Ο Καρογιαννικός κάττος που αποβλήθηκε και οι καραόλοι που ψάχνονται

Αποκλειστικές πληροφορίες της σελίδας μας, αναφέρουν ότι προ μερικών λεπτών αποβλήθηκε από το Δημοκρατικό Κόμμα ένας κάττος ο οποίος εθεάθη να τρίβεται πάνω στον τροχό του αυτοκινήτου του Μάριου Κάρογιαν.

Το πειθαρχικό συμβούλιο, επέδωσε στο γάτο επιστολή με επιδότη, καλώντας τον να παρευρεθεί στο πειθαρχικό συμβούλιο για να απαντήσει στις κατηγορίες που του προσάπτονται, όμως ο κάττος δεν παρουσιάστηκε. Του έβαλαν μάλιστα και τροφή ειδική για να τον δελεάσουν να παρευρεθεί όμως δεν πήγε.

Ο κάττος σύμφωνα με πληροφορίες μας είναι αρμένικης καταγωγής, έχει έντονο μπεζ τρίχωμα και γιαλλουρίζουν τα μάτια του. Ο ανταποκριτής της σελίδας μας, βρισκόταν έξω από τα γραφεία του ΔΗΚΟ και είδε σε κάποια στιγμή το καρογιαννικό κάττο να περνά έξω από τα γραφεία, όμως άκουσε γαβγίσματα (εν κοινώς «λαξίματα») και ετράπη σε φυγή.

Σε ένα άλλο θέμα τώρα, μετά την ιστορική νίκη του Νίκου Αναστασιάδη στις προεδρικές εκλογές και παρά το γεγονός ότι δεν υπάρχουν βροχές, έχουν εμφανιστεί από το πουθενά χιλιάδες σαλιγκάρια. Σύμφωνα με αποκλειστικές μας πληροφορίες, οι καραόλοι αυτοί, αναζητούν τρόπο να ανεβούν στα Υπουργεία, τους ημικρατικούς και μεταχειρίζονται όλα τα μέσα, αλλά και τις αναρριχητικές τους ικανότητες, για να βρεθούν πάνω σε μια καρέκλα.

Κρατίνος

Τελετή παρασημοφόρησης του Καρογιάν, της Αντιγόνης, του Λακκοτρύπη και των άλλων

Το βράδυ της περασμένης Κυριακής, λίγο μετά την ολοκλήρωση της καταμέτρησης των καλπών του Α’ Γύρου των προεδρικών εκλογών, ο Νικόλας Παπαδόπουλος, παραδέχετο δημόσια την ήττα του.

Σήμερα και προ μερικών ωρών, αναγνώρισε με τον πλέον επίσημο τρόπο, αυτούς που τον νίκησαν. Τον Μάριο Κάρογιαν, τον Γιάννο Λακκοτρύπη, την Αντιγόνη Παπαδοπούλου και αρκετά άλλα στελέχη.

Γιατί με την διαγραφή αυτών των μελών, επισημοποιεί πλέον και τους λόγους της αποτυχίας του. Αναγνωρίζει πως αυτοί οι άνθρωποι, όχι μόνον οι 22 «ηγέτες» των αντιφρονούντων αλλά οι χιλιάδες που τους ακολούθησαν, ότι τον «νίκησαν» στις εκλογές και του στέρησαν το εισιτήριο για τον δεύτερο γύρο.

Τι κι αν η προεκλογική του διήρκησε σχεδόν ενάμιση χρόνο. Τι κι αν δαπάνησε όλα αυτά τα χρήματα που ουδείς μπορεί να υπολογίσει. Τι κι αν χαρακτήρισε ως δημοψήφισμα για τη λύση του Κυπριακού τις προεδρικές εκλογές. Τι κι αν ανέμενε τον ήλιο της αλλαγής, την ρεβάνς του 2008, την επικράτηση της πορφυρογέννητης φυλής και των μεγάλων σωτήρων της πατρίδος μας από τους μειοδότες και πουλημένους της λύσης… Τον γονάτισαν αυτοί που με ειρωνεία και υπεροψία αντιμετώπιζε και με επιδεικτικό τρόπο παραγκώνιζε μετά την εκλογή του.

Σήμερα δεν διέγραψε στελέχη… τους παρασημοφόρησε. Τους αναγνώρισε την δύναμη και αφοσίωση που επέδειξαν σε αυτή την μονομαχία, από την οποία βγήκε χαμένος.

Χαμένος όμως δεν είναι μόνο ο Νικόλας Παπαδόπουλος. Χαμένος είναι ο ευρύτερος κεντρώος και σοσιαλιστικός χώρος, που μετατρέπεται σιγά-σιγά σε συμμοριτοπόλεμο.

Μη σκιάζεστε για τη διαγραφή αντιφρονούντες. Γνωρίζατε ότι θα έρθει αυτή η ώρα. Δεν είχατε αυταπάτες. Με πλήρη συνείδηση και συναίσθηση των πράξεών σας, πληρώσατε το Νικόλα Παπαδόπουλο και τη παρέα του, με το ίδιο νόμισμα. Ο Νικόλας Παπαδόπουλος όμως σας έκαμε και ένα καλό. Σας προσανατόλισε… σας έφτιαξε την πυξίδα που μέχρι πρότινος έδειχνε μάταια ΔΗΚΟ.

Διογένης

Καυτά ερωτήματα

Οδεύουμε προς τον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών. Στο στρατόπεδο του Σταύρου Μαλά υπάρχει μεγάλος ενθουσιασμός και το αρχικά δύσκολο έργο να περάσει στο Β Γύρο, αντικαταστάθηκε και με ευφορία ή και πεποίθηση επικράτησης στις εκλογές.

Στο Κυπριακό, οι διαφωνίες των δύο υποψηφίων είναι ουσιαστικά «πλασματικές» αφού χάριν μόνο προεκλογικής εκστρατείας παρουσιάζονται διαφορές. Ο Σταύρος Μαλάς στήριξε (και μπράβο του) την πορεία για το Κυπριακό, που για να είμαστε ειλικρινής δεν ήταν πορεία μόνο του Προέδρου. Οι επιτροπές απαρτίζονταν από πολιτικά πρόσωπα και τεχνοκράτες από όλους τους κομματικούς χώρους (Ερατώ Μαρκουλλή, Μαυρογιάννης κ.α.)

Η Κυπριακή Οικονομία βρίσκεται σε τροχιά ανάκαμψης και ανάπτυξης. Το ΑΚΕΛ υποστηρίζει όμως ότι ευημερούν οι αριθμοί και όχι οι άνθρωποι και ότι υπάρχει μεγάλη μερίδα του πληθυσμού κάτω από το όριο της φτώχιας.

