Συγκλονιστικό κείμενο κάνει το γύρο του Διαδικτύου – Υπάρχει όριο ηλικίας στην αγάπη;

Πολλές φορές ορισμένα κείμενα, που γράφονται από ανθρώπους, οι οποίοι δεν ανήκουν σε κάποια ομάδα συντακτών, ούτε εργάζονται για κάποια εφημερίδα, περιοδικό, συγκλονίζουν.

Αναδεικνύουν συναισθήματα, που όλοι έχουμε βαθιά μέσα μας, αλλά τα αφήνουμε να κοιμηθούν.

Το κείμενο που θα διαβάσετε, κάνει τον γύρο της Ελλάδας και της Κύπρου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Δεν έχει σχέση με Eurogroup, Ευρωζώνη και άλλα τέτοια.

Είναι ένας πραγματικός ύμνος στην αγάπη, την αληθινή αγάπη, που δεν έχει όρια.

Δεν έχει σημασία ποιος το έγραψε ή για ποιο λόγο το έγραψε. Αυτό που έχει σημασία είναι ότι είναι αληθινό και είναι αυτό που δεν πρέπει να ξεχνά κανένας. Απολαύστε το!

Ήταν πρωί, περίπου 08:30, όταν ένας ηλικιωμένος περίπου 80 χρονών, με ράμματα στον αντίχειρά του έφτασε στο νοσοκομείο. Είπε ότι ήταν βιαστικός και ότι είχε ένα άλλο ραντεβού στις 09:00.

Η νοσοκόμα τον είδε να κοιτάει επίμονα το ρολόι του και επειδή δεν ήταν και πολύ απασχολημένη αποφάσισε να δει τη πληγή του.

Ενώ του φρόντιζε τα ράμματα, τον ρώτησε αν είχε άλλο ραντεβού, με γιατρό σήμερα. Ο ηλικιωμένος είπε πως δεν είχε ραντεβού με γιατρό, αλλά έπρεπε να πάει στο γηροκομείο, για να φάει πρωινό με τη σύζυγό του.

Η νοσοκόμα τον ρώτησε σε τι κατάσταση ήταν η υγεία της γυναίκας του.

Ο ηλικιωμένος απάντησε ότι η γυναίκα του ήταν θύμα της νόσου Alzheimer. Της είπε ακόμα ότι δεν ήξερε ποιος ήταν και ότι δεν μπορούσε να τον αναγνωρίσει τα τελευταία 5 χρόνια.

Η νοσοκόμα έμεινε έκπληκτη και τον ρώτησε: «Και γιατί συνεχίζεις και πας κάθε πρωί, αφού δεν ξέρει ποιος είσαι;».

Ο ηλικιωμένος χαμογέλασε, χάιδεψε το χέρι της νοσοκόμας και είπε: «Δεν με γνωρίζει, αλλά εγώ εξακολουθώ να ξέρω ποια είναι».

Ευχαριστούμε αυτόν που το έγραψε και το δανειστήκαμε. Γιατί καμιά φορά πρέπει να προβάλλεται η πραγματική και όχι η αγοραστική αξία της αγάπης.

Φήμη-Κρατίνος

Comments

via Facebook