98% πληρότητα, 100% εκμετάλλευση!

Διανύουμε την πιο ζεστή περίοδο του έτους. Στην καρδιά του καλοκαιριού, με τον υδράργυρο να σκαρφαλώνει επικίνδυνα και να φλερτάρει με τα σαραντάρια. Το μόνο που σκέφτεσαι είναι θάλασσα, δροσερά κοκτέιλ, αεράκι, δροσιά και την απαραίτητη άνεση, επειδή τη χρωστάς στον εαυτό σου που ολόχρονα τον υποβάλλεις εκ των πραγμάτων, σε εξαντλητικές δοκιμασίες. Δουλειά, τρεχάματα, υποχρεώσεις, πολλές ώρες πίεσης και κούρασης.

Κι άμα είσαι ο τύπος της τελευταίας στιγμής, επειδή δεν ήσουν σίγουρος για το τι θέλεις να κάνεις, στη δίνει και παίρνεις την απόφαση να βρεις ένα ωραίο ξενοδοχείο, να πάρεις μια τσαντούλα με τα άκρως απαραίτητα και να την κάνεις με καλή παρέα, ένα διήμερο, μακριά από όλα.

Η πρώτη κίνηση δεν είναι άλλη από την αναζήτησή στις γνωστές σελίδες του διαδικτύου, με την ελπίδα να εντοπίσεις μια προσιτή προσφορά, σε ένα αξιοπρεπές ξενοδοχείο, το οποίο θα σου παρέχει τα απαιτούμενα και την ξεκούραση που ονειρεύεσαι.

Η έκπληξη είναι εμφανής όταν διαπιστώνεις ότι στους αγαπημένους προορισμούς του Πρωταρά και της Αγίας Νάπας, η πληρότητα των ξενοδοχείων αγγίζει το 98%. Αμέσως λες μπράβο που οι τουρίστες προτίμησαν και φέτος το νησί σου, εύχεσαι να έχουν εργοδοτηθεί ντόπιοι και να είναι κάθε χρόνο και καλύτερα.

Διότι κακά τα ψέματα, στην ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου, οι ομορφιές είναι μαγευτικές και πλέον οι επιλογές για ψυχαγωγία, ξεκούραση, φαγητό και ηρεμία, είναι πολλές και ποιοτικές.

Η απογοήτευση όμως έρχεται όταν μετά το 98% πληρότητας, οι χρεώσεις σε εκείνο το 2% που απομείνει, είναι εξωφρενικές. “Όταν έχεις 98% πληρότητα, όσο θες χρεώνεις από και και πέρα” μου υποδεικνύει ένας σοφότερος φίλος.

Δεν είναι όμως καθόλου σοφό, να εκμεταλλευόμαστε τον πελάτη της τελευταίας στιγμής και να αισχροκερδούμε. Δεν είναι καθόλου ωραίο να αισθάνεται κάποιος ότι τυγχάνει 100% εκμετάλλευσης, επειδή θέλησε να πάει σε καταλύματα που προτίμησε και την προηγούμενη χρονιά με το ένα πέμπτο της τιμής.

Όταν αγαπημένε μου φίλε ξενοδόχε, μου αρχίζεις τη χρέωση από 450 μέχρι 1000, ναι χίλια ευρώ, για ένα βράδυ και μου το βαφτίζεις σουίτα, πόσα θα πρέπει να διαθέσω για ένα διήμερο; Μα πεντακόσια και χίλια ευρώ για μιας βραδιάς ύπνο;

Σοφό θα ήταν να διατηρήσεις ταπεινά τις χρεώσεις στα ίδια επίπεδα και να μην αισθάνεται κάποιος κορόιδο στο σακί. Γιατί εκείνοι οι φίλοι ξενοδόχοι, που υπάρχουν αρκετοί και των οποίων οι χρεώσεις τους παραμένουν ταπεινές ακόμη και σε περίοδο αιχμής, θα έχουν ολόχρονα κρατήσεις και θα τυγχάνουν προτίμησης κάθε φορά.

Πεντακόσια ευρώ είναι πλέον ο μηνιαίος μισθός ενός απλού χαμηλόμισθου υπαλλήλου. Σημαίνει ότι αυτός δεν έχει δικαίωμα στην ξεκούραση;

Λάβετε υπόψη τα δεδομένα της Ελλάδας και που την κατάντησαν και κατεβάστε τον πήχη. Πλέον ο κόσμος ξύπνησε και κάνει έρευνα αγοράς. Γνωρίζει πολύ καλά ότι με χίλια ευρώ κάνει ολιγοήμερο ταξίδι μαγικό και δεν πληρώνει για να κοιμηθεί μόνο μερικές ώρες, όσο χλιδάτο και να είναι ένα δωμάτιο.

Με καλή τη πίστη, το εν λόγω άρθρο, το επόμενο θα είναι με 100% έρευνα με ονόματα και χρεώσεις και χωρίς την 100% εκμετάλλευση της υστάτης.

Χάρυβδη