Επειδή από συνθήματα χορτάσαμε (από όλους ανεξαίρετα) σε αυτό το τόπο και επειδή είναι καιρός οι πολιτικοί ηγέτες και υποψήφιοι να αντικρίζουν τον κόσμο στα μάτια, ο Σταύρος Μαλάς θα πρέπει να απαντήσει κάποια ερωτήματα:

  1. Εφαρμόστηκε η πολιτική κατ’ εξαίρεσης πολιτογράφησης επενδυτών για επενδύσεις άνω των 2 εκατομμυρίων ευρώ, μέτρο το οποίο προσέλκυσε κεφάλαια περίπου 4 δισεκατομμυρίων ευρώ. Συμφωνεί με το μέτρο ή εάν εκλεγεί θα το καταργήσει;
  2. Εφαρμόστηκε πολιτική παροχής αδειών παραμονής σε επενδυτές που αγοράζουν ακίνητα πέραν των €300.000
  3. Παραχωρήθηκε σειρά πολεοδομικών κινήτρων για ανέγερση ξενοδοχειακών μονάδων, με αποτέλεσμα να παρουσιάζεται ένα οργασμός επεκτάσεων των ξενοδοχείων. Συμφωνεί με τους χαριστικούς συντελεστές αυτούς ή με την εκλογή του θα τους καταργήσει.
  4. Καθιερώθηκε το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα. Συμφωνεί με το μέτρο ή θα το ακυρώσει για να επανέλθουμε στο προγενέστερο σύστημα.
  5. Μειώθηκαν τα μεταβιβαστικά τέλη στις αγοραπωλησίες ακινήτων. Συμφωνεί με το μέτρο ή διαφωνεί και θα επαναφέρει το προηγούμενο καθεστώς;
  6. Σταμάτησε το μονοπωλιακό καθεστώς των Κυπριακών Αερογραμμών, ακολουθήθηκε η πολιτική ανοιχτών αιθέρων που έφερε στη Κύπρο εκατομμύρια περισσότερων τουριστών. Συμφωνεί με το μέτρο και τις αποφάσεις ή θα το ακυρώσει εάν και εφόσον εκλεγεί.
  7. Προωθήθηκε νομοθεσία διαγραφής τόκων και προστίμων σε ΦΠΑ, Φόρο και Κοινωνικές Ασφαλίσεις ενώ προωθήθηκε μεθοδολογία εξόφλησης υφιστάμενων υποχρεώσεων δια μηνιαίων δόσεων.
  8. Δόθηκαν άδειες για κασίνο, γκόλφ και 4 μαρίνες ανα το παγκύπριο

Τα ανωτέρω μεταξύ άλλων, αποτέλεσαν τους κύριους πυλώνες και άξονες αναζωογόνησης της Κυπριακής Οικονομίας. Εάν συμφωνεί με τα ανωτέρω μέτρα, που ουσιαστικά έδωσαν ώθηση στην οικονομία, τότε γιατί δεν τα επαινεί; Εάν διαφωνεί με την υλοποίηση αυτών των μέτρων, τότε ευθαρσώς να δηλώσει εάν θα τα καταργήσει. Σε παρόμοιους χρόνους, ήτοι της οικονομικής καταστροφής του 2013, ο κ. Μαλάς είχε υποστηρίξει την κατευθείαν χρηματοδότησή μας απο το Ταμείο Σταθερότητας της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Τούτο αποδείχτηκε εκ των  υστέρων ως αδύνατο. Επίσης το ΑΚΕΛ τότε υποστήριξε επιστροφή στη λίρα. Το υιοθετεί;

Αυτά είναι τα ερωτήματα που ο κάθε ελεύθερος επαγγελματίας, ο κάθε επιχειρηματίας, ο κάθε οικογενειάρχης, ο κάθε πολίτης, θέλει να απαντηθούν. Γιατί επαναλαμβάνω, από συνθήματα χορτάσαμε.

Και κάτι τελευταίο… όταν παίρνετε στο στόμα σας οι πολιτικοί την μιζέρια και τον πόνο του ανθρώπου για να τα χρησιμοποιήσετε ως συνθήματα για να πάρετε ψήφους, να είστε πολύ προσεχτικοί. Γιατί ο ανθρώπινος αυτός πόνος χαστουκίζει πολιτικά.

Διογένης

Διαγραφές ΔΗΚΟ – Εν της παπαδκιάς τα ξύλα

Ένα από τα θλιβερά τα οποία μας έχει διδάξει η ιστορία, είναι ότι οι αποτυχημένες εξεγέρσεις έναντι των δημοκρατικών θεσμών, χαρακτηρίζονται πραξικοπήματα, ενώ οι επιτυχημένες εξεγέρσεις χαρακτηρίζονται ως επαναστάσεις. Αυτοί που αποτυγχάνουν αποκεφαλίζονται, ενώ αυτοί οι οποίοι επιτυγχάνουν θεοποιούνται.

Μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του πρώτου γύρου των προεδρικών εκλογών, υπάρχει έντονος αναβρασμός στο Δημοκρατικό κόμμα. Οι υποστηρίζοντες τον Νικόλα Παπαδόπουλο, σκίζουν τα ιμάτιά τους εναντίον όλων αυτών οι οποίοι έχουν «σαμποτάρει» την υποψηφιότητα του υποψηφίου τους.

Για τον ανωτέρω συλλογισμό έχουν δίκαιο. Ο Νικόλας Παπαδόπουλος, έλαβε το χρίσμα του υποψηφίου προέδρου και οι διαφωνούντες, εφόσον επέλεξαν να ακολουθήσουν ή και να υποστηρίξουν άλλες επιλογές, θέτουν εαυτούς εκτός κόμματος.

Η ακολουθητέα διαδικασία, είναι η παραπομπή των συγκεκριμένων προσώπων σε πειθαρχική διαδικασία. Ποιοι όμως θα είναι οι κατήγοροι και ποιοι οι δικαστές;

Κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας, προώθησαν εκ μέρους ΔΗΚΟ την υποψηφιότητα Νικόλα Παπαδόπουλου, οι κύριοι Κουλίας, Σενέκκης, Παντελίδης, Αντωνιάδης. Όλα αυτά τα «καλα κοπέλια» (έκφραση Κουλία) ήταν οι κύριοι υποστηρικτές του Γιώργου Λιλλήκα στις προηγούμενες προεδρικές εκλογές, αντίθετα με την επιλογή του κόμματός τους να στηρίξει Νίκο Αναστασιάδη. Και επειδή πλέον η τεχνολογία έχει προχωρήσει, παραθέτω απόσπασμα από προεκλογική συγκέντρωση του Λιλλήκα στην Πάφο το 2013, στην οποία παρουσιαστής ήταν ο Χρίστος Σενέκκης, ομιλητής ο Ζαχαρίας Κουλίας και «πρώτο τραπέζι πίστα» οι κύριοι Αντωνιάδης και Παντελίδης.

