13χρονος με σπάνια ασθένεια δεν ήθελε δώρα..αλλά φιλανθρωπικές δωρέες για τα γενέθλιά του!

Ένας έφηβος επέλεξε να βοηθήσει όσους έχουν ανάγκη στα γενέθλιά του και όχι να γιορτάσει τη γέννησή του.

Ο Brenden Baker από το Abilene στο Τέξας γεννήθηκε με μια σπάνια μορφή νανισμού που ονομάζεται σύνδρομο Desbuquois. Έχει ύψος 0,7μ. και βάρος δέκα κιλά εξαιτίας της συγκεκριμένης ασθένειας, ανέφερε στο δίκτυο ABC News ο πατέρας του, Chris Baker.

Ο Brenden έγινε 13 χρονών τον Δεκέμβριο, όμως δεν ήθελε κανένα δώρο. Αντιθέτως, ζήτησε να γίνουν δωρεές στην καμπάνια που δημιούργησε στην πλατφόρμα GoFundMe για την συγκέντρωση χρημάτων για την ΜΚΟ Children’s Miracle Network, η οποία χρηματοδοτεί νοσοκομεία παίδων και ερευνητικά προγράμματα, σύμφωνα με το Abilene Reporter-News.

Παρόλο που ο στόχος του έχει αλλάξει στο παρελθόν λόγω της γενναιοδωρίας των ατόμων που προχώρησαν σε δωρεές, οι οποίοι έχουν αγαπήσει το αλτρουιστικό πνεύμα του Brenden, αυτή τη στιγμή το ποσό που πρέπει να συγκεντρωθεί είναι 35.000 δολάρια.

«Αυτό είναι που με εκπλήσσει με αυτό το το παιδί. Ο Brenden έχει μεγάλη καρδιά», δήλωσε ο πατέρας του στο ABC News. «Τα περισσότερα παιδιά θέλουν δώρα για τα γενέθλιά τους. Όχι αυτός. Είναι απλώς διαφορετικός».

Σύμφωνα με την σελίδα συγκέντρωσης χρημάτων, ο Brenden έχει λάβει μεγάλη στήριξη από την συγκεκριμένη Οργάνωση στο παρελθόν. Ο ίδιος έχει ακόμα συμμετάσχει σε τηλεμαραθώνιους για τον ίδιο λόγο, σύμφωνα με το δίκτυο Reporter News.

Επομένως για τα γενέθλιά του, ήθελε να προσφέρει και να βοηθήσει τα άλλα παιδιά. Ο ίδιος ξεκίνησε την σελίδα συγκέντρωσης χρημάτων όταν ο παππούς του έδωσε αυτή την ιδέα.

Παρόλο που οι πράξεις του εφήβου είναι εντελώς ανιδιοτελείς, η συγκεκριμένη κίνηση ταιριάζει απόλυτα στον χαρακτήρα του.

«Νομίζω ότι απλά έτσι είναι ο Brenden. Κάνει απλά αυτό που συνηθίζει να κάνει. Ενδιαφέρεται περισσότερο για τους άλλους ανθρώπους από ότι για τον εαυτό του», δήλωσε ο πατέρας του.

H σελίδα συγκέντρωσης χρημάτων του Brenden

Πηγή:huffingtonpost.