Έγκλημα κατά των καρκινοπαθών – Όλη η κατάντια σε μια 12σέλιδη επιστολή

Παραβίαση των νόμων, παραβίαση του θεμελιώδους δικαιώματος στη ζωή, εσκεμμένη ταλαιπωρία των καρκινοπαθών, εξαγορά συνειδήσεων, παραπλανήσεις των πάντων και διατήρηση των μονοπωλίων.

Όλα αυτά σε μια 12σέλιδη επιστολή. Μια επιστολή, που αυτή τη φορά ο Σύνδεσμος Καρκινοπαθών και Συγγενών του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας ΕΛ.Α-ΖΩ, φρόντισε να επιδοθεί μέσω του δικηγορικού του γραφείου, σε όλους τους αξιωματούχους του κράτους.

Μαζί με την πολυσέλιδη επιστολή του, ο ΕΛ.Α-ΖΩ απέστειλε και άλλα έγγραφα (κρατικά), με τα οποία αποδεικνύει την κατάντια του τόπου μας.

Κρατικά έγγραφα, έγγραφα του Ογκολογικού Κέντρου της Τράπεζας Κύπρου, αλλά και διεθνών οργανώσεων, τα οποία κάνουν λόγο και αποδεικνύουν περίτρανα με στοιχεία ότι φέτος το 2015 τα νέα περιστατικά καρκίνου θα είναι 4.300, εκ των οποίων τα 2.860 θα χρειαστούν ακτινοθεραπεία.

Ωστόσο, όπως αναφέρεται στην επιστολή, το Ογκολογικό Κέντρο, λόγω του ότι έχει μόνο τρεις Γραμμικούς Επιταχυντές, ενώ η Κύπρος χρειάζεται μίνιμουμ εφτά, θα κάνει ακτινοθεραπεία μόνο σε 1.435 καρκινοπαθείς, ενώ θα μείνουν χωρίς ακτινοθεραπεία κάπου 1.443, εκ των οποίων οι 866 ενδέχεται να πεθάνουν φέτος.

Δεν έχουμε λόγο να μην πιστέψουμε τον ΕΛ.Α-ΖΩ, ο οποίος εδώ και χρόνια δίνει διαπιστευτήρια και ίσως είναι ο μόνος Σύνδεσμός, που μάχεται τόσο έντονα, για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των καρκινοπαθών.

Τα στοιχεία, που επικαλείται ο ΕΛ.Α-ΖΩ, καταδεικνύουν ένα ΕΓΚΛΗΜΑ.

Στην επιστολή – καταγγελία, που ήδη την έχουν στα χέρια τους ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο Πρόεδρος της Βουλής, ο Γενικός Ελεγκτής, οι Υπουργοί Υγείας και Οικονομικών, οι βουλευτές και οι κομματάρχες, ο ΕΛ.Α-ΖΩ αναφέρεται “στα παρασκήνια και την εξαγορά συνειδήσεων, των παραπλανήσεων των πάντων, ώστε το Ογκολογικό Κέντρο της Τράπεζας Κύπρου να διατηρήσει το μονοπώλιο της ακτινοθεραπείας και να ορίζει τις τιμές της θεραπείας, να ορίζει σε ποιους θέλει να κάνει ακτινοθεραπεία, να υφαρπάζει την κρατική χορηγία και όχι μόνο”.

Αυτή τη στιγμή η επιστολή – καταγγελία, μαζί με τα υπόλοιπα έγγραφα, βρίσκεται στα χέρια των εκπροσώπων του λαού.

Τώρα γνωρίζουν και αυτοί όπως και εμείς. Για να μην μπορούν να μας πουν αύριο ότι τάχα δεν ήξεραν.

Οι μεγαλοκαρχαρίες, που θέλουν το μονοπώλιο, για να εκμεταλλεύονται τους καρκινοπαθείς, ας διαψεύσουν τα συγκεκριμένα έγγραφα.

Το εσκεμμένο έγκλημα, που γίνεται σε βάρος των καρκινοπαθών, πρέπει κάποτε να τελειώσει.

Τα δύο νέα κρατικά Ογκολογικά Κέντρα, η δημιουργία των οποίων αποφασίστηκε στις 14 Σεπτεμβρίου του 2011 από το Υπουργικό Συμβούλιο, είναι απαραίτητα.

Τη δημιουργία των δύο κρατικών Ογκολογικών Κέντρων ενέκρινε ακολούθως και η Ολομέλεια της Βουλής, κατά τη συζήτηση των Προϋπολογισμών του Κράτους για το 2012, στις 16 Δεκεμβρίου του 2011.

Και σε αυτές τις αποφάσεις συμφώνησε τελικά και το Ογκολογικό της Τράπεζας Κύπρου στην σύσκεψη του, στις 20 Ιανουαρίου του 2012.

Το έργο είναι ολοφάνερο ότι καθυστερεί. Αυτό που δεν γνωρίζουμε είναι από ΠΟΙΟΥΣ.

Τώρα γνωρίζουν όλοι. Και εμείς και αυτοί που εμπλέκονται. Κανείς δεν μπορεί να πει ότι δεν ήξερε ή δεν ξέρει.

Αναμένουμε, λοιπόν, τις επόμενες κινήσεις σας. Οι καρκινοπαθείς περιμένουν. Επιτέλους δώστε τους σημασία.

Φήμη

 

Comments

via Facebook