Ο Ζαχαρίας Κουλίας μάλιστα, στην ανωτέρω συγκέντρωση, ξεκάθαρα ανέφερε οτι στήριζε, ακολουθώντας τη σωστή γραμμή του Νικόλα Παπαδόπουλου, κάτι που ο δεύτερος δεν διέψευσε. Περαιτέρω, ο Ζαχαρίας Κουλίας, όντας εκλελεγμένος βουλευτής του Δημοκρατικού Κόμματος, καταψήφισε την υποψηφιότητα του τότε προέδρου του κομματός του Μάριου Κάρογιαν, προς υποστήριξη του Γιαννάκκη Ομήρου ως προέδρου της Βουλής. Υπερψήφισε την υποψηφιότητα Ομήρου μαζί με τον Δημοκρατικό Συναγερμό.

Με την «Βεργική» και εκ Πάφου υποστηριζόμενη επάνοδο του Νικόλα Παπαδόπουλου στο ΔΗΚΟ, όλα αυτά τα «καλά κοπέλια» (κατά Κουλίαν) όχι μόνο δεν αποκαταστάθηκαν, αλλά έλαβαν το πρόσταγμα να μπουν στην πρώτη γραμμή του πυρός και προβολής, εκτοπίζοντας τα παραδοσιακά στελέχη.

Αδυνατώ συνεπώς να αντιληφθώ τον εκνευρισμό των ίδιων ανθρώπων σήμερα για τις επιλογές των “εκτοπισθέντων”. Αντιλαμβάνομαι ότι τώρα είναι «της παπαδκιάς τα ξύλα», όμως τα κόμματα και η δημοκρατία δεν λειτουργούν και δεν πρέπει να λειτουργούν με αυτό τον τρόπο. Η διαγραφή συνεπώς των αντιφρονούντων, θα συνιστά ακόμα μια παρωδία του ΔΗΚΟ και ακόμα μια μαύρη σελίδα της καθοδικής τους πορείας.

Η σημερινή ηγεσία του ΔΗΚΟ έχει δύο μόνο πορείες που μπορεί να ακολουθήσει. Η μια είναι να παραπέμψει στο πειθαρχικό και να επιδιώξει την διαγραφή όλων όσων αντιστρατεύτηκαν τις επίσημες αποφάσεις του ΔΗΚΟ, δηλαδή Καρογιάν, Λακκοτρύπη, Φλουρέντζου, Νικόλα Παπαδόπουλου, Σενέκκη, Παντελίδη, Αντωνιάδη κ.ο.κ. Σε τέτοια περίπτωση φυσικά θα παραμείνουν μόνο οι άψυχες καρέκλες στο ΔΗΚΟ.

Η άλλη επιλογή που έχουν, είναι να προσπαθήσουν να επουλώσουν (που είναι δύσκολο) τις πληγές του παρελθόντος και να αντιληφθούν ένα πράγμα: ο λόγος που έχασαν και ο Κάρογιαν και ο Νικόλας δεν είναι άλλος από τους εαυτούς τους. Τον Κάρογιαν τον έφαγε ο Νικόλας, τον Νικόλα τον έφαγε ο Κάρογιαν. «Ισιώσαν» με λίγα λόγια.

Επειδή αμφιβάλλω ότι θα γίνει οποιοδήποτε εκ των ανωτέρω, θα κάνω και μια πρόβλεψη. Θα διαγραφούν από το ΔΗΚΟ οι σημερινοί (όχι οι παλιοί) αντιφρονούντες. Μαζί τους όμως θα φύγουν και αρκετοί άνθρωποι που δεν είναι ούτε πιόνια, ούτε «μισταρκοί» του Καρογιάν, αλλά άνθρωποι που διαφωνούν είτε με τον Νικόλα είτε με την «γραμμή» και πολιτική του κόμματος. Τούτο θα οδηγήσει σε περαιτέρω συρρίκνωση του ΔΗΚΟ. Όπως έγινε ακριβώς το ίδιο και με την ΕΔΕΚ. Ο αναγκαίος όμως ενδιάμεσος σοσιαλιστικός χώρος, σμικραίνει και εξαφανίζεται. Και τούτο είναι κρίμα.

Κρατίνος

Σκηνοθεσία “αλλαγής”

Σύμφωνα με το λεξικό Μπαμπινιώτη η λέξη «αλλαγή» εξηγείται κυρίως ως: «Η μετάβαση από μια κατάσταση σε μιαν άλλη». Αυτή η λέξη «αλλαγή», είναι και το βασικότερο σύνθημα του υποψήφιου για την προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας Νικόλα Παπαδόπουλου. Αν και παρενθετικά η πλειοψηφία του λαού δεν ασχολείται με τις εκλογές όσο θέλουν να πιστεύουν όλοι οι υποψήφιοι, αν και όσοι ασχολούνται με τις εκλογές έχουν ήδη προαποφασίσει τι θα ψηφίσουν η και τι δεν θα ψηφίσουν, αφήνοντας του υποψηφίους να σπαταλούν χρήμα και σάλιο άδικα από τραπέζι σε τραπέζι, εντούτοις, επειδή βαρέθηκα να ακούω συνθήματα, θα αναλύσω λίγο αυτό το σύνθημα του Νικόλα Παπαδόπουλου.

Εκτελεστική Εξουσία

Το Δημοκρατικό Κόμμα συμμετέχει στην κυβέρνηση Νίκου Αναστασιάδη, από την εκλογή του μέχρι και σήμερα. Κενεβέζος, Λακκοτρύπης, Φωτίου, Πάλμας όπως και τόσοι άλλοι βρέθηκαν σε Υπουργεία ή σε άλλες θέσεις διορισμού Εκτελεστικής Εξουσίας. Το ότι δεν ανήκουν στη κλίκα του Νικόλα Παπαδόπουλου και ανήκουν σε άλλη κλίκκα, του Καρογιάν ή και οποιουδήποτε άλλου, δεν τους κάνει λιγότερο Δηκοϊκούς. Συνεπώς το ΔΗΚΟ ακόμα και σήμερα κατά τον χρόνο διεξαγωγής των προεδρικών εκλογών, συμμετέχει στην Κυβέρνηση και την Εκτελεστική Εξουσία.

