Όχλος ηλιθίων

Η αδυναμία της κυβέρνησης να παρακολουθήσει τη διαμόρφωση των λιανικών τιμών πώλησης των πετρελαιοειδών στα πρατήρια αφήνει τους καταναλωτές εκτεθειμένους στις κερδοσκοπικές ορέξεις των εταιρειών και των πρατηρίων.

Δυστυχώς, εν μέσω της φτώχιας και ανεργίας, που ταλανίζει τον τόπο, οι εταιρείες εξακολουθούν να αισχροκερδούν, οδηγώντας τους πολίτες στα όρια της υπομονής τους.

Γιατί κάποιοι εξακολουθούν να παίζουν με τη νοημοσύνη μας;

Από τις 06 Μαρτίου του 2015 έχουν συμφωνηθεί μέτρα, τα οποία αποσκοπούν στη βελτίωση του ανταγωνισμού, ο οποίος παραμένει ανύπαρκτος.

Οι εισηγήσεις του Γενικού Ελεγκτή φωνή βοώντος …

Αποκλειστική ευθύνη φέρει η κυβέρνηση, η οποία από καιρό έπρεπε να προχωρήσει στη λήψη μέτρων.

Κύρια ευθύνη της είναι η προστασία των πολιτών, όμως, από ότι φαίνεται δεν της καίγεται καρφάκι.

Οι πολίτες έχουν πλέον χάσει την εμπιστοσύνη τους, στις όποιες υποσχέσεις, που δε βλέπουν να υλοποιούνται.

Μήπως η διατήρηση των υψηλών τιμών βολεύει διότι και οι φόροι που εισπράττονται είναι μεγαλύτεροι;

Πέραν από την επιβολή πλαφόν που υπάρχει σήμερα, προκειμένου να μπορεί το Υπουργείο Εμπορίου να παρεμβαίνει και να διορθώνει τις στρεβλώσεις στην αγορά πρέπει να θεσπιστούν πρόσθετες διαδικασίες ελέγχου.

Πρέπει να γνωρίζουν όλοι πως αυτό που ενοχλεί περισσότερο τον κόσμο δεν είναι ούτε τα λάθη, ούτε οι παραλείψεις, ούτε οι «τσαπατσουλιές».

Είναι που νομίζουν ότι απευθύνονται σε όχλο ηλιθίων.

Ας τους διαμηνύσει κάποιος εκεί στο Προεδρικό ότι ο κόσμος ξύπνησε και αντιδρά. Και την αντίδραση αυτή, δεν θα περιμένει τις επόμενες κάλπες, για να την εκδηλώσει.

Φήμη