Ώθηση στο περιουσιακό θέλουν να δώσουν αύριο Αναστασιάδης – Ακιντζί

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης σε δείπνο με τον ηγέτη της τουρκοκυπριακής κοινότητας κ. Μουσταφά Ακκιντζί.

Συνάντηση των δύο διαπραγματευτών για το Κυπριακό Ανδρέα Μαυρογιάννη και Οζντίλ Ναμί θα πραγματοποιηθεί σήμερα με φόντο το περιουσιακό ενόψει της αυριανής επικείμενης συνάντησης των δύο ηγετών.

Οι δύο ηγέτες Νίκος Αναστασιάδης και Μουσταφά Ακιντζί θέλουν να ξεκαθαρίσουν το θέμα του περιουσιακού, καθώς από αυτό εξαρτώνται και άλλα εξίσου σημαντικά κεφάλαια, όπως είναι το εδαφικό.

Ο Σεπτέμβριος αναμένεται να είναι μήνας εξελίξεων για το Κυπριακό, με τους δύο ηγέτες να πραγματοποιούν δύο συναντήσεις, την 1η και 14η Σεπτεμβρίου.

Την ίδια ώρα, το Σωματείο `Αδούλωτη Κερύνεια΄ καταγγέλλει “φρασεολογίες και επικοινωνιακά διπλωματικά τεχνάσματα” σε ό,τι αφορά το περιουσιακό, λέγοντας ότι κάποιοι θυμήθηκαν “το ατομικό ανθρώπινο δικαίωμα στην ιδιοκτησία και το έκαναν λάβαρο και δόρυ του ξεπουλήματος”.

Η “Αδούλωτη Κερύνεια” υποστηρίζει, σε ανακοίνωσή της, ότι βάση των συνομιλιών “είναι η παραμονή των σημερινών «χρηστών» στις κατεχόμενες περιουσίες μας και έχει εφευρεθεί για μας το δηλητηριασμένο καρότο «αναγνώρισης του ατομικού μας δικαιώματος στην περιουσία μας»”.

Αναφέρεται επίσης σε κριτήρια και κατηγοριοποιήσεις των περιουσιών τα οποία θα έχουν προαποφασισμένο στόχο να διατηρήσουν τη διζωνικότητα και δικοινοτικότητα της ΔΔΟ με επιστέγασμα την “επιτροπή περιουσιών”, καλώντας τους πρόσφυγες να μην δεχτούν σαλαμοποίηση του προβλήματος και διαχωρισμό σε επιστρέφοντες και μη επιστρέφοντες υπό ελληνοκυπριακή διοίκηση.