ΝΤΡΟΠΗ…

ΘΕΑΤΡΟ ΤΟΥ ΠΑΡΑΛΟΓΟΥ ΜΕ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΜΕΓΑΛΑ…ΠΑΙΔΙΑ!

Έκπληκτη η κοινή γνώμη, παρακολουθεί με κομμένη την ανάσα, τα όσα διαδραματίζονται στο πολιτειακό και πολιτικό σκηνικό, ανήμπορη ν’ αντιδράσει. Παρακολουθεί τους θεσμούς να καταρρέουν ο ένας μετά τον άλλον, με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, που οφείλει να τους διαφυλάττει ως κόρη οφθαλμού, όχι μόνο να μην το πράττει, αλλά να παρεμβαίνει με τον πλέον άκομψο τρόπο.

Συγκεκριμένα, η ωμή παρέμβαση του στο έργο της Νομικής Υπηρεσίας και δη στο θέμα του πορίσματος Καλλή, με όσα αυτό καταλογίζει στον Βοηθό Γενικό Εισαγγελέα, στην ουσία μετέτρεψε τον ίδιο τον Γενικό Εισαγγελέα, ο οποίος ανακοίνωσε το πόρισμα, από κατήγορο σε κατηγορούμενο.

Η χοντροκομμένη απαξιωτική παρέμβαση του Προέδρου, ότι θ’ αποφασίσει το Υπουργικό, για διορισμό νέου ποινικού ανακριτή, με σκοπό τη διερεύνηση των καταγγελιών, στις οποίες ετεροχρονισμένα φρόντισε να προβεί ο Βοηθός Γενικός Εισαγγελέας, συνιστά τουλάχιστον αστειότητα. Η εκ των υστέρων ώριμη σκέψη ότι πρέπει ν’ αφεθεί ο Γενικός Εισαγγελέας να κάνει τη δουλειά του, ως ανεξάρτητος θεσμός, δεν αλλάζει απολύτως τίποτα και δε δικαιολογεί τ’ αδικαιολόγητα.

Πολύ σωστά ο Γενικός Εισαγγελέας απάντησε ευθαρσώς ότι δεν θ’ αλλάξει απολύτως τίποτα από όσα ανέφερε στην επιστολή του και σίγουρα θα έπρεπε να συμπληρώσει περισσότερες φορές τη λέξη ντροπή. Άλλωστε, σύμφωνα με πληροφορίες, η τηλεφωνική παρέμβαση του Προεδρικού προς τον Γενικό Εισαγγελέα, λίγο πριν την ανακοίνωση του πορίσματος Καλλή, δεν ήταν τυχαία και ο νοων … νοείτω.

Τα πράγματα διορθώθηκαν μερικώς μετά την ξεκάθαρη στάση της αστυνομίας, η οποία στην ουσία βρίσκεται θεατής σε ένα θέατρο του παραλόγου. Πολλές φορές, η αστυνομία κρίνεται και πρέπει να κρίνεται αυστηρά, στην προκειμένη περίπτωση, όμως, πρέπει να της πιστωθεί σοβαρή, μετρημένη και ιδιαίτερα προσεκτική στάση με χειρισμούς απόλυτα σωστούς για κάτι πρωτόγνωρο.

Το κατηγορητήριο εντός των ημερών θα δοθεί στο βοηθό Γενικό Εισαγγελέα, η αστυνομία θα διεξάγει έρευνες εναντίον του Γενικού Εισαγγελέα, με βάση τις καταγγελίες Ρίκκου Ερωτοκρίτου και όλα θ’ αποδειχθούν ενώπιον των Δικαστηρίων.

Αυτό που θα μείνει, όμως, για να μας υπενθυμίζει ότι το κράτος μας θέλει πολύ δουλειά για να διώξει από πάνω του χαρακτηρισμούς όπως ‘’Μπανανία’’, είναι οι Ανώτατοι αξιωματούχοι του, να εργαστούν περισσότερο προς αυτή την κατεύθυνση, να σέβονται τους θεσμούς, να μην παρεμβαίνουν όταν δεν πρέπει και ίσως αποκτήσουν και πάλι το σεβασμό των πολιτών.