05 Ιουλίου το Δημοψήφισμα στην Ελλάδα – Προβληματισμοί για τις μέρες μέχρι τη κάλπη

28/06/2015. Η ώρα είναι 3:00 π.μ. Προ ολίγων λεπτών, στην Βουλή των Ελλήνων, 178 βουλευτές ψήφισαν ναι και 120 βουλευτές ψήφισαν όχι  για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για τη δανειακή σύμβαση, γνωστή ως μνημόνιο.

Η Ελλάδα μετά απο δεκαετίες θα προσφύγει στις κάλπες για την διεξαγωγή δημοψηφίσματος. Οι απόψεις ως προς το τι θα ψηφίσουν οι Έλληνες διίστανται. Η μεν Κυβέρνηση υποστηρίζει πως είναι ένδειξη δημοκρατίας αγκαλιάζοντας τις Ευρωπαϊκές αξίες και την Ευρωπαϊκή οικογένεια, η δε αντιπολίτευση υποστηρίζει ότι από το αποτέλεσμα κρίνεται η παρουσία και η συμμετοχή της Ελλάδας στην Ευρώπη και Ευρωζώνη.

Αυτό το οποίο απέτυχαν να εξηγήσουν στον Ελληνικό λαό αμφότερες οι πλευρές, είναι τις επιπτώσεις του ναι και τις επιπτώσεις του όχι. Απέτυχαν αμφότερες οι πλευρές να δώσουν στον Ελληνικό λαό να καταλάβει, τι θα επακολουθήσει. Πως θα ξυπνήσει την επόμενη μέρα του δημοψηφίσματος και δεδομένης της ψυχρής στάσης των Ευρωπαίων έναντι οποιουδήποτε αποτελέσματος.

Αυτό το οποίο απέτυχαν να εξηγήσουν στον Ελληνικό λαό είναι τι γίνεται με τις τράπεζες, όταν διεθνής οικονομολόγοι και αναλυτές υποστηρίζουν ότι την Δευτέρα δεν μπορούν να ανοίξουν οι τράπεζες με αυτά τα δεδομένα και με την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα να καλείται τώρα να αποφασίσει τι θα γίνει με την «οροφή» της έκτακτης χρηματοδότησης προς τις τράπεζες και εάν θα αυξηθεί ή όχι.

Τα 5 χρόνια σκληρής λιτότητας που πέρασε ο Ελληνικός λαός, καταλήγουν σε μια εφιαλτική εβδομάδα αβεβαιότητας για το τι θα επακολουθήσει. Θα δώσει κι άλλα χρήματα η ΕΚΤ; Θα αντέξουν οι τράπεζες; Θα δοθούν οι μισθοί των δημοσίων υπαλλήλων την 01/07;

Ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας Αλέξης Τσίπρας, σε μια ομιλία που χαρακτηρίστηκε από τον ξένο τύπο ως μια επανάληψη των όσων εδώ και καιρό λέει, κάλεσε τον Ελληνικό λαό να στείλει ηχηρό μήνυμα προς τους δανειστές οι οποίοι αποπειρώνται να καταλύσουν τη Δημοκρατία. Μεταξύ άλλων ανέφερε:

“Πόσο κοστολογείται η αξιοπρέπεια ενός λαού απο τους οίκους αξιολόγησης, απο τα χρηματιστήρια για να ξεπληρώσουμε χρέη δυσβάστακτα. Χθες μας εκβιάζανε με τη ρευστότητα, σήμερα με τις τράπεζες, με το φόβο,τον πανικό, την κινδυνολογία, οι απειλές στερεύουν. Ο μόνος μας φόβος είναι ο φόβος. Το μόνο που έχει να φοβηθεί ο Ελληνικός λαός μετά απο τόσα χρόνια λεηλασίας είναι ο φόβος γιατί ξεκίνησε μια απίστευτη προπαγάνδα φόβου”

“Στη χώρα που γέννησε τη δημοκρατία δεν θα ζητήσουμε την άδεια του Σόιμπλε και του Ντάιζελμπλουμ για να προσφύγουμε στο λαό”

Κατά τη διάρκεια της πολύωρης συνεδρίας της Βουλής ακούστηκαν πολλά. Η Πρόεδρος του σώματος Ζωή Κωνσταντοπούλου αποκάλεσε τους θεσμούς ως πραξικοπηματίες. Είναι εναντίον της Δημοκρατίας, όπως ανέφερε, το τελεσίγραφο του Eurogroup. «Σε αυτές τις απόπειρες βίαιης κατάλυσης της δημοκρατίας ο λαός γνωρίζει να αντιστέκεται και θα αντισταθεί με τη ψήφο του, με πείσμα, με αποφασιστικότητα και με ιστορική δημοκρατική αναφορά.»

Ανεβαίνοντας στο βήμα της Βουλής ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και τέως Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς κατηγόρησε την Κυβέρνηση ότι μεθόδευσε το δημοψήφισμα για να ικανοποιήσει τις ιδεοληψίες του κόμματός του.

Να σημειωθεί ότι και η Χρυσή Αυγή στήριξε τη πρόταση για διεξαγωγή δημοψηφίσματος.

Το apokalipsi.com ήταν μαζί σας καθ’ όλη τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίας του Eurogroup, της συνεδρίας της Βουλής των Ελλήνων, απο την έναρξη της συζήτησης μέχρι και την ολοκλήρωση της ψηφοφορίας. Σας ευχαριστούμε που μας τιμήσατε ως πηγή ενημέρωσή σας.

 Διογένης