Νομοθετική Εξουσία

Το Δημοκρατικό Κόμμα, υπερψήφισε όλα τα μνημονιακά νομοσχέδια, όπως και στη συντριπτική πλειοψηφία υπερψήφισε ή και συνδιαμόρωσε όλα τα νομοσχέδια της Κυβέρνησης. Επι 5 χρόνια ζήσαμε τον έρωτα Νικόλα Παπαδόπουλου και Αβέρωφ Νεοφύτου. Τόσο έρωτας είναι που θα σε έκανε να πιστεύεις ότι ανήκαν στο ίδιο πολιτικό κόμμα. Συνεπώς, ουσιαστικά, στη Βουλή, συγκυβέρνησε το ΔΗΚΟ με τον ΔΗΣΥ τα τελευταία 5 χρόνια, με ελάχιστες εξαιρέσεις. Μέχρι και τον προϋπολογισμό του κράτους πριν μερικές μέρες τον υπερψήφισαν.

Όλα δηλαδή τα «δεινά» της τρόικας που ο Νικόλας Παπαδόπουλος εισηγείται σιγά σιγά να χαθούν (ετήσιο τέλος εταιρειών, κουρεμένοι, κάτοχοι αξιογράφων κλπ) είναι νόμοι που ο ίδιος ο Νικόλας Παπαδόπουλος και το ΔΗΚΟ ψήφισαν.

Ημικρατικοί Οργανισμοί

Το Δημοκρατικό Κόμμα πρότεινε και διόρισε μια πλειάδα ανθρώπων που προέρχονται όχι μόνο από το ΔΗΚΟ αλλά και από το στενό πυρήνα του Νικόλα Παπαδόπουλου. Κουμπάρους του, υποστηρικτές και φίλους του. Μάλιστα, εάν θυμάστε καλά, τα μέλη αυτά των ημικρατικών, διορίστηκαν μερικές μέρες μετά που ο Νικόλας Παπαδόπουλος εξελέγη πρόεδρος του ΔΗΚΟ και 1 μήνα πριν αποχωρήσει το ΔΗΚΟ (στα λόγια) από την Κυβέρνηση. Μάλιστα, αποχωρώντας από την Κυβέρνηση, όλα τα μέλη ημικρατικών οργανισμών που πρότεινε το ΔΗΚΟ παρέμειναν στις θέσεις τους και δεν αποχώρησαν. Έβαλε δηλαδή τους δικούς του και φεύγοντας τους άφησε.

Αυτοί που τον στηρίζουν

Βάσος Λυσσαρίδης: Υπέγραψε ως ο προτείνων του Νικόλα Παπαδόπουλου. Δεινόσαυρος της Κυπριακής πολιτικής, χωρίς να αφήνω υπονοούμενα για την ποιότητα του ανθρώπου, καυτηριάζοντας όμως το σύνθημα «η νέα γενιά».

Μαρίνος Σιζόπουλος: Εκτόπισε και εκθρόνισε τον Γιαννάκη Ομήρου από την προεδρία της ΕΔΕΚ και δεν έφτασαν να κλείσουν οι κάλπες της εκλογής του, με εσωτερικό κανονισμό εκτόπισε μεταξύ άλλων και τον Γιώργο Βαρνάβα αποκλείοντας την κάθοδο του στις Βουλευτικές Εκλογές λόγω περιορισμού θητειών. Μπλόκαρε μάλιστα και τον Νικολαΐδη, με την κάθοδο στις βουλευτικές ως πρόεδρος κόμματος από τη Λεμεσό. Ως γνωστόν ο Νικολαΐδης είχε κερδίσει τον Σιζόπουλο στις προηγούμενες βουλευτικές εκλογές στην Επαρχία Λεμεσού. Δικαίως τότε του δόθηκε το παρατσούκλι από τη σελίδα μας Marinos the Terminator.

Ελένη Θεοχάρους: Η Ελενάρα… ένα όνομα μια ιστορία… έφυγε από το ΔΗΣΥ αφού είχε εκλεγεί Ευρωβουλευτής αλλα την έδρα και τον μισθό της τα κράτησε. «Την ψήφισε ο λαός» είπε. Πίστευε ότι θα την στήριζαν για πρόεδρο της Δημοκρατίας τα κόμματα του κέντρου από τα οποία προερχόταν άλλωστε (πριν κάνει ξανά μεταγραφή στη δεξιά) όμως δεν της έκατσε το λαχείο. Έκαμε νέο κόμμα, ενώ έλεγε θα έμπαινε στη Βουλή, πάσαρε την έδρα κοροϊδεύοντας τους ψηφοφόρους της ενώ πήραν και από σπόντα τη Προεδρία της Βουλής (Συλλούρης) με την στήριξη ποιού άλλου; Μα βεβαίως του Δημοκρατικού Συναγερμού.

Νικόλας Παπαδόπουλος: Προεδρικές εκλογές 2008 ενώ το ΔΗΚΟ θα πήγαινε με Κασουλίδη, έριξε το ΔΗΚΟ στην αγκαλιά του Χριστόφια. Δεν έφτασαν να τον εκλέξουν πήγε με τον Αβέρωφ. Νέες προεδρικές, πρότειναν Κεραυνό, δεν τον δέχθηκε, πήγαινε με ΔΗΣΥ όταν πήγε το ΔΗΚΟ με ΔΗΣΥ πήγε με τον Λιλλήκα.

Παρενθετικά διερωτώμαι πραγματικά ένα πράμα. Στην προεκλογική του Λιλλήκα το 2013, κρατούσε τα σκήπτρα ο Κουλίας, ο Σενέκκης και η υπόλοιπη κομπανία που σήμερα κρατούν τα σκήπτρα του Νικόλα. Τότε ο Λιλλήκας ήταν ο Μεσσίας και ο καλύτερος πρόεδρος που θα μπορούσαμε να είχαμε, τώρα γιατί δεν τον στηρίζουν; Αφού ο Λιλλήκας είναι πάλι υποψήφιος. Μήπως ο Λιλλήκας κράτησε διαφορετική στάση από το ΔΗΚΟ στο Κυπριακό, την Οικονομία; Τι διαφορές έχουν; Απάντηση: Θέλει ο Νικόλας τη καρέκλα

Το σύνθημα αλλαγή

Ακόμα και το σύνθημα αλλαγή, δεν είναι κάτι το διαφορετικό. Το σύνθημα αλλαγή χρησιμοποιήθηκε από τον μακαριστό Τάσσο Παπαδόπουλο στην προεκλογική εκστρατεία του 2003. Μετά από 10 χρόνια διακυβέρνησης Κληρίδη, πράγματι ο λαός ζητούσε αλλαγή. Το να παίρνεις το προεκλογικό σύνθημα του παπά σου όμως και να το βάζεις για δικό σου, δεν συνιστά αλλαγή, αλλά προσβολή. Γιατί πόρρω απέχει ο Νικόλας από τον μακαριστό Τάσσο Παπαδόπουλο.

