Όχι ρε φίλε, δεν έχεις δικαίωμα να βρίζεις σε μνημόσυνα

Θες να βρίσεις; Διοργάνωσε μια πορεία διαμαρτυρίας έξω από κέντρα λήψης αποφάσεων. Πήγαινε ποδόσφαιρο. Ή κάτσε στη ασφάλεια του καναπέ σου, βρίσε όσο θες, για να μην προκαλείς και οχληρία στους γύρω σου.

Διαφωνείς με τους χειρισμούς στο Κυπριακό; Πήγαινε έξω από το προεδρικό, φώναξε, δώσε υπομνήματα, συνεντεύξεις, ανακοινώσεις, επειδή διαφωνείς με την εν εξελίξει διαδικασία των συνομιλιών .

Θες να ρίξεις μπουκάλια; Πήγαινε σε ένα χώρο κα ρίξε σε στόχο φανταστικό. Ή στην ακραία περίπτωση ρίξε τα έξω από κέντρα λήψης αποφάσεων, χωρίς να σκοτώσεις κανένα.
Έτσι για να εκτονωθείς ρε φίλε. Για να βγάλεις την όποια οργή κρύβεις μέσα σου.
Δεν δέχομαι όμως ότι περιμένεις ένα μνημόσυνο, συγκεκριμένων ηρώων, κάθε χρόνο, των Ισαάκ και Σολωμού, για να δείξεις την ανωριμότητα σου.

Δείξε λίγο σεβασμό σε εκείνους τους γονείς, αδέρφια, συντρόφους και παιδιά, που έχασαν τους αγαπημένους τους σε μια στιγμή ηρωισμού. Μόνο παράτολμος ηρωισμός μπορεί να χαρακτηριστεί η ενέργεια μπροστά στα μάτια των Γκρίζων Λύκων να επιχειρήσεις να κατεβάσεις σημαία του κατακτητή από τον ιστό. Ηρωισμός που άναψε τα αίματα και στοίχισε δύο ζωές. Θα μπορούσαμε να γράφαμε πολλές σελίδες για το πως και γιατί.

Εν βρασμώ, πολλά γίνονται. Η πολιτεία όμως είναι υποχρεωμένη να παρίσταται στα μνημόσυνα αυτών των ηρώων. Είναι ο ελάχιστος φόρος τιμής προς αυτούς που χάθηκαν εν καιρώ ειρήνης για τα ίδια ιδανικά και πιστεύω. Ακούς ρε φίλε; Εν καιρώ ειρήνης και όχι πολέμου, στον οποίο όλα επιτρέπονται.
Εσύ; Τι έκανες για να δείξεις πόσο περήφανος είσαι γι αυτά τα δύο παλικάρια;
Αμαύρωσες το μνημόσυνο τους με το χειρότερο τρόπο. Προπηλάκισες έλεγαν κι έγραφαν όλα τα δελτία ειδήσεων, τους πολιτικούς που βρέθηκαν εκεί, έφτυσες κι έριξες μπουκάλια. Δε σεβάστηκες ούτε τους δικούς των ηρώων, που στο κάτω κάτω, αν δεν ήθελα πολιτικούς στο μνημόσυνο, μπορούσαν να το ζητήσουν, είχαν και κάθε δικαίωμα να το απαγορεύσουν αν ήθελαν.

Γιατί ρε φίλε θέλησες να δημιουργήσεις παράσταση και να κλέψεις την προσοχή όσων βρέθηκαν εκεί αλλά και όσων δεν βρέθηκαν;

Αλήθεια πόσα χειροκροτήματα δέχθηκες; Πόσο καλά αισθάνεσαι που βρέθηκες στο προσκήνιο; Κι αν στόχος σου είναι οι εκλογές, έτσι γιατί το λέει η ψυχή σου, βράζει το αίμα σου κι δε σέβεσαι κανένα, τότε γιατί επιδιώκεις να εδραιωθείς στο κατεστημένο;
Όχι ρε φίλε, δεν έχεις κανένα δικαίωμα να βρίζεις σε μνημόσυνα.

Χάρυβδη