξε η κυρία το φαγητό πήρε τα παιδιά στο σχολείο και σου λέει δεν κάνω και μια διαμαρτυρία για τα αξιόγραφα που τα φάγανε οι τραπεζίτες και εκείνος ο υπάλληλος που με έπεισε να επενδύσω σε κάτι χαρτιά που στο μέλλον θα σπουδάσω τα παιδιά και θα χτίσω και μια πισίνα στο εξοχικό. Βλέπει λοιπόν την κάμερα η κυρία και τους δημοσιογράφους και αρχίζει τα εξ αμάξης και όποιον πάρει ο χάρος!

Και πηγαίνοντας ένα βήμα παραπέρα, ΔΥΣΤΥΧΩΣ, ακόμη και στην περίοδο της μεγάλης κρίσης, κάποιοι συμπεριφέρονται με την αναίδεια του παρελθόντος… Αυτή που μας οδήγησε ως εδώ… Και δεν εντοπίζονται μόνο στη Βουλή, αλλά σε ευρεία κλίμακα μέσα στην κυπριακή κοινωνία… Στον δημόσιο κυρίως τομέα βέβαια, γιατί στον ιδιωτικό οι εργαζόμενοι προσαρμόστηκαν εκόντες – άκοντες στη σκληρή πραγματικότητα… Άλλοι πήραν το χαρτί της απόλυσης χωρίς να προστατεύονται από κόκκινες γραμμές και άλλοι είδαν τον μισθό τους να πετσοκόβεται σε επίπεδα του να γελάς και να κλαις ταυτόχρονα…

ΘΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕ κανείς λοιπόν, περισσότερη ευαισθησία από τα «ρετιρέ» τουλάχιστον του Δημοσίου και ειδικά από συντεχνίες όπως η ΠΑΣΥΔΥ.

Ο Γλαύκος Χατζηπέτρου λάβρος για ακόμη μια φορά διατύπωσε μια ακόμη θεωρίας συνωμοσίας, όχι μεταξύ τυρού και αχλαδιού αλλά για σχέδιο συντονισμένης (από ποιον άραγε; από τους δημοσιογράφους κι εδώ) συγκάλυψης των πραγματικών αίτιων της κρίσης. Μπορεί να έγινε από κάποιους αλλά ας μην τους βάζουμε όλους στο ίδιο τσουβάλι κ. Χατζηπέτρου.

Ας δούνε λοιπόν κάποιοι της αλήθειες που πονάνε και ας αφήσουν τους δημοσιογράφους να κάνουν τη δουλειά τους!

Θερμή παράκληση αν έχετε την καλοσύνη, μην πυροβολείτε τον δημοσιογράφο. Θα με υποχρεώσετε…

Νεκτάριος Μαρκέτος

Comments

via Facebook