Όχι κύριοι Βαρνάβα και Μυλωνά…από εσάς δεν το περιμέναμε!

Μετά από τις αποκαλύψεις τις ιστοσελίδας μας ότι τα έσοδα του κράτους από το τέλος για την άμυνα, δεν χρησιμοποιούνται για την αμυντική θωράκιση όπως θα έπρεπε, αλλά μπαίνουν στο ίδιο ταμείο με όλους τους άλλους φόρους του κράτους, θέμα που τόλμησε ν αγγίξει μονο η ιστοσελίδα μας  ο Παύλος Μυλωνάς στην εκπομπή του Ενημέρωση Τώρα στο Mega, είχε προσκεκλημένους 3 βουλευτές για τη σχετική συζήτηση.

Μεταξύ αυτών και ο Πρόεδρος της Επιτροπής Άμυνας της Βουλής Γιώργος Βαρνάβα, ο οποίος σε αποκλειστικές δηλώσεις στην ιστοσελίδα μας, επιβεβαίωσε το ρεπορτάζ μας και επιβεβαίωσε ότι το κράτος ενώ τα «παίρνει» από τους πολίτες, δεν τα ξοδεύει για τους λόγους που ευαγγελίζεται ότι τα παίρνει.

Αυτό το οποίο ξενίζει, είναι ότι κανένας δεν μπήκε στο κόπο να αναφερθεί στην πηγή αυτής της αποκάλυψης. Ούτε μια αναφορά ότι η ιστοσελίδα μας ανέδειξε αυτό το σοβαρό ζήτημα, που ουσιαστικά πρόκειται για εμπαιγμό του Κύπριου φορολογούμενου.

Από τον εκπρόσωπο του ΑΚΕΛ και τον εκπρόσωπο του ΔΗΣΥ καμία απαίτηση δεν είχαμε. Αλλά από τον κ. Μυλωνά και από τον κ. Βαρνάβα είχαμε απαίτηση. Γιατί ο πρώτος ήταν ο οικοδεσπότης αυτής της εκπομπής και ο δεύτερος ήδη είχε προβεί σε δηλώσεις στην σελίδα μας.

Κύριοι, όπως γνωρίζετε η ιστοσελίδα μας μετρά 45 μέρες ζωής. Δεν βγήκαμε στο κλαρί για να πάρουμε διαφημίσεις και θα «τρώμε από πάνω μας» για 5 μήνες, γιατί πρώτα θέλουμε να θέσουμε το στίγμα μας στο δημοσιογραφικό γίγνεσθαι και μετά να μπούμε στο χορό αυτό. Θέλαμε να στείλουμε το μήνυμα ότι δεν θα χαριζόμαστε σε κανέναν, έτσι που να είμαστε έντιμοι έναντι οποιονδήποτε πιθανών διαφημιστών μας.

Αυτή την προσπάθεια όμως, αυτής της χούφτας των νέων ανθρώπων, θα αναμέναμε από εσάς τους έμπειρους να τη σεβαστείτε. Γιατί και οι 2 σας προσπαθείτε (όχι ψεύτικα φυσικά) να καλλιεργήσετε ότι είσαστε έντιμοι και ηθικοί άνθρωποι. Ιδεολόγοι.  Δεν ζητήσαμε να έχουμε την αποκλειστικότητα κύριοι. Αλλά τουλάχιστο τη μνημόνευση ότι αυτό το θέμα βγήκε στην επιφάνεια γιατί κάτσαμε το μελετήσαμε, το ψάξαμε, κουραστήκαμε και τα αναδείξαμε.

Δεν ζητήσαμε ούτε δάφνες ούτε συγχαρητήρια. Μια απλή αναφορά μόνο. Για το κόπο μας έστω. Λαμβάνοντας υπόψη την ιστορία αμφότερων των ανδρών, θεωρούμε ότι ήταν ένα καλόπιστο λάθος. Θεωρούμε και σας πιστώνουμε οτι τούτο έγινε εκ παραδρομής.

Γνωρίζετε και οι δύο τι σημαίνει να είσαι ένας νέος άνθρωπος και να ξεκινάς από το μηδέν. Γνωρίζετε και οι δύο πόση προσπάθεια χρειάζεται να παραμένεις έντιμος. Γνωρίζετε και οι δύο τις επιπτώσεις του να τα λες όλα με το όνομά τους και να μην κρύβεσαι πίσω από συμφέροντα. Γνωρίζετε κύριε Μυλωνά τι σημαίνει να μην μπαίνεις στο πειρασμό να κάνεις κίτρινη δημοσιογραφία και να προσπαθείς να κρατήσεις κάποιο επίπεδο. Να δίνεις τη μάχη ανάδειξης θεμάτων και όχι κουτσομπολιών που πουλάνε εύκολα…

Για αυτό σας λέω…όχι κύριοι… από εσάς δεν το περιμέναμε…