Δεν έχουν τον Θεό τους – Έκλεψαν €20.000 από σπίτι ιερέα – Ήταν εισφορές για εικόνα

Το ποσό των περίπου 20 χιλιάδων ευρώ, που είχε συγκεντρωθεί από εισφορές πιστών, έκλεψαν άγνωστοι χθες το απόγευμα από το σπίτι του ιερέα των Τρούλλων στην επαρχία Λάρνακας.

Σύμφωνα με την Αστυνομία λίγο μετά τις δέκα χθες το βράδυ έγινε καταγγελία στον Αστυνομικό Σταθμό Αθηένου από τον ιερέα της Κοινότητας Τρούλλων της επαρχίας Λάρνακας, ότι από το σπίτι του είχε κλαπεί το ποσό των 20 χιλιάδων ευρώ τα οποία είχαν συγκεντρωθεί από εισφορές των πιστών για την αγορά εικόνων που θα τοποθετηθούν σε ανεγειρόμενη εκκλησία.

Σύμφωνα με την καταγγελία του ιερέα γύρω στις πέντε το απόγευμα ενώ στην οικία του βρισκόταν η σύζυγος του ηλικίας 83 ετών, την επισκέφθηκε μία γυναίκα ηλικίας 35-40 ετών περίπου και ένας νεαρός ηλικίας 18-20 ετών, τον οποίο η γυναίκα είχε συστήσει ως γιο της. Η γυναίκα ζήτησε από την σύζυγο του ιερέα να τους δώσει ελεημοσύνη.

Ενώ οι δύο γυναίκες βρίσκονταν στο σαλόνι του σπιτιού και συνομιλούσαν, ο νεαρός σε κάποια στιγμή ζήτησε να πάει τουαλέτα και λίγο αργότερα επέστρεψε και ανέφερε ότι ένοιωθε έντονους πόνους στην κοιλιά και ήθελε να επισκεφθεί γιατρό. Η γυναίκα και ο νεαρός αναχώρησαν αμέσως από το σπίτι του ιερέα με το αυτοκίνητο τους προς άγνωστη κατεύθυνση.

Γύρω στις δέκα το βράδυ όταν ο ιερέας επέστρεψε στο σπίτι διαπίστωσε ότι από συρτάρι που βρισκόταν στο υπνοδωμάτιο του απουσίαζαν δύο τσαντάκια τα οποία περιείχαν διάφορα χαρτονομίσματα σε ευρώ, αγγλικές και αυστραλέζικες λίρες, άγνωστης μέχρι στιγμής αξίας.

Σύμφωνα με την καταγγελία του ιερέα, τα χρήματα είχαν συγκεντρωθεί από έρανο για την αγορά εικόνας για την εκκλησία Ρόδο των Αμαράντων που ανεγείρεται στους Τρούλλους. Ο ιερέας ανέφερε ακόμα στην Αστυνομία ότι από την ώρα που τα δύο άτομα έφυγαν από το σπίτι του κανένα άλλο πρόσωπο δεν εισήλθε σε αυτό.

Η Αστυνομία εξαπέλυσε ανθρωποκυνηγητό προς εντοπισμό των δύο προσώπων που επισκέφθηκαν το σπίτι του ιερέα.