Όταν στο σπίτι του κρεμασμένου, μιλάνε για σκοινί…

Με κομμένη την ανάσα ο ελληνικός λαός παρακολουθεί τις διαπραγματεύσεις μεταξύ κυβέρνησης Τσίπρα, Ευρωπαίων ηγετών και εκπροσώπων των θεσμών και αναμένει με αγωνία το φινάλε στο πολύμηνο θρίλερ για παραμονή της Ελλάδας στην ευρωζώνη ή οριστική χρεοκοπία και επιστροφή στη δραχμή.

Οι διαβουλεύσεις εντατικοποιούνται τις τελευταίες ώρες, ενόψει της αυριανής Έκτακτης Συνόδου Κορυφής των Ευρωπαίων Ηγετών που θα πραγματοποιηθεί στις Βρυξέλλες, ενώ προτάσεις και αντιπροτάσεις υποβάλλονται  εκατέρωθεν.

Τα δημοσιεύματα σε διεθνή πρακτορεία και εφημερίδες του εξωτερικού, παραθέτουν πλέον τα εφιαλτικότερα σενάρια για την ελληνική οικονομία και το λαό της Ψωροκώσταινας, που έτσι και αλλιώς, φορτώθηκε εδώ και καιρό στους ώμους του, χρέη δισεκατομμυρίων.

Τα φορολογικά μέτρα παραμένουν αβάστακτα, η ανεργία βρίσκεται σε ανοδική πορεία, ενώ η φτώχια και η εξαθλίωση συμπληρώνουν το σκηνικό της λιτότητας που έστησαν οι διεθνείς δανειστές. Και κάποιοι ακόμα πιστεύουν, ότι ο βρεγμένος θα φοβηθεί τη βροχή.

Όποιο και αν είναι το αποτέλεσμα, ο Έλληνας θα σταθεί ξανά όρθιος, περήφανος για τον πολιτισμό και τη καταγωγή του, έτοιμος να δώσει και άλλες μάχες με όσους Δράκους εποφθαλμιούν το μέλλον των παιδιών του.

Και όσοι τόλμησαν να μιλήσουν στο σπίτι του κρεμασμένου για σκοινί, θα τρίβουν τα μάτια μπροστά σε ένα νέο ελληνικό θαύμα. Το απέδειξε η Ιστορία, το πιστοποιεί το αθάνατο ελληνικό DNA…

Γνωστικός