135 ειδικοί αστυνομικοί έχουν αποκλειστεί από τη διεκδίκηση θέσης στην Αστυνομία

135 ειδικοί αστυνομικοί, οι οποίοι έχουν διοριστεί μετά τις οκτώ Απριλίου του 2004, έχουν αποκλειστεί από τη διεκδίκηση θέσης στο σώμα της Αστυνομίας, λόγω της πρόσφατης προκήρυξης της 16ης Δεκεμβρίου, σύμφωνα με τον Περί Αστυνομίας Νόμο.

Το εν λόγω πρόβλημα που έχει προκύψει από την πρόσφατη προκήρυξη των νέων θέσεων στην Αστυνομία, εξέτασε, το πρωί, η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Νομικών.

Μετά την ψήφιση υπέρ της τροποποίησης του Νόμου, ακολούθησαν αλλαγές στα κριτήρια εισδοχής στην Αστυνομία, με όσους υπηρετούν πριν την ογδόη Απριλίου του 2004, να έχουν τη δυνατότητα υποψηφιότητας, ανεξαρτήτου ηλικίας, σε αντίθεση με όσους έχουν διοριστεί μετά τις οκτώ Απριλίου, οι οποίοι πρέπει να είναι τουλάχιστον 18 ετών και να μην έχουν κλείσει τα 35.

Τα παράπονα των 135 αποκλεισθέντων ειδικών αστυνομικών, έγιναν γνωστά τις προηγούμενες εβδομάδες και κάνουν λόγο για διάκριση στο σώμα της Αστυνομίας, με την Επιτροπή Νομικών να υπόσχεται άμεση εξεύρεση λύσης, καθώς η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για πρόσληψη στην Αστυνομία, ολοκληρώνεται την 23η Ιανουαρίου.

Την ώρα που η απάντηση τους αναμένεται, το αργότερο, έως την Παρασκευή, το Υπουργείο Δικαιοσύνης και η  Αστυνομίας, δηλώνουν ταυτόχρονα άγνοια καθώς, όπως λένε, δεν είχαν λάβει οποιοδήποτε παράπονο, ερώτημα ή πρόβλημα.

Πηγή:ant1iwo