ΠτΔ: Η Κύπρος θα ασκήσει βέτο διότι η Τουρκία δεν υλοποιεί τις υποχρεώσεις(Βίντεο)

Η Κύπρος θα ασκήσει βέτο, εφόσον η Τουρκία δεν υλοποιεί τις υποχρεώσεις της, ανακοίνωσε στις Βρυξέλλες ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Δεν μας αφήνουν άλλη επιλογή, δήλωσε σε συνέντευξη του στο Γιούρονιους, λίγο πριν από την έναρξη της Συνόδου Κορυφής, για το προσφυγικό. Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης επανέλαβε ότι η Τουρκία θα πρέπει να ανοίξει λιμάνια και αεροδρόμια και να ομαλοποιήσει τις σχέσεις της με την Κύπρο. Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, στη συνέντευξη του δεν έκρυψε τη δυσαρέσκεια του για τους χειρισμούς που έγιναν από ευρωπαίους αξιωματούχους χωρίς τη συγκατάθεση της Κυπριακής Δημοκρατίας. Κακώς, δήλωσε, η Κύπρος βρέθηκε να φέρει μέρος της ευθύνης, γιατί κακώς έχουν συμπεριληφθεί τα πέντε κεφάλαια που έχει παγώσει η Κύπρος, ως αποτέλεσμα της μη υλοποίησης των υποχρεώσεων της Τουρκίας. Ήταν αδύνατο, τόνισε, να ανέμεναν ότι η Κυπριακή Δημοκρατία, θα έδινε τη συγκατάθεση της.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης αναφέρθηκε επίσης σε σωρεία δηλώσεων της Τουρκίας, με τις οποίες χαρακτηρίζει ως εκλιπούσα την Κυπριακή Δημοκρατία. Κατήγγειλε μάλιστα ότι μόλις προχθές η Άγκυρα απαγόρευσε στον ίδιο τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντοναλντ Τουσκ, να ταξιδέψει αεροπορικώς απευθείας από την Κύπρο στην Τουρκία, υποχρεώνοντας τον να προσγειωθεί πρώτα σε αερολιμένα άλλης χώρας.