Τα μέτρα που προτείνει ο Νικόλας

Εφόσον ο Νικόλας Παπαδόπουλος είναι βουλευτής και ηγέτης του ΔΗΚΟ, όλα αυτά τα μέτρα τα οποία υπόσχεται να υλοποιήσει ΕΑΝ εκλεγεί, γιατί δεν τα πήρε στην Βουλή ως προτάσεις νόμου του ΔΗΚΟ; Είναι πρόεδρος του κόμματος αυτού από το 2013. 4 και πλέον χρόνια γιατί δεν πήρε όλες αυτές τις προτάσεις νόμου; Μήπως αυτό δεν ήταν το καθήκον του ως αντιπρόσωπος του λαού; Ακόμα και σήμερα, πριν τις προεδρικές, γιατί δεν παίρνει όλα αυτές τις προτάσεις και τα νομοσχέδια στη Βουλή να ψηφιστούν και να βοηθήσει όλους αυτούς που δηλώνει ότι θα τους βοηθήσει μετά;

Κυπριακό Πρόβλημα

Το Κυπριακό είναι το μοναδικό θέμα στο οποίο διαφωνεί ο Νικόλας Παπαδόπουλος με τη Κυβέρνηση. Αυτό μπορούμε να του το πιστώσουμε. Φυσικά μετά από 43 χρόνια, σε κάθε εκλογική αναμέτρηση τις ίδιες μπούρδες ακούμε από όλους. Για την αναβάθμιση των κατεχομένων από τις κινήσεις μας, επικίνδυνες πολιτικές, λύσεις ΔΔΟ κ.ο.κ. Αδυνατούν να αντιληφθούν όλοι τους (όχι μόνο ο Νικόλας) ότι για 43 χρόνια μας έλεγαν συνθήματα, αλλά ούτε οι ίδιοι που τα έλεγαν δεν γνώριζαν τι σημαίνουν. Και έχεις τον Κωστή Ευσταθίου (καλός και αξιοπρεπής άνθρωπος) να σου λέει για το one man one vote. Λες και η εισβολή έγινε προχθές και ξεκίνησε η διαπραγμάτευση του Κυπριακού σήμερα.

Αδυνατώ συνεπώς και με βάση όλα τα προαναφερθέντα, να αντιληφθώ τι το καινούργιο φέρνει ο Νικόλας με αυτή του την υποψηφιότητα. Το ότι έχει δαπανήσει τόσο αυτός όσο και οι υπόλοιποι υποψήφιοι, αστρονομικά νούμερα για να λανσάρουν τα προεκλογικά τους «προϊόντα», εμένα με προβληματίζει.

Ο Νικόλας σίγουρα αλλαγή δεν είναι. Ο πατέρας του πρώην πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας. Ο αδελφός του Δήμαρχος Λευκωσίας (με στήριξη ΔΗΣΥ). Η αδελφή του Αναστασία επίτροπος για κακοποίηση παιδιών (διορισμένη από ΔΗΣΥ). Η μητέρα του ο Ερυθρός Σταυρός. Μια οικογένεια που ντε και καλά θέλει να κυβερνά όλη τη Κύπρο. Λες και δεν υπάρχουν άλλοι αξιόλογοι άνθρωποι.

Και από τη καμινάδα αυτού του υπερπολυτελές τζακιού της Λευκωσίας, βγαίνει ο καπνός των φιλοδοξιών του πορφυρογέννητου πρίγκιπα Νικόλα Παπαδόπουλου.

Δεν υποστηρίζω ότι οι Νίκος Αναστασιάδης, Σταύρος Μαλάς, Γιώργος Λιλλήκας, είναι καλύτεροι ή και καταλληλότεροι του Νικόλα Παπαδόπουλου. Αυτό δεν το κρίνω εγώ αλλά ούτε και αυτοί που διαβάζουν τη παρούσα ανάρτηση. Κριτής όλων των πολιτικών είναι η ιστορία. Κρίνω μόνο το «έργο» που προσπαθούν να μου παίξουν ως «κανούργιο» (αλλαγή) για να καταλήξω ότι μάλλον μας κοροϊδεύουν. Γιατί δεν είναι αλλαγή. Σκηνοθεσία αλλαγής είναι.

Σπάρτακος

Voice, Survivor και ο κύκλος των χαμένων δημοσιογράφων

 

Δεν με έπιανε ύπνος ψες…και έκαμα το λάθος να ανοίξω για λίγο τη τηλεόραση. Είχα ανάγκη να χαθώ λίγο μέσα στο επίπεδο ορθογώνιο που σου ανοίγει την πόρτα στο κόσμο. «Έπεσα» πάνω στο Survivor. Μιας εκπομπής που απολαμβάνει τεράστιας αποδοχής από το τηλεοπτικό κοινό, κατατάσσοντάς το στις πρώτες θέσεις τηλεθέασης. «Κάτι αξιόλογο θα έχει να παρακολουθήσουμε» σκέφτηκα. Εκεί οι «πρωταγωνιστές» έπαιζαν ένα παιχνίδι. Και στο τέλος αυτού του παιχνιδιού, ο νικητής θα έπαιρνε ένα έπαθλο. Λεω και εγώ κάτι συνταρακτικό θα είναι για να αγωνίζονται με τόση μανία και πάθος. Το έπαθλο; Μια μερίδια κεφτέδες με πατάτες τηγανητές. Ο κόσμος δηλαδή έμεινε ψες ξάγρυπνος για να δει ποιος θα έτρωγε τη μερίδα με τους κεφτέδες. Ουτε καν αστακός…κεφτέδες! Συγνώμη…με πατάτες τηγανητές!

Απόψε ο ίδιος λαός θα κάτσει και θα παρακολουθήσει ευλαβικά το The Voice. Και ποιους θα δει; Μια ομάδα ταλαντούχων νεαρών οι οποίοι θα συρθούν στη μάχη για την καλύτερη φωνή της Ελλάδας. Ποιας Ελλάδας; Μα φυσικά του 2017 αφού πέρσι είχε άλλο voice και πριν 2 χρόνια άλλο. Μα όλης της Ελλάδας; Φυσικά και όχι αφού παράλληλα τρέχει και το αντίστοιχο Rising Star άλλου καναλιού που και εκεί έχουμε παρόμοιες μονομαχίες. Και φυσικά τρέχει ακόμα ένα νέο τώρα με την Βίσση και τον Καρβέλα (από πού τον ξέθαψαν αυτό τον Καρβέλα δεν μπορώ να καταλάβω).

