Όχι Κουγιάλη έπρεπε να είχες παραιτηθεί – Ήταν τρεις και ο κούκος τώρα έμειναν 2

 

Μας τα χάλασε ο Υπουργός Γεωργίας με την απόφασή του, να μην διαχωρίσει τη θέση του από το κόμμα και να παραμείνει στο Υπουργείο. Μετά την στάση Κουτσού να αυτό-μολήσει στη Συμμαχία, μετά την στάση Ρίκκου να αυτό-διαλυθεί, την στάση Συλλούρη να αυτό-εξοριστεί από τη Κυβέρνηση και την πρόθεση Θεοχάρους να αυτό-πυρποληθεί για την Ένωση, μας τα χάλασε ο Κουγιάλης που δεν θέλει να αυτό-καταστραφεί. Αυτό τελικά δεν είναι κόμμα αλλά σκόρπια διαδήλωση.

Όσο για τους ψίθυρους στο Ευρωπαϊκό Κόμμα για Κουγιάλη, πραγματικά διερωτώμαι τι θα ψιθύριζαν σε περίπτωση που ο Δημήτρης Συλλούρης εκλεγόνταν ευρωβουλευτής με το ψηφοδέλτιο του Δημοκρατικού Συναγερμού. Η αν ο Ρίκκος παρέμενε εκει στη θέση του σαν Βοηθός Γενικός Εισαγγελέας.

Ο Νίκος Κουγιάλης δεν εγκατέλειψε το Ευρωπαϊκό Κόμμα για το Υπουργείο. Αλλά εγκατέλειψε μια υψηλόβαθμη θέση στην Αρχή Ηλεκτρισμού από την οποία παραιτήθηκε και πλέον δεν είναι δημόσιος υπάλληλος. Μια θέση την οποία μετά τη φυγή του από το Υπουργείο, δεν θα την έχει. Ο ίδιος το επέλεξε. Δικαίωμά του.

Πόσο βρώμικη είναι όμως η πολιτική. Εδώ και μήνες ο Αβέρωφ Νεοφύτου φαγώθηκε να διώξει το Κουγιάλη. Κατανοητό γιατί υπάρχουν πολλοί μονοστέφανοι που αναμένουν και προσβλέπουν σε Υπουργοποίηση από το Δημοκρατικό Συναγερμό. Μην το κάνεις ρε Φούλη μου τόσο εμφανές όμως. Ας μην του δίνατε κάθε τρεις και λίγο συγχαρητήρια του ανθρώπου για τη δουλειά του. Τώρα που έμεινε σου κακοφάνηκε;

Από τη μια η σκόρπια διαδήλωση με την ένεση «ρίξε στο κορμί μου σπίρτο να πυρποληθώ», από την άλλη ο Φούλης και ο Κουγιαλάκος στη μέση.

Για να παραμένει στο Υπουργείο, σημαίνει για τον Πρόεδρο ότι είναι αξιόλογος. Σημαίνει ότι ασκεί τα καθήκοντά του ως οι οδηγίες του Προέδρου. Αυτό δεν θα έπρεπε να ήταν το μοναδικό κριτήριο για κάθε ένα διορισμένο αξιωματούχο; Αυτό δεν θα έπρεπε να ήταν το μοναδικό σημείο αναφοράς για απόφαση απομάκρυνσης ενός Υπουργού ή διατήρησής του;

Η πλάκα τώρα είναι που η Θεοχάρους θα μπει στο ψηφοδέλτιο στη Λεμεσό. Λες και η Ελενάρα θα αφήσει τον ελεφαντο-μισθό της του Ευρωκοινοβουλίου, για το βουλευτιλλίκκι της Κύπρου. Μπήκε εκει μπας και ο Δημητράκης καταφέρει να βγάλει μια έδρα και μπει στη Βουλή, γιατί διαφορετικά, τον βλέπω να εξαφανίζεται και αυτόν. Κάποτε το ΕΥΡΩΚΟ μπορεί να ήταν κόμμα. Τώρα είναι 3 και ο κούκος. Άμα φύγει και ο Κουγιάλης θα μείνουν 2 και ο κούκος. Αν πει μάλιστα η Ελενάρα τ’αηδόνι να αυτοπυρποληθεί…δεν γνωρίζω την μαθηματική εξίσωση και αποτέλεσμα που θα μείνει.

Διογένης