Όταν το ποδόσφαιρο δείχνει την ανθρώπινη πλευρά του…

Το ποδόσφαιρο αντιλαμβανόμενο τον κοινωνικό του ρόλο και δείχνοντας ότι βγαίνει μπροστά στον αγώνα για τους πρόσφυγες, έχει να επιδείξει το τελευταίο διάστημα πολλές δράσεις και κινητοποιήσεις.
Πιο σημαντική όλων, η απόφαση όλων των ομάδων του Champions League και του Europa League να δίνουν 1 ευρώ από κάθε εισιτήριο των δύο πρώτων αγωνιστικών για βοήθεια στους πρόσφυγες.

Όμως και στην Ελβετία αποφάσισαν κάτι πολύ σημαντικό.

Η διοργανώτρια αρχή του πρωταθλήματος αποφάσισε να προσφέρει το ποσό των 500 ελβετικών φράγκων (δλδ 453,47 ευρώ) στη φιλανθρωπική οργάνωση «Chaîne du Bonheur» για κάθε γκολ που θα σημειωθεί στην πρώτη και δεύτερη κατηγορία του πρωταθλήματος την προσεχή (8η) αγωνιστική. «Την περασμένη σεζόν, εκπροσωπήθηκαν στο ελβετικό πρωτάθλημα, γύρω στις 50 χώρες. Οι ομάδες μας, γνωρίζουν καθημερινά την αληθινή σημασία των λέξεων της ενσωμάτωσης και της αλληλεγγύης» αναφέρει χαρακτηριστικά η τοποθέτηση του πρόεδρου της ελβετικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, Χάινριχ Σίφερλε.

Επίσης στην Γερμανία οι οπαδοί και οι παίκτες της Σεντ Παουλί και της Ντόρτμουντ ανάρτησαν πανό που καλωσορίζουν τους πρόσφυγες…