Όλους αυτούς τους ταλαντούχους καλλιτέχνες, τους ξεχνάς με το που κλείνεις τη τηλεόραση και κοιμάσαι. Αφού από όλους αυτούς τους εκατοντάδες εάν όχι χιλιάδες που παρέλασαν από αυτά τα show, εξαφανίστηκε η συντριπτική πλειοψηφία. Γιατί απλούστατα, τραγουδιστές έχουμε μπόλικους…τραγούδια ελάχιστα. Για συνθέτες στιχουργούς και γενικότερα τραγουδοποιούς παρόμοια show δεν γίνονται. Γιατί αυτοί δεν κτυπάνε νούμερα τηλεθέασης.

Που καταντήσαμε ρε παιδιά; Πως γίναμε σαν κοινωνία; Βλέπουμε αγώνες για το ποιος θα φάει τους κεφτέδες και ποιος θα νικήσει στο The Voice για να ξεχαστεί μεθαύριο… Σοβαρά το σκεφτήκατε καμιά φορά; Και έχεις μια πλειάδα δημοσιογράφων και αρθρογράφων, ικανότατων, να γράφουν καθημερινά για ποια ζητήματα; Για τη πολιτική. Αρθρογράφοι μιας πολιτικής ζωής που δεν ενδιαφέρει κανέναν.

Ενώ υπάρχουν τόσα σοβαρά ζητήματα και προβλήματα της καθημερινότητας, ουδείς ασχολείται. Γιατί; Γιατί όταν οι εφημερίδες και τα ΜΜΕ ξεκινούν να επιτίθενται σε οποιουσδήποτε άλλους εκτός από τους πολιτικούς, τότε θα χάσουν τις διαφημίσεις. Η διαφημιστική εταιρεία δεν θα τους δίνει οξυγόνο και το μαγαζί έκλεισε. Και πως παίρνουν διαφημίσεις; Με την τηλεθέαση, τις πωλήσεις, τις επισκέψεις στις ιστοσελίδες. Και πως το πετυχαίνεις αυτό; Πλασάροντας θέματα τα οποία θα κεντρίσουν το ενδιαφέρον. Ποια είναι αυτά; Οποιαδήποτε μαλακία πλην σοβαρών ζητημάτων. Τι φόρεσε η τάδε, πως χέστηκε ο τάδε κλπ

Το χειρότερο όμως είναι η κατάντια μας. Ούτε καν πρόβατα δεν γίναμε. Γιατί στα πρόβατα άμα τους δώσεις ένα φαγητό που δεν το τρων δεν θα το φαν. Εμείς ότι μαλακία μας σερβίρουν την τρώμε. Αβίαστα. Φτάνει να είναι «φανταζέ».

Πλέον οι ειδήσεις και η τηλεοπτική ζωή δεν είναι δημοσιογραφία. Είναι showbiz. Βλέπουμε απλά για να βλέπουμε ενώ βλέπουμε τόσα για να τα ξεχνούμε την επομένη. Το λεγόμενο news-cycle. Όπως το re-cycle ένα πράμα… το ίδιο είναι γιατί αμφότερα αφορούν σκουπίδια τα οποία ανακυκλώνονται επι καθημερινής βάσεως.

Αρθρογραφώ σε αυτή την σελίδα 2 χρόνια σχεδόν. Είχα μεταξύ άλλων την προσδοκία να «γράφω κάτι το διαφορετικό». Δεν πέτυχε. Φυσικά ένας από τους λόγους είναι γιατί η πλειοψηφία (όχι όλοι) των συμμετεχόντων σε αυτή τη σελίδα, ήσαν δημοσιογράφοι οι οποίοι δεν τους ενδιέφερε ούτε το όραμα ούτε η διαφορετικότητα, απλά το ζεστό χρήμα. Βάλε λεφτά στο Jukebox. Κρίμα τα όνειρα που έκανα μαζί τους… αλλά χαλάλι… πληρώνεις για να μαθαίνεις τους φίλους και τους ανθρώπους στη ζωή και πόσα κοστίζει ο κάθε ένας.

Μια φωνή…εν τη ερήμω; Μπορεί… αλλά από τη στιγμή που σύσσωμος ο δημοσιογραφικός κόσμος δεν σχολιάζει την κατάντια να βλέπεις ανθρώπους να αγωνίζονται σε μια εκπομπή για το ποιος θα φάει ένα πιάτο κεφτέδες και από την στιγμή που ο λαός κάθεται και τα βλέπει και του αρέσουν μάλιστα…πάει να πει ότι είμαστε καταδικασμένοι… και σαν λαός… και σαν κοινωνία… και να βράσω την ελευθερία της έκφρασης της δημοσιογραφίας όταν αυτή σαν έκφραση δεν μοιάζει… αλλά μοιάζει με πορδή.

Διογένης

Θα βρέχει λάσπη μέχρι την Πέμπτη

Μετά από τον αίθριο καιρό επιστρέφουμε και πάλι στις βροχές και καταιγίδες. Οι προβλέψεις του τμήματος μετεωρολογίας κάνουν λόγο για καταιγίδες τουλάχιστον μέχρι την Παρασκευή και με τα φαινόμενα να είναι πιο έντονα το βράδυ της Πέμπτης.

«Περισσότερα φαινόμενα αναμένονται από ένα νέο σύστημα μία νέα διαταραχή από την Πέμπτη το απόγευμα κυρίως την Πέμπτη την νύχτα θα δώσει περισσότερες βροχές. Το σύστημα αυτό κινείται γρήγορα  και μέχρι την Παρασκευή το μεσημέρι φαίνεται να μας εγκαταλείπει σταδιακά,» ανέφερε ο Παναγιώτης Γεωργίου, λειτουργός του Τμήματος Μετεωρολογίας.

Τα επίπεδα ρύπανσης από τη σκόνη που κάλυψε την Κύπρο, ήταν υψηλά με αποτέλεσμα η 24ωρη τιμή να αναμένεται να υπερβεί κατά πολύ τα 50 μικρογραμμάρια που καθορίζονται από την σχετική νομοθεσία. Μάλιστα στις 10 το πρωί τα επίπεδα της σκόνης σε Λευκωσία και Πάφο έφθασαν στο πορτοκαλί επίπεδο ενώ οι υπόλοιπες επαρχίες ήταν στο κίτρινο.

Αποτέλεσμα το τμήμα επιθεώρησης εργασίας να προειδοποιεί τις ευάλωτες ομάδες πληθυσμού για την επικινδυνότητα της διακίνησης σε ανοικτούς χώρους και τους εργοδότες να λάβουν μέτρα για τους υπαλλήλους τους.

