Όταν οι Αρχές, αποστραγγίζουν τα ανθρώπινα συναισθήματα…

Απαξίωση της ανθρώπινης ζωής και προσπάθεια αποστράγγισης συναισθημάτων. Μόνο έτσι μπορεί να μεταφραστεί το φιρμάνι που εξέδωσε σήμερα η Αρχή Ραδιοτηλεόρασης και απέστειλε στους αδειούχους τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς και στο Ραδιοφωνικό Ίδρυμα Κύπρου, σύμφωνα με το οποίο απαγορεύεται η προβολή ρεπορτάζ και η μετάδοση εικόνων από το ναυάγιο προσφύγων, ανοιχτά της Κω.

Με τεντωμένο το δάκτυλο, η Αρχή Ραδιοτηλεόρασης καλεί τα μέσα ενημέρωσης να αποκρύψουν το «φρικιαστικό» θέαμα της σορού του μικρού Αϊλάν που ξεβράστηκε στις ακτές της Αλικαρνασσού και υποδεικνύει με αυστηρότητα στην κυπριακή κοινωνία να κλείσει τα μάτια, να αποστρέψει το πρόσωπο και να αδιαφορήσει για το ανείπωτο ανθρωπιστικό δράμα που εκτυλίσσεται στη γειτονιά της Ανατολικής Μεσογείου.

Η Αρχή Ραδιοτηλεόρασης, αποφάσισε να υπενθυμίσει στους δημοσιογράφους την ύπαρξη απαρχαιωμένων νόμων και κανονισμών που διέπουν την απαγόρευση προβολής κοντινών πλάνων από νεκρούς και σοβαρά τραυματίες ως αποτέλεσμα πολέμου, ατυχήματος ή εγκληματικής πράξης.

Λογικό! Μιας και η εικόνα  του νεκρού Αϊλάν αποτελεί γροθιά στο στομάχι για την πολύμηνη απραξία του δυτικού κόσμου και πιθανόν να αφυπνίσει συνειδήσεις και να ταράξει τα λιμνάζοντα νερά της ευμάρειας και του ωχαδερφισμού, στα οποία κολυμπούν οι Ευρωπαίοι ηγέτες.

Ξεψυχώντας στο Αιγαίο, ο Αϊλαν μετατράπηκε σε Ερινύα που κυνηγά όσους του στέρησαν το μέλλον και του επιφύλαξαν αυτό τον τραγικό θάνατο. Έγινε ο φόβος των ισχυρών της γης, που ανησυχούν πια για την παγκόσμια κατακραυγή. Ο Αϊλάν όμως, κοιμάται ήσυχα και γαλήνια, νανουρισμένος στα κύματα της αθωότητας και της αγνότητας.