Κανένας λόγος ανησυχίας από τους πυραύλους, λέει ο εκπρόσωπος των Βάσεων

Δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος για το κοινό, το οποίο πρέπει να παραμείνει ψύχραιμο, δηλώνει ο εκπρόσωπος Τύπου των Βρετανικών Βάσεων Kristian Gray, σημειώνοντας ότι δεν υπάρχει καμία οδηγία για εκκένωση της περιοχής.

Σε δηλώσεις του με αφορμή την αποκόλληση δυο πυραύλων αέρος-εδάφους Brimstone από πολεμικό μαχητικό Tornado GR4, κατά τη διαδικασία προσγείωσης του στο στρατιωτικό αεροδρόμιο των Βάσεων Ακρωτηρίου, ο κ.Gray είπε πως δεν προκλήθηκε οποιαδήποτε έκρηξη και εμπειρογνώμονες βρίσκονται στη σκηνή και εξετάζουν τον τρόπο με τον οποίο θα απομακρύνουν τους δυο πυραύλους από το δίαυλο.

«Επί του παρόντος δεν υπάρχει οποιοσδήποτε κίνδυνος για το κοινό γι αυτό καλούμε τους πολίτες να παραμείνουν ήρεμοι και δεν υπάρχει ούτε οδηγία εκκένωσης ή κάτι παρόμοιο», συμπλήρωσε.

Την ίδια ώρα, ο κοινοτάρχης Ακρωτηρίου Γιώργος Στυλιανού, ανέφερε πως το πρωί έτυχε σχετικής ενημέρωσης για το περιστατικό από την πολιτική διοίκηση των Βάσεων, σημειώνοντας ότι «δεν είναι μόνο το σημερινό περιστατικό που ανησυχεί τους κατοίκους, οι οποίοι είναι συνέχεια σε ανησυχία, αφού βρισκόμαστε κοντά στις Βάσεις».

« Τα προβλήματα είναι πολλά μέσα στην κοινότητα, όμως δυστυχώς είμαστε υποχρεωμένοι να ζούμε εδώ», είπε και εξέφρασε την ελπίδα να μην συμβεί οτιδήποτε που να θέσει σε κίνδυνο την ασφάλεια των κατοίκων.

Σύννεφο σκόνης σκέπασε τη Λεμεσό κατά την την αποκόλληση δυο πυραύλων αέρος-εδάφους Brimstone. Η συγκεκριμένη φωτογραφία αναρτήθηκε στα social media και έκανε το γύρο του διαδικτύου.

skoni lemesos