Ο κ Σαββίδης Λειτουργός Τμήματος Επιθεώρησης Εργασίας  μας ανέφερε πως « Όταν βλέπουμε τέτοια φαινόμενα για προληπτικούς και προστατευτικούς λόγους προβαίνουμε σε έκδοση μίας σχετικής ανακοίνωσης να είναι ο κόσμος προσεκτικός ιδιαίτερα οι ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού εάν δεν είναι απαραίτητο να μην κινούνται στο ύπαιθρο.»

Η σκόνη θα παραμείνει μέχρι την Πέμπτη το βράδυ, οπότε και θα εξασθενήσει λόγω των έντονων βροχοπτώσεων που αναμένονται.

Πηγή:ant1iwo

Καταστροφικές συνέπειες γα την αγροτική οικονομία

Στο παρά ένα της υλοποίησης της μνημονιακής υποχρέωσης, για την αποξένωση του μετοχικού κεφαλαίου που κατέχει η Συνεργατική Κεντρική Τράπεζα σε έντεκα εμπορικές εταιρείες, που ασχολούνται με αγροτικά και γεωργικά προϊόντα

Το θέμα συζητήθηκε στην επιτροπή γεωργίας της βουλής.

Εκπρόσωποι των εταιρειών και των αγροτικών οργανώσεων εξέφρασαν ανησυχία για καταστροφικές συνέπειες τόσο για τους οργανισμούς, όσο και για την αγροτική οικονομία.

Ο γενικός διευθυντής του υπουργείου οικονομικών Χρίστος Πατσαλίδης και ο εκπρόσωπος της μονάδας διαχείρισης του συνεργατισμού Διονύσης Διονυσίου, έκαναν λόγο για δέσμευση που έχει ήδη αναληφθεί από το Συνεργατισμό, στο πλαίσιο της διάσωσης του, με κρατική στήριξη Για το θέμα ξέσπασε αντιπαράθεση μεταξύ Δημοκρατικού Συναγερμού και ΑΚΕΛ.

Ο Ονούφριος Κούλλας, βουλευτής του ΔΗΣΥ ανέφερε πως «Το ΑΚΕΛ κάνει πως δεν καταλαβαίνει ότι πολλές από τις αποφάσεις που αφορούν τον Συνεργατισμό έχουν ληφθεί κατά τρόπο νομικά δεσμευτικό ένεκα της οικονομικής κρίσης, για την οποία το ΑΚΕΛ ευθύνεται σε μεγάλο βαθμό.»

ΑΚΕΛ και αγροτικές οργανώσεις καλούν την κυβέρνηση να επανεξετάσει τη συγκεκριμένη πρόνοια της συμφωνίας με την Τρόικα, επισημαίνοντας πως η υλοποίηση της αποξένωσης θα οδηγήσει την αγροτική οικονομία σε καταστροφή.

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Γεωργίας στη Βουλή, Ανδρέας Καυκαλιάς δήλωσε πως «Η Κυβέρνηση καλείται να διαπραγματευτεί, να επανεξετάσει την πορεία των πραγμάτων και να αποδείξει στην πράξη πολιτική βούληση, διότι, θεωρητικά όλοι συμφωνούν ότι πρέπει να διαφυλαχθεί ο χαρακτήρας τους και να κρατηθούν σε επίπεδα κερδοφορίας.»

Από την πλευρά του ο κ Αχιλλέως, ΓΓ του Ευρωαγροτικού δήλωσε ότι «Είτε το κράτος να επαναδιαπραγματευτεί με τους πιστωτές για το θέμα ή να δώσει πίσω τον μη πιστωτικό τομέα του Συνεργατισμού στους αγρότες να τον διαχειριστούν»

Η αποξένωση αφορά συνολικά 9 εμπορικές εταιρείες του Συνεργατισμού. Σύμφωνα με τους αρμοδίους, εντός των επόμενων ημερών αναμένεται να σταλούν τα έγγραφα των συμβολαίων αποξένωσης σε πέντε από αυτές για υπογραφή.

Πηγή:ant1iwo

Δεύτερη καταγγελία της οργάνωσης παραπληγικών εναντίον γιατρού του ΓΝΛ

 

Καταγγελίες που αφορούν τον τρόπο συμπεριφοράς και την ποιότητα υπηρεσιών που προσφέρει ιατρός του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας και πολυήμερη ταλαιπωρία που υπέστη παραπληγικός για μία διαδικασία ρουτίνας , διερευνά το Υπουργείο Υγείας.

Ο Πρόεδρος της οργάνωσης παραπληγικών Δημήτρης Λαμπριανίδης ανέφερε στον Αντένα ότι η οργάνωση αναμένει ενημέρωση από το υπουργείο Παιδείας

Ο Πρόεδρος του ΟΠΑΚ, Δημήτρης Λαμπριανίδης ανέφερε ότι «Φαίνεται ότι αυτό το δημοσιοϋπαλληλικό καθεστώς επιτρέπει σε κάποιους να κάνουν κατάχρηση της δουλειάς τους εις βάρος των ασθενών αλλά και των πολλών ικανών υπεύθυνων γιατρών στον δημόσιο τομέα.»

Η οργάνωση παραπληγικών ζητά την απομάκρυνση του ιατρού από τα καθήκοντα του και παράλληλα ζητά συνάντηση με τον υπουργό Υγείας στην παρουσία εκπροσώπων της ΠΑΣΥΚΙ και του Παγκύπριου Ιατρικού Συλλόγου.

Πηγές από το Υπουργείο Υγείας, αναφέρουν ότι ήδη έχουν δοθεί οδηγίες για διερεύνηση των καταγγελιών.

Πηγή:ant1iwo

Ο τραγικός πατέρας αποχαιρετά τη γυναίκα και το παιδί του

«Αγάπη μου γλυκιά, καλό παράδεισο. Να έχεις αγκαλιά τον Παυλάκη μας. Κάποτε θα έρθω να σας βρω. Σας λατρεύω» με αυτές τις λίγες λέξεις αποχαιρετά τη γυναίκα και το 3χρονο παιδί του ο 41χρονος που έγινε μάρτυρας των θανάτων τους στο τροχαίο που έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο.

Ο τραγικός πατέρας βρίσκεται σε απόγνωση από την πρώτη στιγμή που συνέβη το μοιραίο. Ο ίδιος βρισκόταν στην τουαλέτα του πάρκινγ όπου είχε σταματήσει, ενώ η γυναίκα και ο 3χρονος γιος του ήταν στο αυτοκίνητο, το οποίο διαλύθηκε και τυλίχθηκε στις φλόγες από τη σφοδρή σύγκρουση με την Πόρσε που οδηγούσε ο 23χρονος γιος γνωστού επιχειρηματία, που επίσης έχασε τη ζωή του μαζί με τον 24χρονο συνοδηγό του.

