Αρνήθηκαν επιστροφή Παπακώστα στο σπίτι παρά τις 3 γνωματεύσεις για την επιδείνωση της υγείας του!

Τα μένεα πνέουν οι συγγενείς του πρώην Υπουργού Κώστα Παπακώστα εναντίον εκείνων που δεν επέτρεψαν στον κ. Παπακώστα να μεταφερθεί στο σπίτι του παρά την επιδείνωση της κατάστασης της υγείας το και παρά το γεγονός ότι υπήρξαν τρεις συνολικά γνωματεύσεις ιατροσυμβουλίων που καταδεικνύουν ότι ο κίνδυνος για τη ζωή του να ήταν πολύ μεγάλος.

Σύμφωνα με τα όσα απεκάλυψε το Sigmalive, την πρώτη γνωμάτευση του Ιατροσυμβουλίου υπογράφει ο Δόκτωρ Πέτρος Μάτσας Εκτελεστικός Ιατρικός Διευθυντής ΓΝΛ. Αναφέρεται ότι :

Το ιατροσυμβούλιο συνήλθε στις 27 Νοεμβρίου του 2013. Αφού μελέτησε το φάκελο αποφάσισε ότι, οποιαδήποτε σωματική ή ψυχική ένταση δυνατόν να δημιουργήσει καταστάσεις που θα θέσουν σε σοβαρό κίνδυνο την υγεία και τη ζωή του.
Αν δεν υπήρχε η φυλάκιση του ασθενούς θα μπορούσε όπως και άλλοι ασθενείς στη βιβλιογραφία  (περίπου 50%  θνησιμότητα στα 5 χρόνια) να διάγει ήσυχη ζωή στο σπίτι, η οπουδήποτε αλλού, χωρίς συνθήκες ενδεχόμενης συναισθηματικής φόρτισης η οποία στην περίπτωση του φαίνεται να συμβάλλει στο δυσρύθμιστο της αρτηριακής πίεσης που μπορεί να οδηγήσει σε δυσμενείς επιπλοκές

Η δεύτερη γνωμάτευση του Ιατροσυμβουλίου ήταν στις 16 Δεκεμβρίου του 2014 την οποία υπογράφει Ο Δόκτωρ Πέτρος Μάτσας Εκτελεστικός Ιατρικός Διευθυντής ΓΝΛ. Αναφέρεται ότι :

Το ιατροσυμβούλιο αφού μελέτησε τα δεδομένα, συμφωνεί ομόφωνα ότι τα δεδομένα του προηγούμενου Ιατροσυμβουλίου (Νοέμβριο 2013) ισχύουν και επιπλέον παρατηρείται προοδευτική επιδείνωση της νεφρικής λειτουργίας η οποία αυξάνει τον κίνδυνο για καρδιοαγγειακές επιπλοκές και κατ’ επέκταση δυσμενείς επιπτώσεις στην επιβίωσή του.

Και η τρίτη γνωμάτευση τον Απρίλη του 2015 αποστέλλεται από τον δόκτωρ Γιαννάκη Κυαμίδη Αναπληρωτή  Εκτελεστικό και Ιατρικό Διευθυντή του ΓΝΛ και αφορά απάντηση στην επιστολή του δικηγόρου Ευστάθιου Ευσταθίου για την γνωμάτευση του ιατροσυμβουλίου το οποίο συνεδρίασε στις 2 Απριλίου του 2015. Παρατηρούνται:

Επιδείνωση της νεφρικής λειτουργίας με ορατό το ενδεχόμενο να υποβληθεί σε αρτηριοφλεβική επικοινωνία για να μπορεί να διενεργείται αιμοκάθαρση.

Πρόσφατη επιδείνωση της καρδιακής λειτουργίας.
Αστάθεια αρτηριακής πίεσης.
Η κατάσταση της υγείας του εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους με δυσμενείς επιπτώσεις στην ίδια την επιβίωσή του
Αναφέρεται επίσης ότι ο μακροχρόνιος περιορισμός του στο δωμάτιο του νοσοκομείου συνέβαλε στην πρόσφατη επιδείνωση της καρδιακής λειτουργίας του ασθενή

Πηγή:Sigmalive