«Ναι» στο αίτημα Τσίπρα για παράταση του προγράμματος – Απάντησε θετικά ο ΠτΔ

Θετικά απάντησε ο πρόεδρος Αναστασιάδης  στο αίτημα που υπέβαλε χθες με επιστολή στους 18 ηγέτες της Ευρωζώνης, ο πρωθυπουργός της Ελλάδας Αλέξης Τσίπρας.

Αυτό ανακοίνωσε στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης.

Στην επιστολή του Πρόεδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, αναφέρεται χαρακτηριστικά ότι «όχι μόνο στηρίζει αλλά κατ’ ακρίβεια θεωρεί αναγκαία τη χρονική επέκταση του Ελληνικού Προγράμματος Στήριξης».

Κρίσιμε οι στιγμές για την Ελλάδα, τονίζει ο ΠτΔ

Οι στιγμές για την Ελλάδα είναι χωρίς αμφιβολία πολύ κρίσιμες και η Κύπρος πρωταγωνιστεί στο να παραμείνει η Ελλάδα στην Ευρωζώνη, δήλωσε νωρίτερα ο Πρόεδρος Αναστασιάδης.

Σε δηλώσεις του στο Προεδρικό, μετά το πέρας των συνομιλιών για το Κυπριακό, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ανέφερε ότι θέλουμε μια ισχυρή Ελλάδα «για όλους τους κατανοητούς λόγους, αλλά και γιατί απαιτείται ένα πρόγραμμα που να δώσει την ευκαιρία ανακάμψης της οικονομίας, αλλά και ανακούφισης, ιδιαίτερα των Ελλήνων πολιτών».

Ο Πρόεδρος είπε ότι είναι γνωστές οι παρεμβάσεις τόσο του ιδίου όσο και του Υπουργείου Οικονομικών σε θέματα που είναι ουσιώδους σημασίας για τη βιωσιμότητα του χρέους, για την επιβίωση και συνεπώς «οπουδήποτε και σε οτιδήποτε μπορεί, κατά το μέγεθος μας και τη δυνατότητά μας, να συμβάλουμε στην παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη, αλλά και στη διαμόρφωση ενός προγράμματος που θα βοηθά, θα το πράξουμε».