Κατάθεση στην Αστυνομία δεν έχει δώσει ακόμα ο πατέρας, καθώς οι Αρχές σεβόμενες την κατάστασή του δεν θέλουν να τον πιέσουν. Ο 41χρονος ανέφερε πως βρισκόταν στην πρώτη τουαλέτα, όπως μπήκε στο κτίριο, όταν ξαφνικά ένοιωσε ένα δυνατό «σεισμό» που ταρακούνησε το κτίριο, έναν ισχυρό κρότο.

«Κατάλαβα ότι κάτι πολύ κακό είχε συμβεί. Οι τουαλέτες ζώστηκαν στον καπνό και στις φλόγες. Έτρεξα αμέσως έξω να δω τι είχε γίνει. Βλέποντας τα συντρίμμια, τρομοκρατήθηκα, δεν ήξερα τι να κάνω» είπε στους αστυνομικούς.

Λίγο αργότερα περιέγραψε μερικές εικόνες της τραγωδίας, αφού ψάχνοντας ανάμεσα στις λαμαρίνες κατάλαβε την απώλεια των αγαπημένων του προσώπων. Η απόγνωσή του, άλλωστε, είναι εμφανής μέσω των βίντεο που έχουν καταγραφεί την ώρα της τραγωδίας.

τροχαίο - Εθνική οδός - ανάρτηση facebook

Πηγή:ant1iwo

ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΟ ΑΡΑΔΙΠΠΟΥ: Αυτός είναι ο αδικοχαμένος 53χρονος που άφησε σήμερα την τελευταία του πνοή

Θανατηφόρο δυστύχημα με θύμα άνδρα κάτοικο Αραδίππου, σημειώθηκε τα ξημερώματα στην περιοχή Παναγία Αιματούσα – Αμπελιών στην Αραδίππου.

Σύμφωνα με την Αστυνομία γύρω στις 05.30 σήμερα τα ξημερώματα σκυβαλοφόρο όχημα φέρεται να πάτησε τον άνδρα που ήταν πεζός κοντά στο εξωκλήσι της Παναγίας Αιματούσας – Αμπελιών.
Σύμφωνα με τον κ. Οικονόμου «από τις μέχρι τώρα εξετάσεις που διενεργήθηκαν στη σκηνή από την Αστυνομία έχει διαπιστωθεί ότι ο νεκρός περπατούσε την ώρα που ήταν ακόμα σκοτάδι, σε δρόμο που δεν φωτίζεται. Ο νεκρός φορούσε σκούρα ρούχα» γεγονός που πιστεύεται ότι συνέτεινε στη πρόκληση του θανατηφόρου δυστυχήματος.
Η σορός του νεκρού διακομίσθηκε με ασθενοφόρο στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας όπου αύριο αναμένεται να διενεργηθεί η νενομισμένη νεκροτομή προκειμένου να διευκρινιστούν τα αίτια θανάτου του.
O άτυχος 53χρονος, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες μας, την περασμένη Παρασκευή συνελήφθη για υπόθεση απάτης σε ασφαλιστική εταιρεία και αφού ανακρίθηκε αφέθηκε ελεύθερος.
Ο άτυχος Στυλιανός Μαυρομίχαλος αφήνει πίσω του δύο παιδιά.
14344242_781883125286527_2101212544549657768_n
Πληροφορίες: ΚΥΠΕ

 

Στην ιστορία περνά το «Κίτιον»-Ξεκίνησαν οι εργασίες κατεδάφισης του ιστορικού ξενοδοχείου

Άρχισε η κατεδάφιση του εγκαταλελειμμένου ξενοδοχείου «Κίτιον», παρά την πλατεία Βασιλέως Παύλου στη Λάρνακα, αφού στη θέση του προγραμματίζεται από τον νέο επενδυτή, την εταιρεία Quality Group (σε συνεργασία και με άλλους ξένους επενδυτές), η ανέγερση ενός νέου πολυώροφου κτηρίου με πολυτελή διαμερίσματα και καταστήματα.

Η ανέγερση του νέου κτηρίου θα ξεκινήσει μόλις η εταιρεία εξασφαλίσει όλες τις απαραίτητες άδειες από το Δήμο Λάρνακας, κάτι που αναμένεται να γίνει εφικτό μέσα στο τρέχον έτος. Το «Κίτιον» βρίσκεται σε νευραλγικό σημείο της Λάρνακας, πολύ κοντά από το παραλιακό μέτωπο των Φοινικούδων και το εμπορικό κέντρο της πόλης.

Η ανέγερση ενός σύγχρονου κτιρίου για την εξυπηρέτηση εμπορικών σκοπών (στο ισόγειο) και με πολυτελή διαμερίσματα αναμένεται ότι θα αλλάξει άρδην την όψη της γύρω περιοχής, ενώ παράλληλα θα δημιουργήσει πολλές νέες θέσεις εργασίας.

Το «Κίτιον» είχε εκκενωθεί το 2012 με την προοπτική, τότε, να κατεδαφιστεί άμεσα και να δημιουργηθεί ένα καινούργιο ξενοδοχειακό συγκρότημα. Ωστόσο, η οικονομική κρίση που ξέσπασε στην Κύπρο και η κατάρρευση του τραπεζικού συστήματος έβαλαν φρένο σε κάθε προοπτική ανάπτυξης.

Ως εκ τούτου, το παλιό ξενοδοχείο παρέμεινε για μια πενταετία εκτός λειτουργίας κι εγκαταλελειμμένο. Αξίζει να σημειωθεί, ότι το ξενοδοχείο «Κίτιον» κουβαλά μια πολύ ξεχωριστή ιστορία. Ξεκίνησε να κτίζεται και λειτούργησε λίγο πριν από τον πόλεμο του 1974 με πρωτοβουλία των αείμνηστων αδελφών Καλαιτζιάν.

Τα πρώτα χρόνια λειτουργίας του, όμως, φιλοξένησε αφιλοκερδώς δεκάδες οικογένειες Ελληνοκυπρίων προσφύγων. Ως ξενοδοχειακό συγκρότημα λειτούργησε το 1978. Πλέον, με την κατεδάφισή του ανοίγονται νέοι ορίζοντες, με τη δημιουργία ενός καινούργιου σύγχρονου κτιρίου σε κομβικό σημείο της Λάρνακας.

Πηγή:larnakaonline.com