Έπαιζε τον ανάπηρο και επαιτούσε – Χειροπέδες σε 25χρονο

Προσποιείτο τον ανάπηρο και επαιτούσε μέχρι που έγινε τσακωτός από τα μέλη της αστυνομίας.  Πρόκειται για 25χρονο ο οποίος συνελήφθη.

Ο 25χρονος συνελήφθη όταν μεταξύ των ωρών 9π.μ. – 2.30μ.μ. χθες, μέλη του ΟΠΕ Λευκωσίας στο πλαίσιο διερεύνησης πληροφορίας για ύπαρξη κυκλώματος με πρόσωπα, τα οποία με την προσποίηση ασθενειών ή και αναπηριών επαιτούν σε δημόσιους χώρους, εντόπισαν σε περιοχή της Λευκωσίας 25χρονο, ο οποίος επαιτούσε από διερχόμενους οδηγούς και πεζούς προσποιούμενος αναπηρία στο πόδι.

Το εν λόγω πρόσωπο τέθηκε υπό διακριτική παρακολούθηση και σε κάποια στιγμή θεάθηκε να εγκαταλείπει την περιοχή πεζός με κανονικό βηματισμό και να επιβιβάζεται σε αυτοκίνητο, το οποίο ήταν κρυμμένο σε παρακείμενο αδιέξοδο. Ακολούθως, διαπράττοντας τροχαία αδικήματα μετέβη σε άλλη περιοχή της Λευκωσίας και αφού έκρυψε και πάλι το αυτοκίνητο σε παρακείμενο αδιέξοδο, μετέβη περπατώντας με κανονικό βηματισμό σε διασταύρωση και προσποιούμενος και πάλι αναπηρία στο πόδι, ξεκίνησε να επαιτεί από διερχόμενους οδηγούς και πεζούς.

Στη συνέχεια, συνελήφθη επ’ αυτοφώρω για αδικήματα που αφορούν επαιτεία, αλήτες και περιπλανώμενους, οκνηρά και άτακτα πρόσωπα και διάπραξη τροχαίων αδικημάτων και τέθηκε υπό κράτηση. Χθες βράδυ, αφού κατηγορήθηκε γραπτώς αφέθηκε ελεύθερος για να κλητευθεί ενώπιον Δικαστηρίου.